Pokaż wyniki od 1 do 20 z 205

Wątek: Naughty Baby, kieszonka (chinki)

Mieszany widok

Chustofanka Awatar nella

Domyślnie

już ponad miesiąc uzywam tych pieluszek - mam 3 sztuki iiiiiiiiiiiiii
    1. dla większych dzieci - 14kg się jednak nie nadają - gumka jest cienka i mocno uciskająca - gdy się zapomnę lub gdy niania mocniej zapnie rzep - zostają uściski, nie ma porównania do gumek w FB!!!

2. pul jest "sztywnawy" i tak jakby sztuczny ciut, i jednak ciut gorzej trzyma niż wonderek czy HH

3. wkładki mimo wielokrotnego prania - powinny już chłonąć dobrze - nadal są przesikiwane - 2 na raz! po niecałej godzinie spaceru

4. rzepy rewelacyjne ani się nie czepają, ani nie psują!!!! są nadal nowe

5. kolorki cudne

stawiam 3/5

Chustoholiczka Awatar gouraanga
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

zamówiłam
    zaczynamy właśnie przygodę z wielorazówkami - mam nadzieję, że to tak na dobry początek

Chustomanka Awatar saaudade
    Miejscowość
    far far away

Domyślnie

My mamy trzy sztuki i jestem zadowolona nawet bardzo. Jedyne co mi troszkę nie daje spokoju to to, że gumka z tyłu jest jakby trochę za bardzo zciągnięta, nie wiem może to moje schizy, ale wolałabym, żeby była albo szersza albo inaczej wszyta. Hania ma ją za każdym razem odiśniętą na plecach i nie jest to kwestia zbyt mocnego zapinania pieluszki. Na szczęście to odciśnięcie nie jest makabryczne i dalej będziemy używać
    Hania- 2009, Marynia-2011, Zuzia-2014
    Moje miejsce na ziemi .... http://mojewichrowewzgorze.blogspot.com/

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Mamy jedną i jest super, a ja ogólnie nie lubię kieszonek

Chusteryczka Awatar kamuszyca
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

moim zdaniem to są naprawdę świetne kieszonki:
    - dobre jakościowo,
    - genialne, mięciutkie, bardzo chłonne wkładki,
    - szybko schną
    - mają ślepe rzepy
    - śliczne kolory
    - nie robią wielkiej pupy
    no i przede wszystkim:
    - nie przemakają!!! sprawdzają się nawet przy dwulatce, której jeden sik pokonał już takie tuzy jak Itti Bitti czy Close Parent i różne formowanki z otulaczem IV.
    szukałam dobrze chłonących i nieprzepuszczających pieluch dla mojej dwulatki i okazało się, że większość poległa już po jednym większym siku. a naughty baby trzyma. dlatego mam ich już 10
    ostatnio mamy na stanie też kieszonkę wonderoo i też jest super chłonna, ale ma tę wadę, że robi wielki tyłek.

ale żeby nie było tak różowo - naughty baby ma dla mnie jeden minus - gumki trochę odciskają się na nóżkach. ale nie jest to aż tak drastyczne, dlatego nie wpływa na moją ogólną ocenę.

Chustoholiczka Awatar gouraanga
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

ooo tak sobie czytam Wasze opinie i faktycznie wychodzi, że początek będzie dobry

zastanawiałam się jak rozegrać kompletowanie całego zestawu pieluchowego - i stwierdziłam, że nie będę się rozdrabniać, żeby wszystkiego popróbować - dlatego jest 10 NB i już.
    a kolekcjonerstwem zajmiemy się później

Chustofanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Pieluszka generalnie jest fajna.

Poważny minus to obciskające gumki. No ale to już zależy od dziecka.

Generalnie szybką schną, dobrze się piorą, mają mocne rzepy.

Są tez w ładnych pastelowych kolorach.

Zaczynaliśmy od NB a teraz mamy już sporą kolekcję innych pieluszek.

Pewnie gdyby nie gumki i moja ciekawość jakie są inne pieluszki to głównie byśmy z nich nadal korzystali.

Zaletą jest też przystępna cena.

Chusteryczka Awatar monika999

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gouraanga Zobacz posta
    ooo tak sobie czytam Wasze opinie i faktycznie wychodzi, że początek będzie dobry

zastanawiałam się jak rozegrać kompletowanie całego zestawu pieluchowego - i stwierdziłam, że nie będę się rozdrabniać, żeby wszystkiego popróbować - dlatego jest 10 NB i już.
    a kolekcjonerstwem zajmiemy się później
    moim zdaniem lepiej byloby kupic na poczatek pieluszki roznych firm, nie wszystkie pieluszki kazdemu maluszkowi pasuja, a jak bedziesz miala 10szt NB i okaze sie, ze nie sprawdzaja sie dla twojego dziecka? pisze tak z wlasnego doswiadczenia, mam rozne pieluszki i kazda za co innego lubie, niektore niestety sie nie sprawdzily.
    jesli mialabym ocenic NB to napisalabym, ze w stosunku do innych pieluszek np. FuzziBunz czy ittibitti, NB sa niestarannie uszyte, gumki sa za krotkie i uciskaja dziecko-choc moja corka nalezy do tych drobniejszych, wkladki sa dosc cienkie-na 3 pieluszki ktore mam w jednej wkladce poprulo sie obszycie, jest tez zaleta niska cena. zastanawiam sie teraz czy nie wypruc tych gumek i nie wszyc nowych porzadniejszych, ale to jednak troche roboty.
    jesli kupisz na poczatek jedna pieluszke i bedziesz zadowolona, uzupelnisz zapas- dokupic pieluszki zawsze mozna , a z calym arsenalem pieluch, ktore niekoniecznie sie sprawdza nie wiadomo co robic. pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów