Pokaż wyniki od 1 do 20 z 205

Wątek: Naughty Baby, kieszonka (chinki)

Mieszany widok

Chustonówka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Witam wszystkich
    jestem nowa na forum więc jeśli powielam czyjeś pytania to z góry przepraszam ale chwilowo mam chroniczny brak czasu na czytanie wszystkiego dogłębnie
    Jestem świeżo upieczoną mamą (moja córcia skończy w poniedziałek 7 tygodni) i niedawno natrafiłam w internecie na informacje o pieluszkach wielorazowych. Zaciekawił mnie ten temat więc zaczełam szukać więcej informacji. Jestem już w sumie zdecydowana na spróbowanie, gdyż po przeczytaniu o produkcji i składzie pampersów włosy stanęły mi dęba co serwuję mojemu szkrabowi. Trochę przerażają mnie koszta, które na początku trzeba ponieść, ale dzisiaj znalazłam na allegro pieluszki naughty baby i po Waszych opiniach chyba się na nie zdecyduję. Mam do Was jednak kilka pytań bo jestem zielona w tym temacie i z góry dziękuję za każdą odpowiedź. A przede wszystkim:
    - ile pieluch potrzebuję na start
    - czy mogę zaryzykowac kupno tylko naughty baby? Inne są dość drogie a tu w tej cenie mam 2
    - czy potrzebuję dodatkowe wkłady ( i czy te wkłady są bezpośrednio przy pupie czy wkłada się je w kieszonkę)
    - jak wygląda pranie tych pieluszek. Głównie chodzi mi o to czy dopierają się z nich kupki i w czym je prać.
    - i co najważniejsze (może któraś (któryś) z Was wie coś na ten temat) czy jak moja Martynka pójdzie za 9 miesięcy do żłobka czy Panie uszanują pieluszki wielorazowe???
    - acha no i gdzie najlepiej kupować

A przy okazji to również niedawno zainteresowałam się chustami. Zamówiłam jedną typu kieszonka, przesyłka ma przyjść pojutrze i już nie mogę się doczekać żeby ją wypróbować. Jak znajdę chwilę (co jest rzadkością bo mała ma kolki i biedulka cały czas chce być bujana na łapkach) to poczytam Wasze opinie na ten temat bo tak jak w przypadku wielorazówek dopiero zaczynam przygodę z chustami. Jeśli macie dla mnie jakieś rady będę wdzięczna.

Pozdrawiam wszystkich cieplutko i z niecierpliwością czekam na Wasze odpowiedzi.

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kati5 Zobacz posta
    Witam wszystkich
    jestem nowa na forum więc jeśli powielam czyjeś pytania to z góry przepraszam ale chwilowo mam chroniczny brak czasu na czytanie wszystkiego dogłębnie
    witaj, jednak mimo wszystko pronowałabym przeszukanie forum - a to jest wątek z recenzjami jednej konkretnej marki. użyj wyszukiwarki albo przejrzyj tematy w dziale ec/pieluchy.

no i koniecznie przywitaj się w powitaniach

Chustonówka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Dzięki Mart już się wpisałam.
    Martynka zasnęła (co jest rzadkością w ciągu dnia) więc zabieram się za "poznawanie" forum.

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Pozdrawiam wszystkich cieplutko i z niecierpliwością czekam na Wasze odpowiedzi.
    Kati, ja tak szybko, żeby nie rozbudowywać OT - tanio można się obkupić na naszym bazarku pieluszkowym - lepiej popróbować różne opcje. Powodzenia!

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja na początku pochwalilam NB ale zaraz sie okazało, że niepotrzebnie:

- za prawie każdym razem przeciekała ale na Misku wiele pieluch przecieka dlatego uzytkujemy glownie FB
    - nie powala mnie jakosć pieluch
    - na trzy pieluszki, ktore miałam i sprzedałam, dowiedziałam się ze w jednej poszła gumka
    - ogolnie moim zdaniem jaka cena taka jakosc, niestety

ale oczywiscie innym moga super pasowac, u nas niestety sie nie sprawdzily a szkoda bo cena super

Chustomanka

Domyślnie

Od miesiąca używam NB i jestem zadowolona Idą mi 2szt w nocy a córka śpi od 21 do 7. Więc można powiedzieć, że bardzo dobrze wytrzymują siknięcia. Zdarzyły nam się przesiknięcia ale to tylko dlatego, że się matka w porę nie obudziła aby zmienić pieluchę na nową . Chciałam zaznaczyć, że jak używałam jednorazówek to też w nocy raz zmieniałam zasikańca i robię też tak przy wielo. Do jakości wykonania nie mogę się przyczepić bo są super zrobione ale te nieszczęsne gumki też się odciskają na plecach i nogach jak u was. Już próbowałam lżej zapinać ale to nic nie pomogło. Czasem mam wrażenie że ktoś poskąpił gumki . Chyba skończy się na tym, że wszyje nowe
    Ostatnio edytowane przez bianka2009 ; 11-01-2010 o 00:41

Chustonówka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

No i stało się. Decyzja o wielorazówkach podjęta. Zamówiłam na początek 10 kieszonek naught baby. Już się nie mogę doczekać kiedy przyjdą Ciekawa jestem jak na tą zmianę zareaguje moja niunia.

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Tak myślę, że skoro one mają odczepiające się gumki, to może profilaktycznie je przeszyć sobie kilkoma ściegami, bo jak się urwie, to trzeba by rozpruwać. Tylko nie chce mi się za to zabrać
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chustoholiczka Awatar gouraanga
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

No i stało się. Decyzja o wielorazówkach podjęta. Zamówiłam na początek 10 kieszonek naught baby. Już się nie mogę doczekać kiedy przyjdą Ciekawa jestem jak na tą zmianę zareaguje moja niunia.

to dokładnie tak jak ja

Iwka - w razie czego konsultować się będę

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gouraanga Zobacz posta

Iwka - w razie czego konsultować się będę
    spoko, może wreszcie się spotkamy
    mam całkiem sporo różnych rodzajów.
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Uprawnienia umieszczania postów