Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Wątek: mam kryzys dlugiej chusty

Chustoholiczka Awatar v
    Miejscowość
    jakby Warszawa

Domyślnie mam kryzys dlugiej chusty

pewnie kazdego to w koncu dopada

nakupowalam szmat i wybieram w nich jak w ulegalkach, a jak w koncu trafila mi sie dluuuga chustowa wyprawa, zajrzalam podekscytowana do chustoszafki i wybralam... nosidlo

mloda dumnie kroczy w pierwszych butach, nadchodzi plucha, potem mrozy.

co teraz?
    po co mi one?

Chustomanka Awatar tulipowna
    Miejscowość
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez va Zobacz posta
    pewnie kazdego to w koncu dopada

nakupowalam szmat i wybieram w nich jak w ulegalkach, a jak w koncu trafila mi sie dluuuga chustowa wyprawa, zajrzalam podekscytowana do chustoszafki i wybralam... nosidlo

mloda dumnie kroczy w pierwszych butach, nadchodzi plucha, potem mrozy.

co teraz?
    po co mi one?
    znamy, znamy, juz nie przezywamy, juz zaczynamy kwas foliowy lykac i juz

a tak na powaznie - moje chusty ciagle w pozyczkach, na stale tylko nosidlo sie ostalo, lubie miec chusty "pokazowo", na progressteron teraz sie przydadza, no i kilka zostawie dla potomnych (pawie i konopielki).

Chustomanka Awatar lidka
    Miejscowość
    Siemianowice Śl.

Domyślnie

Bywa tak ale u mnie to było przejściowe na szczęście
    Po krótkiej fascynacji nosidłami ergonomicznymi używam już tylko chust.
    Nosidło przydało mi się parę razy, gdy Bartek był bardzo ruchliwy, uwielbiał sam wszędzie chodzić i motanie było bardzo "be" - bo trwało aż 1 min.
    Teraz, na wycieczkach i w sytuacji gdy muszę szybko gdzieś dojść (np. odprowadzić starszaka na zajęcia) w użyciu jest tylko chusta.
    Na dłuższych trasach pytamy Bartka czy chce na plecki i do kogo i on sam zadowolony daje się zamotać w spokoju.
    A mój mąż tylko w chuście nosi i jak kiedyś zabrałam nosidło w góry to miałam małą awanturkę (myślał, że chustę też mam w plecaku) - bo w czym on ma teraz nosić Bartka

Chusty jeszcze wrócą do łask, spokojnie
    Lidka mama Kuby (02.08.2000) i Bartka (28.11.2006).

Sklep z chustami Storchenwiege
    http://www.koala.info.pl
    Doradca Akademii Noszenia

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

sprzedac. ewentualnie zostaw jedna. (jak ja)

ja minimalistka jestem.

wszystkiego po jednym mam. jedna chusta, jedno nosidlo. jeden maz. tylko dzieciow trojka
    Ostatnio edytowane przez węgielek ; 08-10-2009 o 23:09 Powód: literowka

matka czworga
    i psa

Chustoholiczka Awatar v
    Miejscowość
    jakby Warszawa

Domyślnie

to nie fascynacja nosidlami.
    to dostrzezenie niepraktycznosci szmaty w porze pluchy i ciaglego rozwiazywania, bo pochodzi, bo knajpa, bo costam.
    bo mloda juz nie spi jak rok temu all day long.
    spi gora dwie godziny. i sie wyrywa. na plecy.
    a ja ja lubie miec z przodu. obwachiwac. pocalowac. znow powachac.

na razie utylitaryzm zwycieza.

a Bartek w wieku mojej Łucji. ktora wskakuje do manduki tylko przy megakryzysie. ostatni raz w sierpniu

ide sie zainteresowac pozostalymi nosidlami i sprawdzic date na prehistorycznym kwasie foliowym

Chustomanka Awatar lidka
    Miejscowość
    Siemianowice Śl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez va Zobacz posta
    ide sie zainteresowac pozostalymi nosidlami i sprawdzic date na prehistorycznym kwasie foliowym
    Lidka mama Kuby (02.08.2000) i Bartka (28.11.2006).

Sklep z chustami Storchenwiege
    http://www.koala.info.pl
    Doradca Akademii Noszenia

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

ha, podobnie mam. dlatego właśnie zakupiłam pierwszego ergonomika.
    mei taia mamy pięknego, ale też wiązać trzeba, szelki się majtają (ups) i jakoś tak nie do końca umiem się z nim dogadać. nic to, najwyżej się przechodzi zimę w nosidle...

a tak w ogóle to urocze to, co napisałaś, va, o wąchaniu. ja jestem uzależniona od wąchania. na razie nie noszę na plecach (mała mikrus, to nie muszę). między innymi dlatego
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Domyślnie

Mój dzieć ostatnio stał się znów chustowy i nawet pięknie współpracuje jak go motam. Otwiera chustoszafkę sam nawet. A latem za chiny nie dawał się nosić.

