Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 25

Wątek: a myślałam, że bez wózka (i bez samochodu) się nie da...

Chustomanka Awatar taDorotka
    Miejscowość
    Lublin

Cool a myślałam, że bez wózka (i bez samochodu) się nie da...

słowo daję, nawet już mając chustę wózkowałam Helenkę w domu a i na zimę szykowałam się raczej na wózkowe wyjścia, ale...
    zostałam pozbawiona wózka, można rzec, odgórnie! co więcej, równocześnie zostaliśmy pozbawieni również naszego rodzinnego-super-złomka!
    odgórnie, bo podczas wyjazdu do pobliskiego Nałęczowa, gdy juz mieliśmy wracać, pojazd nasz odmówił posłuszeństwa cakowicie i definitywnie. cudem (naprawdę!) udało się nam wrócić, z tym że nie wszystkie bagaże się zmieściły, tzn.wózek się nie zmieścił.
    nic prostszego, tylko po niego pojechac. no tak, ale... nasz region nawiedziła nagle Pani Zima i momentalnie sparaliżowała drogi,wiec przez najbliższe dni nie bedzie to raczej możliwe...
    miałam nadzieję, że będę się do zimy spokojnie przygotowywać, poszukam jakiejś kurtki odpowiedniej, przemyslę sobie różne kwestie wyjściowe (jak ubrać się, jak dziecia,jakiś kaptur,itp), poczytam na forum...
    niestety, nie bylo na to czasu, bo dzieci z przedszkola odebrac trzeba,nie?
    tak wiec dziś... zamotawszy się, zarzuciłam mężowską katanę , na główkę Helenie zamontowałam odpinany kapturek z bratowskiej kurteczki i w ekstremalnych warunkach pogodowych (śnieg, wiatr,breja po kolana) zaliczyłam nasze Pierwsze Chustowe Wyjście Zimowe!!!
    [CENTER]szara codzienność? nie u nas FRANCISZEK (2005), IGNACY (2007), HELENA (2009), ANIELKA (2012), BASIA (2014)KRZYSIO(2019),MACIEK (2023)CENTER]

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Gratuluję Pierwszego Chustowego Wyjścia Zimowego
    Nam też się wczoraj udało, ale u nas jeszcze nie ma śniegu, za to wieje całkiem mocno

Chustoholiczka Awatar stokrotka.a
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

no super!
    ...a jednak się DA!
    Sara. 23.01.2008 Lena. 15.11.2010 Laura. 1.08.2013
    http://jogazycia.pl/harmonogram-zajec/

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

Ja też już się dobrałam do kurtki męża - sprawdza się rewelacyjnie!!
    O ile Małżowin nie zakupi sobie drugiej, będzie marzł tej zimy

Chustoholiczka Awatar aliona
    Miejscowość
    mieszkam w Łodzi, gdzie nawet bieganie psom szkodzi

Domyślnie

a jak takie wyjścia w ekstremalnych warunkach pogodowych są satysfakcynujące, czyż nie?

ja się specjalnie zaopatrzyłam w gumiaki do kolan, żeby móc wyjść na moje bagniste zadoopie.
    złotowłosa i trzy misie
    <3 <3 <3

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

A ja chciałam powiedzieć przewrotnie, że nie wyobrażam sobie wózkowego spaceru w taką pogodę... Za to chustowych miałyśmy już dużo - czasem w bardzo ekstremalnych warunkach

Chusteryczka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Też dziś zaliczyliśmy Pierwszy (prawie) Zimowy Spacer w małżowskiej kurtce. Brnąc w brei po kostki też sobie myślałam, że z wózkiem nie dałabym chyba rady i to mycie po każdym spacerze

Chusteryczka Awatar Bogusia
    Miejscowość
    Szwajcaria

Domyślnie

Wózkowy wypad w taką pogode , to porażka
    Ja pchałam dzis wózek w odwrotnął stronę z 2,5 latkiem
    Jak padal deszcz to Maćka na plecy i pod parasolem, a tu jakiejś zaćmy dostałam jak snieg zaczał padac
    MACIUŚ - 20.03.2007 JÓZIO - 23.10.2010 ZOJA - 21.02.2016
    Opowiedz mi mamo VLOG BLOG

Chustomanka Awatar roziii
    Miejscowość
    kiedyś Wa-wa Bielany teraz z pod Warszawy

Domyślnie

Gratilacje! A wózkowy spacer w taką pogodę to rzeczywiscie masakra. widziałam jak się babeczki męczą
    Rozalia( Rozi) mama Patryka 11.2005, Szymona 10.2008, Wojtka 03.2011 i Maćka 06.2019

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

Pewnie, że się da, ja już dwie zimy bezwózkowe zaliczyłam, trzecia przede mną. U mnie w takich okolicznościach przyrody ciężko po "drodze" samochodem przejechać, a co dopiero wózkiem... Więc jakby też odgórnie nie mogę używać wózka, ale nie narzekam

Chustonówka Awatar tija
    Miejscowość
    Krakow

Domyślnie

Gratulacje

ja tez chetnie zaliczylabym nasze Pierwsze Chustowe Wyjscie Zimowe.. ale nie mam w co ubrac Tymka
    no normalnie czuje sie zaskoczona tej zimy - zupelnie jak kierowcy
    poczekam na bardziej sprzyjajace warunki pogodowe i udam sie na zakupy...

