Pokaż wyniki od 1 do 20 z 205

Wątek: Naughty Baby, kieszonka (chinki)

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Aniu gratuluję odkrycia taniej kieszonki. Aż sama jej spróbuję. Masz fiolecik?

Koniecznie zmień na stronce opis, że to nie PUL. Lepiej nie wprowadzać ludzi w błąd. Rzetelny opis to podstawa. A gdzie pieluszka jest produkowana? Nie znalazłam tej informacji, albo przeoczyłam. I o co chodzi z tą zimną wodą?

Czy gdzieś w necie jest strona producenta tych pieluszek?

Boleć może wiele rzeczy, między innymi to, jak uprzedzają się do człowieka osoby, które prawie Cię nie znają - i tylko dlatego, że na przykład jesteś ich konkurencją. Ale taki jest ten świat, zawiść była, jest i będzie (niestety).

A to, że znalazłaś tanią kieszonkę to super. Może dzięki temu jeszcze więcej osób przekona się do wielo i kiedyś będą leżały na półkach sklepów (mam taką nadzieję).

A ceny pieluszek szytych? Tak jak napisałaś sprowadzamy materiały z zagranicy, kupujemy w ilościach minimalnych, wiele czynników się na to składa, że mamy ceny jakie mamy. Mam nadzieję, że kiedyś powstaną firmy produkujące pieluszki wielorazowe w polsce i ceny będą wtedy mogły być naprawdę przystępne.

Poza tym wydaje mi się, że każdy produkt znajdzie odbiorcę (tańszy, czy droższy) a to dlatego, że każdy lubi coś innego.
    Ostatnio edytowane przez yetta ; 31-10-2009 o 23:50
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Praga Północ podwórka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yetta Zobacz posta
    Koniecznie zmień na stronce opis, że to nie PUL. Lepiej nie wprowadzać ludzi w błąd. Rzetelny opis to podstawa.
    to w koncu PUL czy nie PUL

A gdzie pieluszka jest produkowana? Nie znalazłam tej informacji, albo przeoczyłam.
    Czy gdzieś w necie jest strona producenta tych pieluszek?
    no właśnie też szukałam i nie znalazłam

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stasiu-lova Zobacz posta
    to w koncu PUL czy nie PUL
    Cytat Zamieszczone przez annamamaalexa Zobacz posta
    Obydwa materiały to poliester, różnica między nimi jest w zasadzie niezauważalna. TPU, tak jak PUL jest mięciutkie, możliwe jest uzyskanie całej gamy kolorów, oddycha itd. Różnice są w ścieralności i innych "dziwnych" parametrach, które prawdę mówiąc dla mnie jako użytkownika nie mają żadnego znaczenia.
    Z tego wynika, że to nie PUL, a coś do niego bardzo podobne.

A jaka jest temperatura prania na metce pieluszki? Czy jest tylko info o zimnej wodzie?

Bo np ta druga tania pieluszka sweet doll baby ma na metce 30 stopni prania. Ciekawe dlaczego nie 60? Hm. Czyżby z powodu tego materiału TPU?
    Zuzanna i Franciszek

Chusteryczka
    Miejscowość
    Praga Północ podwórka

Domyślnie

edit:
    dobra, nieważne

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

No tak Ania prała na 90 stopni co nie oznacza, że to PUL.

A ja ciekawa jestem co na metce tych pieluszek napisał producent?
    I jeszcze: Aniu prałaś tylko raz na 90 stopni, czy pierzesz co jakiś czas w tej temp?

Inne firmowe kieszonki PUL mają na metce 6o stopni, a ja prałam kilka razy na 90 i też nic im nie było. Jednak mam spore obawy prać zbyt często w tej temperaturze. Tym bardziej, że gdzieś na forum kiedyś czytałam, że po praniu w 90 stopniach kieszonki nie wyszły bez szwanku.
    Zuzanna i Franciszek

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stasiu-lova Zobacz posta
    edit:
    dobra, nieważne
    Zuzanna i Franciszek

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

I jeszcze jedno, to, że to nie PUL wcale nie musi oznaczać, że to gorszy materiał. Chodzi tylko o fakt, że to nie PUL.
    Zuzanna i Franciszek

Chustomanka
    Miejscowość
    Kiedys B-stok teraz IT

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yetta Zobacz posta
    Z tego wynika, że to nie PUL, a coś do niego bardzo podobne.