Chustomanka Awatar bigbabs
    Miejscowość
    West Midlands,UK

Domyślnie

Witam w klubie

Miałam już wybraną, wytęsknioną wiązankę, a w ostatniej chwili zamówiłam nosidło i do tego czarne - właśnie ze względu na pluchy i wsadzanie/zdejmowanie z pleców młodego co 10 kroków

Ale tamtej chusty nie odpuszczę, kupię na wiosnę, nawet jeśli ma leżeć i się kurzyć

Nie trać nadziei! Byle do wiosny

Chustoholiczka Awatar brikola
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

a krótka chusta? no wiem, na plecach będzie trzeba... ale ja na plecach lubię, On mnie po włosach głaszcze i zagaduje a jak odwrócę głowę to zagląda na mnie, mamy kontakt całuję Go po rączkach, którymi obejmuje moją szyję

będzie dobrze, to chwilowe napewno.
    Ja dla odmiany właśnie zamówiłam dwie wiązane na zimę jedną z wełną specjalnie na pluchy i w żywych kolorach co by szarości i zimnoty ocieplić

Chustomanka Awatar jujama
    Miejscowość
    okolice Legionowa :)

Domyślnie

Ja uwielbiam chusty i jak dotąd one zwyciężały, ale już latem zaczęłam się zastanawiać jak ja toto motać będę jesienią i zimą. Rok temu, wiadomo, w domu, potem cały spacer wynoszony i rozmotanie w domu. A teraz? Z tym łazikiem?
    Pomyślałam dość wcześnie i Gosia uszyła mi piękne Nubigo. W dodatku pasujące i na starszaka. Ale mimo jego urody dopiero deszczowe dni zmusiły mnie do rezygnacji z chusty. Wcześniej nosił w nim tylko mąż (niechustowy).
    Uszyłam też sobie onbu (bo tu też się pasy nie majtają) i... puściłam do testów.
    Chciałam kupić też Mei Favourite, wyprzedałam się z chust dla niego i... kupiłam inne chusty No ale z wełną, więc zimowe
    Jest jeszcze jeden aspekt. W grubych ciuchach nie umiem się dobrze podociągać w chuście. A niestety "łazika" pod kurtką raczej nosić nie będę. Ugotowałby się biedaczek.
    JUlcza (16.04.2006), JAcusiowa (9.05.2008) i MAćkowa (14.12.2012) mama Magda
    http://jama-jujamy.blogspot.com/

Chusteryczka Awatar lalika
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Ja mam juz 3 krotkie (tzn jedna w drodze ) i krotka 3,38m w miescie sie sprawdza rewelacyjnie. Plecaczek wiaze krocej, niz bym wsadzala do nosidla. I po domu tez jest ok. A kiedys myslalam, ze laski wydziwiaja z tymi krotkimi chustami do plecaczkow. Dlugie mam 3 o specjalnej nosnosci, bo dochodzimy do 12kg, wiec z przodu to juz ciezko nosic. Ale mam nadzieje nosic z przodu przy bardzo brzydkiej pogodzie (u nas wiatr przede wszystkim).

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

Domyślnie

Aga ja tak samo mam jak przychodzą deszcze i mrozy przesiadam/przesiadałam się na nosidło - wygodniej, szybciej i bez taplania się w błotku przejdzie zobaczysz aczkolwiek ja posprzedawałam prawie wszystko i 3 chusty mi zostały teraz to w nich noszę sporadycznie bo żaba ciągle chodzić chce więc nosidło lepsze...

a tak OT ale z Twoją znajomą ostatnio dochodziłyśmy kogo to ja niby chustowego znam
    Wataha: Nelly: 14/06/2007 Lilly i Zuzka: 15/09/2010

http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
    http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja

2014 będzie nasz!

Chustoholiczka Awatar stokrotka.a
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wegielek Zobacz posta
    sprzedac. ewentualnie zostaw jedna. (jak ja)

ja minimalistka jestem.

wszystkiego po jednym mam. jedna chusta, jedno nosidlo. jeden maz. tylko dzieciow trojka
    Sara. 23.01.2008 Lena. 15.11.2010 Laura. 1.08.2013
    http://jogazycia.pl/harmonogram-zajec/

Chustofanka Awatar Mama Żuka
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Właśnie dziś pomyślałam o tym samym, gdy męczyłam się z zawiązywaniem i rozwiązywaniem chusty co chwilę. Francik też już łazik. Gdy umoczyłam ogony Natki kochanej w kałuży () pomyślałam - MT!. Czas się zdecydować i zakupić...

Chustoholiczka Awatar stokrotka.a
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

dla mnie to proste rozwiązanie: krótka chusta.
    Sara. 23.01.2008 Lena. 15.11.2010 Laura. 1.08.2013
    http://jogazycia.pl/harmonogram-zajec/

Uprawnienia umieszczania postów