Chusteryczka

Domyślnie

brawo!
    dziś moja kolej: wózka na nasze wertepy (remontują całą okolicę) i breję pośniegową nie odważę się wywlec. całe szczęście zaopatrzyłam się zawczasu w kurtkę lenny lamb, zobaczymy, jak nam pójdzie...

Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

mi też Małż gumofilce zaoferował, no ale tak w gumiaczkach po śródmieściu...
    dla chustoprofesjonalistek to oczywista oczywistość że wózek w piwnicy rdzewieje, ale ja, no cóż, dopiero miesiąc w chuście i jakoś takie wyjścia mi do głowy jescze przychodzą
    pewnie też niedlugo o wózku zapomnę
    ale przyznacie, że patent z kapturkiem chytry,nie?
    Ostatnio edytowane przez taDorotka ; 15-10-2009 o 11:19
    [CENTER]szara codzienność? nie u nas FRANCISZEK (2005), IGNACY (2007), HELENA (2009), ANIELKA (2012), BASIA (2014)KRZYSIO(2019),MACIEK (2023)CENTER]

Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roziii Zobacz posta
    Gratilacje! A wózkowy spacer w taką pogodę to rzeczywiscie masakra. widziałam jak się babeczki męczą
    wczoraj zarejestrowałam JEDNĄ kobitkę z synkiem w wózku i powiem szczerze bardzo on nieszczęśliwie wyglądał (synek, nie wózek) mojej córci zdecydowanie lepiej pod tatową kurtką było

Chustofanka Awatar tumtum
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

Co prawda wózkowe spacery do przedszkola porzuciłam już jakiś czas temu, ale w wietrzne dni decydowałam się na wycieczkę autem. No i kiedy sobie pomyślę, że mam zakładać kombinezon, zanieść do auta, zapiąć, przejechać trzy skrzyżowania, wypiąć, zapiąć dwójkę, wypiąć, zanieść... to mi słabo. Dziwne, bo dopóki nie było kombinezonu, dawałam radę
    Dzięki za podpowiedź jak wybrnąć z sytuacji

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

no to i ja dołączę, bo w końcu się odważyłam wyjśc z młodymi bez wózka i się da, teraz sobie niewyobrażam by spacer odbywał się u nas inaczej i w sumie same plusy u nas bo nie muszę targac ciężkiego wózka i wszędzie w końcu mogę wejśc nie martwiąc się czy wózek mi przejedzie, żałuję tylko że tak długo bałam się tego
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

a no właśnie! wszystkie sklepy dostępne! kurtkę sobie rozpinam coby sie nie ugotować.
    ale dzis to juz nie wychodze, tak pieknie na dworze jest...

Chustonówka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cześć,
    ja dzisiaj zadebiutowałam w tej jesiennej aurze. od niedawna nosze małego, bo w sumie zaczełam 3 tygodnie temu, ale mielismy tydzien przerwy na pobyt w szpitalu. o dziwo, własnie pod koniec pobytu chusta najbardziej sie przydała, bo lekarz kazał nam chodzic na spacery, a nie chcielismy przywozic wozka, zeby czegos nie wywiezc. dlatego z małym smigalismy w chuscie, oczywiscie budzac duze zainteresowanie na oddziale i w oklicy. po naszym powrocie ze szpitala zmieniła sie aura i nie wiedziałam jak małego ubrac, czy polar na nas dwoje wystarczy.dzisiaj sytuacja zmusiła mnie do wyjscia. moj pies bardzo potrzebował spaceru a nie było nikogo innego w okolicy, kto mógłby go wyprowadzic.zaryzykowałam, no i wyszło super. bardzo sie ciesze. mam nadzieje sie uaktywnic w noszeniu małego. ale musze uzupełnic jego garderobe o polarowe wdzianko i moze osłonke dla nas?! na razie bedziemy biegac pod wspolnym polarem i parasolem

Chustoholiczka Awatar barbamama
    Miejscowość
    Sumatra

Domyślnie a na mieście?

ja noszę swojego maluszka od urodzenia (ma dzisiaj 8 tyg.) i wiele wypraw już za nami ale zawsze stresuje mnie jedna rzecz, jak np idę do lekarza, to że nie będę miała, gdzie po wyjściu z gabinetu odłożyć na chwilę Ignasia by się zamotać... macie na to jakiś sposób ?

Uprawnienia umieszczania postów