Cytat Zamieszczone przez holly Zobacz posta
Czy dobrze rozumiem że MT jest dopasowana do dziecka i trzeba ja co jakis czas zmieniać?? jeśli tak to co jaki czas mniej więcej??
Prawda - tak szybko jak szybko dziecko urośnie (ciężko określić... ale co kila miesięcy...) tzn głównie chodzi o szerokość (dobre podtrzymanie nóżek) i wysokość panela (oparcie dla plecków/karku),

na kółkach , ciekawe i łatwe rozwiązanie, ale mało opcji noszenia tak??
kółkowa - moim zdaniem super na krótkie dystanse (tak samo jak pouch/kieszonka bo obciąża jedno ramię... przewagą kółkowej nad pouchem jest to, że można ja dopasować do osoby noszącej a kieszonkę trzeba kupić w dobrym rozmiarze, żeby wszystko pasowało jak trzeba... kieszonkę i kółkową nosi się głównie na biodzre, ale w kółkowej można też z przodu i nawet z tyłu - ale jednak najwygodniej na boku... aha no i chustę wiązana też możesz zawiązać na biodrze

Najbardziej wiązana mi odpowiada, ale boje się, i teraz przeczytałam gdzieś że wiązana elastyczna poniesie i duże dziecko. czy to prawda?
Nie bój się nic a nic! Elastyczna też poniesie, ale będzie potem sprężynować i może być po prostu niewygodnie... moje 8kg jeszcze elastyk nosi bez większych problemów, ale chyba wolę już tkaną... I to tylko wygląda tak strasznie, jak sie samemu kilka razy zamota to juz potem robi się to automatycnzie.

Nie wiem czy mogę podac link, jeśli nie prosze skasować.
Czy to porównanie jest zgodne z prawdą?? http://www.chusta.pl/images/Dokument...naniechust.pdf
Z grubsza jest - tzn elastyka to ja wiążę szybciej niż 1 minutę, a z kółkową czasem idzie mi dłużej... kwestia wprawy... kieszonka fakt - najszybciej...
Najlepiej kupiłabym wszystkie rodzaje i wypróbowała, bo biblioteki w mojej okolicy nie ma
Jak Cie stać to czemu nie? A może jest w pobliżu jakaś inna chustomama? może jednak ktoś ma i CI pokaże? jakieś spotkanie chustowe? nic?

Na jaki materiał warto zwrócic uwagę?? wiem ze ile użytkowniczek tyle opinii, ale ja naprawde nie wiem jaka wybrać na początek.
Zależy co chcesz kupić... Jeżeli tkaną to materiał skośnokrzyżowy (taką kółkową też możesz kupić) i 100% bawełny - potem możesz próbować z dodatkami innych materiałów albo w ogóle no cotton...

Rozjaśniłam co nieco?

powodzenia

Edit - widzę że zanim ja wypłodziłam swoje to już inne kobitki poradziły jak trzeba...