Pokaż wyniki od 1 do 20 z 205

Wątek: Naughty Baby, kieszonka (chinki)

Mieszany widok

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Witam.Ja włąsnie testuję te pieluszki.Dodam,że to pierwsze wielorazówki, które używamy.Cena bardzo przystepna.Nie wiem czy za luźno je zapiełam,bo dziś w trakcie drzemki 3 godzinnej nam przeciekła górą....A być może wielorazówki szybciej przeciekają.Może mi powiecie co ile zmieniacie wielorazówki?Jestem nowa w tej dziedzinie i niewiele wiem....

Chustonoszka Awatar Sylaba

Domyślnie

Naughty baby zmieniam co 1,5 - 2 godziny (zaklad tylko 1 wkladkę) dlugość uzywania bez przecieku zależy od rodzaju pieluszki, najdłuzej wytrzymuja u nas formowanki bambusowe z otulaczem (Flip)

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Bodziu, to wszystko zależy od wieku dziecka. Ja czasem Zosi zmieniam raz dziennie, bo reszta ląduje w nocniku, a Asi co 15 minut
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

kurcze a u nas NB za male i w ogole jakies takie...
    nie wiem ale chyba NB srednio spisuja sie u chlopcow, bo to przeszycie rzepa chyba utrudnia troszke...

generalnie kupilam na bazarku tutaj 3 NB i dobrze ze nie mam wiecej...moze sie przydadza teraz przy maluchu drugim, bo maz jakos nie chce sie z nimi rozstac...
    ta mania posiadania
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Chusteryczka Awatar Wika
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie

Ja niedawno zaczęłam wielorazowe pieluchowanie u dwóch córek. Starszą (1,5 roku) przy okazji oduczam siusiania do pieluch, a młodszej (4 miesiące) zakładam NB. W zasadzie używam tylko ich + formowanki tetro dla starszej. Na poczatku byłam miło zaskoczona, że po siusiu polarek był suchy, a wkładka przemoczona. Byłam zdziwiona, że polarek tak potrafi przepuszczać. Ale chyba sama sobie zaszkodziłam, bo przy poczatkowej małej ilości pieluch przepierałam je po przemoczeniu mydłem i chyba zniszczyłam chłonność. Teraz praktycznie każde siku to pielucha do wymiany i często przecieka na zewnątrz. Byłam ostatnio godzinę ze starszą córą na spacerze i musiałyśmy wracać bo spodnie totalnie mokre. Młodszą też często muszę przewijać od stóp do głów bo wszystko mokre. Już trochę mnie to męczy. Mam dość dużo NB, więc szkoda mi kasy na kolejne zakupy; istnieje więc sposób na odzyskanie chłonności? Próbowałam już namaczania w płynie do naczyń + gotowanie, ale raczej bez rezultatów. Czy te proszki do pieluch typu Nappy Fresh Bio czy Potion pomogą? Czy ktoś ich używa? Warto je kupować? Piorę raczej w 40 stopniach, raz prałam w 90 i nic się nie stało.
    Ogólnie jestem z nich bardzo zadowolona, choć nie mam porównania z innymi. Jednak na razie obawiam się używać ich w nocy i z wygody daje jednorazowki. Muszę w końcu spróbować, choc boje się nieprzespanych nocy; starsza córka dopiero od niedawna przesypia prawie całą noc i nie mogę się tym nacieszyć! Więc znów miałabym powrócic do jęków i płaczów w nocy? Oj nie wiem, ale z drugiej strony jak już coś robić, to do końca, prawda?
    I jeszcze pytanie: co jest w sumier najchłonniejsze? Bambus, mikrofibra, wkładki konopne. wełna? Czy te wkładki bambusowe na noc faktycznie starczają na całą noc? Nie chciałabym kupić czegoś, co w sumie nie sprawdzi się. Czekam na jakiekolwiek podpowiedzi bardziej doświadczonych Mam.
    Pozdrowienia

Chusteryczka Awatar Wika
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie

Aha! no i też się odciskają i na udach i na pleckach, a co dziwne bardziej u młodszej córki, która przecież waży dużo mniej? Może dlatego, że ma oponki na nóżkach? Ale przecież na plecach nie ma oponek???

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Hmm, a mi właśnie w jednej pieluszce gumka nie pękła, tylko tak sflaczała, jak w starych majtkach.
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Uprawnienia umieszczania postów