Prawda - tak szybko jak szybko dziecko urośnie (ciężko określić... ale co kila miesięcy...) tzn głównie chodzi o szerokość (dobre podtrzymanie nóżek) i wysokość panela (oparcie dla plecków/karku),
kółkowa - moim zdaniem super na krótkie dystanse (tak samo jak pouch/kieszonka bo obciąża jedno ramię... przewagą kółkowej nad pouchem jest to, że można ja dopasować do osoby noszącej a kieszonkę trzeba kupić w dobrym rozmiarze, żeby wszystko pasowało jak trzeba... kieszonkę i kółkową nosi się głównie na biodzre, ale w kółkowej można też z przodu i nawet z tyłu - ale jednak najwygodniej na boku... aha no i chustę wiązana też możesz zawiązać na biodrze
Nie bój się nic a nic! Elastyczna też poniesie, ale będzie potem sprężynować i może być po prostu niewygodnie... moje 8kg jeszcze elastyk nosi bez większych problemów, ale chyba wolę już tkaną... I to tylko wygląda tak strasznie, jak sie samemu kilka razy zamota to juz potem robi się to automatycnzie.
Z grubsza jest - tzn elastyka to ja wiążę szybciej niż 1 minutę, a z kółkową czasem idzie mi dłużej... kwestia wprawy... kieszonka fakt - najszybciej...
Jak Cie stać to czemu nie?A może jest w pobliżu jakaś inna chustomama? może jednak ktoś ma i CI pokaże? jakieś spotkanie chustowe? nic?
Zależy co chcesz kupić... Jeżeli tkaną to materiał skośnokrzyżowy (taką kółkową też możesz kupić) i 100% bawełny - potem możesz próbować z dodatkami innych materiałów albo w ogóle no cotton...
Rozjaśniłam co nieco?
powodzenia
Edit - widzę że zanim ja wypłodziłam swoje to już inne kobitki poradziły jak trzeba...![]()