Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Wątek: o co chodzi w tych chustach?

Mieszany widok

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Witaj, chust jest rzeczywiście wiele, ich różnorodność oszałamia. Poszperaj tu na forum, poczytaj w necie. Generalnie z chust długich sa elastyczne i tkane. Elastyczne nadaja sie dla małych dzieci tzn. lekkich, chustę wiąże się na sobie i dopiero wkłada dziecko.
    Możesz kupic od razu tkaną. Najpierw ją trochę wiążesz, wkładasz dziecko i dociągasz. Każdy producent dołącza do chusty dokładna instrukcje z obrazkami i opisem technik wiązania. Niektórzy płyty DVD, a poza tym w sieci znajdziesz całe mnóstwo filmików. Dasz radę
    I w Łodzi jest sporo dziewczyn noszących, a tu strona KK: http://klubkangura.com.pl/lodz

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chusteryczka Awatar Tinta
    Miejscowość
    dolnośląskie

Domyślnie

Hej - ja też się sama uczyłam wiązań - na internecie jest mnóstwo zdjęć i filmików jak to robić. Tyle że mój bąk był starszy jak zaczynaliśmy. Przy takim maluszku kupiłabym najpierw chustę elastyczną i nosiła po trochę w domu żeby się oswoić. Ja najpierw dużo nosiłam po domu i jak się poczułam pewniejsza w motaniu i noszeniu ruszyłam na chustowe spacery

Domyślnie

Dzięki wszystkim mamom za odpowiedzi --mam jeszce jedno wazne pytanie ---zauwazylam ze te wszytskie zdjecia mam w chustach sa robione wiosna lub latem a chusta zakladana jest na cienka bluzeczke czy sweterek--a co z noszeniem jesienia i zima jesli musze zalozyc gruby plaszcz czy kurtke ?bo zastanawiam sie czy jest teraz sens kupowac chuste jesli nie mozna jej uzywac jak jest zimno ? czy to jest wygodne dla dziecka?

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Możesz nosić na kurtce, albo kupić specjalne poncha czy kurtki do noszenia, nakładane na chustę.
    Dla dziecka to chyba bez róznicy, Tobie może być ciężej się zamotać, i gorąco, gdy wejdziesz np. do sklepu, a rozpiąć sie nie ma jak.
    Ja noszę cały czas, bez względu na pogodę
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

My w zimie nosiłyśmy się pod kurtka męża - ja w krótkim rękawku pod kurtką zimową, a córcia tak jak po domu + czapka. Jeśli nie masz kurtki to pozostaje wiązanie na - tak jak dziewczyny piszą.

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Jak dziewczyny piszą, możesz nosić pod kurtkę (specjlaną lub większą męża itp.), mieć jakies ponczo, albo nosic na kurtkę i kupic taka specjalna osłonkę na dziecko chroniącą od wiatru i zimna

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustoholiczka Awatar martalicja
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Maluszka najłatwiej opatulić zimą, bo możliwe że pod kurtką się zmieści, gorzej już z takim roczniakiem, ale i na to są sposoby.
    Ja mojego szkraba w pierwszą zimę nosiłam pod swoją starą kurtką (była dość obszerna), zapinałam nas razem i było nam cieplutko i miło.
    Teraz też noszę, dopinając do kurtki specjalnie na tę okazję uszytą dopinkę- więc również grzejemy się pod wspólną kurtką

Powodzenia
    B 2004. D 2008. M 2010. J 2012
    moje fotografie https://www.facebook.com/Martasframes/
    Miejsce w sieci https://martasframes.com/

Uprawnienia umieszczania postów