Pokaż wyniki od 1 do 20 z 205

Wątek: Naughty Baby, kieszonka (chinki)

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja z natrętnymi handlarzami rozmawiać nie będę.
    Budowanie własnej renomy nie polega na krytykowaniu konkurencji.

Mogłaś wprost napisać o co Ci chodzi, a nie dopiero w poście skierowanym do mnie.

Nie mam zamiaru z Tobą wchodzić w polemikę, bo jestem na tym forum by rozmawiać z mamami o podobnych zainteresowaniach(czasami przy okazji sprzedawcami), a nie z sprzedawcami udającymi zainteresowanie tematem. Łatwo to rozróżnić.
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustomanka
    Miejscowość
    Kiedys B-stok teraz IT

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pondo Zobacz posta
    Ja z natrętnymi handlarzami rozmawiać nie będę.
    Budowanie własnej renomy nie polega na krytykowaniu konkurencji.

Mogłaś wprost napisać o co Ci chodzi, a nie dopiero w poście skierowanym do mnie.

Nie mam zamiaru z Tobą wchodzić w polemikę, bo jestem na tym forum by rozmawiać z mamami o podobnych zainteresowaniach(czasami przy okazji sprzedawcami), a nie z sprzedawcami udającymi zainteresowanie tematem. Łatwo to rozróżnić.
    to chyba zle sie zrozumialysmy.Nie probuje krytykowac konkurencji.Chodzilo mi jedynie o fakt,ze w innym watku strasznie byly krytykowane pieluszki z chin,co sie odnosilo generalnie do tych co sprzedaje i sama uzywam.Widzac pochodzenie obu wychodzi ze to jedno i to samoWiec prosze sie tak nie oburzaj ok?

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Farfalino, to forum jest dla mama, ktore chca dystkutowac o noszeniu w chustach, bliskosci, a takze o roznych pieluszkach.... twoje wszystkie posty sa na temat NB... troche to nudne sie robi... czy masz cos innego do powiedzenia?

Chustofanka Awatar mila

Domyślnie

Ja też się zainteresowałam tymi piluchami i na ebay.co.uk są podane różne przepisy ich prania raz 30 raz 45 st C, ciekawe skąd te rozbieżności? i co do których się stosować

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

Mila: rozbierzność polega na tym, iz producent napisał na wszyswce "cold wash" co dla wielu oznacza 30 stopni. Wyjasniłam jednak sprawę bezpośrednio z producentem: 45 stopni permanentnie jest OK i co kilka prań można 60 stopni.
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Chustomanka Awatar lawendax
    Miejscowość
    GDAŃSK

Domyślnie

Ja piorę zawsze na 60 ,nic się nie dzieje
    Mati - 19 kwietnia 2005
    Lilianka - 04 stycznia 2009

www.MamaZen.pl - CHUSTY:
    Miluli, Natibaby, Hoppediz, LennyLamb. PIELUSZKI: bumGenius, Flip, Close, Bambino Mio, LennyLamb, Happy Flute.

Sklep stacjonarny, wypożyczalnia chust i nosideł, warsztaty i konsultacje chustowe: MamaZen, Gdańsk-Przymorze Centrum Horyzont, ul. Obrońców Wybrzeża 23 box 13

Doradca Noszenia ClauWi®

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Ja tez piore w 40 stopniach, co jakis czas w 60 i wszystko wyglada ok.

Domyślnie

Mam NB i nie jestem jakoś specjalnie zachwycona. No ale porównuję je do Itti Bitti, które są dla mnie numerem jeden.
    Napisałam w innym miejscu - po 2 tygodniach testowania, jestem gorącą przeciwniczką rozwiązań One Size - przynajmniej mi nie podpasowały ani NB ani Wonderosy.
    Coś co jest dobre do wszystkiego jest czesto do niczego.

Nie podejrzewam, aby te pieluchy były bezpieczne w stosowaniu u noworodków czy małych niemowlaków. Mają dużą pupę/wkład, co powoduje, ze pupa lezy wysoko wględem lini ciała, co obciąza w nieprawidłowy sposób kręgosłup takich maluszków (za opinią Zawitkowskiego).
    Generalnie koncepcja pieluszkowania bardzo mi odpowiada, ale przegladając to forum wydaje mi się, ze w pogoni za pewnym uzaleznieniem ( ja tez mam tutaj fioła na punkcie chust i pieluch) nie patrzymy szerzej na zagożenia.

Uprawnienia umieszczania postów