Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 28

Wątek: Stresuje sie

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Stresuje sie

Dziewczyny pomozcie. Moj maluszek ma 11 dni Chce zaczac go nosic w chuscie. Jak najlepiej? Troche sie boje ze zrobie mu krzywde. Wsadzalam go do kieszonki ale strasznie marudzil. Nie wiem czy nie przeszkadzala mu pieluszka wielorazowa. Moze lepiej narazie uzywac pamkow jak go wkladam do chusty? I czy nie jest jeszcze za maly? Mamy zakardowa nati...

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

tule cieplutko i powodzenia zycze pamietaj ze cwiczenia czynia mistrza i tylko matka zna i czuje najlepiej swoje wlasne dziecko
    ja moja Julie zaczelam nosic jak miala ok 3 miesiecy i tez wciaz sie martwilam czy nie za ciasno czy nie zagoraco , czy moze oddychac itd ...
    podziwiam ludzi ktorzy tak wczesnie zaczynaja chistowanie
    wszystko bedzie dobrze

Chusteryczka Awatar visenna2
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Moją Młodszą zamotalam jak miała 10 dni Przedtem tylko pouch, bo sie bałam, że jej te patyczaste kopytka połamię
    Przede wszystkim się nie stresuj, bo maluch też się stresuje. Zaczynaj od krótkich przechadzek aż się oswoicie z nowa sytuacją.
    Jeśli używacie smoczka to bardzo polecam na marudzenie w chuście No i tak jak koleżanka wyżej napisała - ćwiczenie czyni mistrza
    ChustoHolizm
    Zuzia 21.12.2005
    Ania 26.06.2008
    Mateusz 04.08.2011

Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci

Chustofanka

Domyślnie

Gratuluję Maluszka
    Moją Małą do kieszonki wsadziłam w 6 dniu życia, też się zastanawiałam czy jej krzywdy nie zrobię... nie potrafiłam jej umieścić w pozycji kołyski, wydawało mi się, że mi się dziewczyna połamie(próbowałaś może?)
    w pieluszce wielorazowej też na razie nie wsadzam, bo wydaje mi się, że mogłaby ją uwierać... choć pewnie to tylko moje wymysły , dla pewności spróbowałabym w jakiejś jednorazówce.
    i tak jak dziewczyny napisały nie denerwuj się, bo dzieć wszystko czuje i też się zaczyna stresować
    powodzenia

Chustomanka Awatar dagis
    Miejscowość
    se

Domyślnie

cwiczenia
    i
    spokoj

to na dobry poczatek

POWODZENIA!

i gratuluje maluszka

p.s. -> nie slyszalam zeby ktos polalamal dziecko w chuscie - zakladam ze nie bedziesz pierwsza

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

zazdroszczę!- ja zaczęłam chustowac, jak Miś miał 10 tygodni i do dziś sobie wyrzucam, ze tak późno
    nie zrobisz mu krzywdy na pewno!
    moze masz w okolicy pomocne chustomamy?

powodzenia!

Chustofanka Awatar gyokuro
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Ja swoją wsadziłam do chusty jak miała 12 dni, tylko że to był elastyk.
    Nie denerwuj sie, połaź troche, pospiewaj, albo pogadaj do maleństwa - moja zasypiała wtedy. Parę dni chustowałam po domu, a potem wyszłam na powietrze
    Powodzenia!
    Kasia, mama Juliusza (15.04.2003) i Laury (10.05.2009)

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olapio Zobacz posta
    Dziewczyny pomozcie. Moj maluszek ma 11 dni Chce zaczac go nosic w chuscie. Jak najlepiej? Troche sie boje ze zrobie mu krzywde. Wsadzalam go do kieszonki ale strasznie marudzil. Nie wiem czy nie przeszkadzala mu pieluszka wielorazowa. Moze lepiej narazie uzywac pamkow jak go wkladam do chusty? I czy nie jest jeszcze za maly? Mamy zakardowa nati...
    moje mlodsze mialo 5dni a chuste mialam mega gruba- hoppek paris
    moj nawet nei miauknął, może konsultację jakąś sobie do domu zamów, pani pokaże Ci jak wiązać, jak poprawiać, upewni i wogóle...
    BTW- "chustonoszka" a dopiero zaczyna hi hi

edit- moze rzeczywiscie elastyk bylbydobrym rozwiazaniem? pozycz od kogos. masz jakies chustomamy w okolicy? bo nie podajesz skad jestes...