A jaka jest temperatura prania na metce pieluszki? Czy jest tylko info o zimnej wodzie?

Bo np ta druga tania pieluszka sweet doll baby ma na metce 30 stopni prania. Ciekawe dlaczego nie 60? Hm. Czyżby z powodu tego materiału TPU?
    Pozwolicie ze sie wtrace,bo juz wiele wpisow bylo na temat prania SDB.Czy ubrania z polaru lub jakiegos innego sztucznego materialu tez pierzecie normalnie w 90 stp?Spojrzcie w metki i zobaczycie jaka jest podana temperatura.Polar czy PUL to nie bawelna ze mozna je ''katowac''na codzien we wrzacej wodzie,na rynku jest dostepnych tyle srodkow dezynfekujacych pieluchy ze ja nie rozumiem po co wy je tak gotujecie

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez farfallina_07 Zobacz posta
    Pozwolicie ze sie wtrace,bo juz wiele wpisow bylo na temat prania SDB.Czy ubrania z polaru lub jakiegos innego sztucznego materialu tez pierzecie normalnie w 90 stp?Spojrzcie w metki i zobaczycie jaka jest podana temperatura.Polar czy PUL to nie bawelna ze mozna je ''katowac''na codzien we wrzacej wodzie,na rynku jest dostepnych tyle srodkow dezynfekujacych pieluchy ze ja nie rozumiem po co wy je tak gotujecie
    Ale my nie chcemy prać w 90, tylko 50-60. Przynajmniej ja. I tak piorę NB, tak samo jak BG i Wonderoo.
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chustomanka
    Miejscowość
    Kiedys B-stok teraz IT

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iwka Zobacz posta
    Ale my nie chcemy prać w 90, tylko 50-60. Przynajmniej ja. I tak piorę NB, tak samo jak BG i Wonderoo.
    60 dla sztucznosci to i tak na moj gust sporo przy takim przemiale
    JA na noc wkladam flanelke+ 2 wklady i trzyma do rana,nie przemaka.Dzis testuje sciereczke z mikrofibry-8 warstw po zlozeniu wyszlo,zobaczymy.

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iwka Zobacz posta
    Ale my nie chcemy prać w 90, tylko 50-60. Przynajmniej ja.
    Ja też piorę w 60 stopniach pieluszki i to od samego początku. Skusiłam się jakiś czas temu i kilka razy wyprałam w 40. Ale wróciłam do prania w 60 plus dodatek antybakteryjny. Piorąc w tej temperaturze mam większą pewność, że wszystkie bakterie są wytłuczone.

Kilka razy wyprałam w 90 stopniach i o nic się tak nie obawiałam, jak tylko o PUL.
    Zuzanna i Franciszek

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

Pieluszki zamówione we wszystkich kolorach jakiś czas temu jadą do mnie niestety bardzo długo...Strajk poczty na Wyspach spowodował utrudnienia na etapie dostawy do magazynu głównego. Czekam na konkretną date wysyłki, uprzedzono mnie jednak, że może się ona nieznacznie odwlec...

Tak czy owak najpóźniej do 18-19.11 się ich spodziewać powinnam
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Chusteryczka
    Miejscowość
    Praga Północ podwórka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez farfallina_07 Zobacz posta

ja gotuje bo nie wierze w srodki dezynfekujace
    jak wypiore na 90 to wiem, ze na pewno sa zdezynfekowane
    z pulem w PD, Wondero i BG i HH nawet przy 90 nic sie nie dzieje, wiec co jakis czas im to funduje i zero reakcji z ich strony.
    a juz na pewno nie zalozylabym młodemu kupionej uzywanej pieluchy bez wygotowania.