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chustomanka Awatar larwunia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

My zaczęliśmy jak mały miał około tygodnia, co prawda nasz pierwszy raz był elastyku i bardzo to sobie chwalę. Każdy ma stresa, szczególnie jak się chustuje pierwszy raz i to takiego maluszka, ale słodki sen i błoga mina synka mówiła wszystko . Zaczynaliśmy od kołyski,ale szybko skonczyło się na kieszonce. Jakoś tak kołyska wydawała mi się strasznie skomplikowana, bo jak to upchnąć takiego maluszka i go ułożyć, żeby wszystko było oki, a kieszonka to było to!!
    Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja jestem z Warszawy z Bemowa

dobra, jutro zaczynamy wsadzanie

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Nie załamuj się!Spodoba się Wam.A w Warszawie jest dużo chustomam.Może ktoś Ci pomoże i wesprze.Ja póki co kciuczę za Was

Chustofanka Awatar MamaHenia&Stasia
    Miejscowość
    Myślenice k./ Krakowa

Domyślnie

Myślę, że kieszonka będzie najlepza na początek. My ją wypracowaliśmy już w 2 tyg. życia małego. Nie było łatwo bo pierwsza chusta była pożyczona i dosyć gruba, ale paktyka czyni mistrzem. Powodzenia

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

Noszę młodego od 7 dnia życia, nic mu nie połamałam, nosiłam od początku w 2x (bo mi się wydawało najprostsze, chociaż teraz zaczynałabym od kieszonki).

Chustofanka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Jesteś tą szczęściarą , która odkryła chusty tak wcześnie . Minie miesiąc i docenisz ten czas , a problemy znikną . Pozdrawiam serdecznie
    Iskierka (19.03.2009)

Chustofanka Awatar ursus_arctos
    Miejscowość
    Vantaa, Finlandia

Domyślnie

spokojnie. moja zaczelam chustowac jak miala tydzien (bo pierwszy tydzien siedzialysmy w szpitalu). od poczatku w kieszonce (dopiero od paru dni 2x), chyba to wiazanie najlepiej otula. kolyska to byl jeden wielki ryk i zaniechalam prob.
    tez uzywam wielorazowych, nie sadze zeby cos moglo ja uwierac. chyba kazdy sie stresuje na poczatku pojekiwaniam i steknieciami z kazdym wiazaniem bedzie lepiej, zobaczysz!

Doula
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustoholiczka Awatar marza
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Dasz rade!
    W tej chwili w jest TB,wiec może są w Warszawie jeszcze jakies wolne miejsca na warsztatach
    Zajrzy tutaj http://klubkangura.com.pl/tb-warszawa
    Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
    Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®

Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB

Chusty tkane Little Frog

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

wsadzilismy dzis do kolyski i byl jeden wielki placz, w ogole wydaje mi sie ze dziecko ma zbyt wygiete plecy, za nisko wisi itp

pozniej poszla kieszonka i tu jest problem, nozki nie sa odpowiednio podgiete i smetnie wisza, co z tym zrobic, jak poprowadzic material zeby dobrze trzymal nozki?

i jeszcze Michas jakos tak krzywo siedzial, glowka na bok kompletnie wykrzywiona, no tragedia po prostu

Chustofanka

Domyślnie

Poprzeczny pas, w którym siedzi dziecko, powinien sięgać dołów podkolanowych (wtedy nóżki nie będą zwisać). Poły chusty trzeba dobrze naciągnąć, by dziecko "przykleiło się" do noszącego. Kiedy maluch dobrze trzyma się w samym pasie poprzecznym, motamy pod nóżkami i zawiązujemy.

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa Bemowo

Domyślnie

Olapio a dokladnie gdzie na bemowie mieszkasz? mialam sie odezwac do goswieck az mi wstyd zeby razem sie wybrac na specer po fortach...

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

dokladnie to przy skrzyzowaniu gorczewskiej i lazurowej

Uprawnienia umieszczania postów