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

ja rownież piorę zawsze na 60st, czasem na 90 i kieszonki zyją
    kiedyś tylko uprałam na 90 i przez pomyłkę wsypałam proszek do białego i niektóre kolory szlag trafił
    Ostatnio edytowane przez ala ; 09-11-2009 o 10:05 Powód: literówki
    DOULA

najczęściej zaglądam z telefonu, więc proszę o cierpliwość w odpisywaniu

Chustomanka
    Miejscowość
    Kiedys B-stok teraz IT

Domyślnie

Ja z kolorowymi akurat piore to nie wiem,gdybym tak caly czas na 60° to wyszloby mi wszystko bialeA tak z ciekawosci,jak dlugo chodza u Was pralki na programie 60°?U mnie 3,5h,na 90 pralam kilka razy reczniki to myslalam ze pralka mi sie popsula,bo razem z podwojnym plukaniem i wirowaniem zajelo jej to 5h..U mnie im wyzsza temperatura tym dluzej pierze

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

mam 2 NB - nie mogłam się oprzeć
    są mięciutkie, fajnie uszyte - i biją na głowę BG wg mnie jeśli chodzi o układanie się na pupie, zapinanie, fason, etc. są też o niebo albo nawet kilka bardziej miękkie.

ale mi przeciekają w nocy i to regularnie i od samego początku.
    w dzień nie ma problemu ale w nocy jest. Marcel sika sporo w nocy ale PD czy nawet BG dają radę na tym samym dystansie czyli do ok. godz. 2. mimo że wkładki puchatość dawno utraciły, bo obsługują drugiego szkraba.
    piorę w 50stopniach, ani razu nie wstawiłam na 90. wizualnie nic im nie jest po kilkunastu już praniach ale problem przeciekania nie znika niestety. zęby nie, bo młody jeszcze nie zaczął produkcji klawiatury

poszperałam, kto te pieluszki robi i wychodzi na to, że są chińskie (po e-mailu sprzedawcy na e-bayu):
    http://cgi.ebay.ie/9-Naughty-Baby-Cl...item2302e8b2e4
    mam nadzieję, że to ludzka wersja "made in china"...

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mart Zobacz posta

ale mi przeciekają w nocy i to regularnie i od samego początku.
    Mart, a próbowałaś z innymi wkładami na noc? Może to nie kwestia same pieluchy tylko mało chłonnego wkładu.
    Bo jak poczytać recenzje to opinie na temat chłonności są tutaj bardzo podzielone- jakby co najmniej o różnych pieluchach dziewczyny pisały

Chusteryczka Awatar Asikka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja piorę pieluchy w 60 stopniach, Naughty Baby też i nic jej się nie dzieje. Wczoraj założyłam NB mojej córce na noc, pielucha wytrzymała od 19 do 2 w nocy. Moje dziecko między czasie obudziło się 3 razy na jedzenie (i pewnie z tyle razy się zsikało). Jak pieluchę ściągałam to pupka była troszkę wilgotna a sama pielucha bardzo ciężka. Nic bokiem nie przeciekło. Jak dla mnie jeżeli chodzi o chłonność to pielucha podobna do wonderoos (bo też do 2 w nocy wytrzymała).
    Zastanawia mnie tylko system nap (chodzi mi o rozmiar). Moje dziecko nie waży jeszcze 7 kg, ma 64 cm długości i pieluchę ma rozpiętą na ostatni rozmiar Jak zapne napy na przedostatnie, tak żeby zmniejszyć rozmiar pieluszki to mam wrażenie, że pielucha jest za krótka (może to przez te duże, chłonne wkładki?). Zastanawiam się jak to jest u większych dzieciaczków?
    Elficzka Em - 15.03.2009r i Elfik Ad - 21.05.2012r

Chusteryczka
    Miejscowość
    Szczecin-nie nad morzem:)

Domyślnie

Z tym PULem/niePULem to chyba najważniejsze, czy oddycha, nie?jak to jest Naughty Baby?

Uprawnienia umieszczania postów