Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: mokra pieluszka=wybudzanie

Chustofanka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie mokra pieluszka=wybudzanie

Mam problem (nawet zastanawiam sie nad powrotem do jednorazówek) Iza w dzień ładnie woła i jest wszystko ok jednak w nocy jak tylko zmoczy pielusze zaczyna się wiercić i budzić dzisiaj nawet była histeria jak chciałam jej zmienic pieluchę (płakała i krzyczała mama nie!!!) musiałam dać jej pierś zeby sie uspokoiła i dała przebrać. Ponieważ staramy sie o drugiego chuścioszka chcę cycanie maksymalnie ograniczyć i spać "normalnie" z męzem a nie usypiąc Izę u niej w łóżku ( tu juz dalej śpię bo nie mam siły kursować między pokojami). Mąz mówi żeby jeszcze próbowac z wielo ale przez to wszystko ja tez chodzę nie wyspana i dziecko się wybudza. Czy ktoś ma jakis pomysł żeby Mała spała bez pobudek? moze jeszcze poczekać? ale po jakim czasie będzie lepiej (na razie jest co noc gorzej). Pieluszki wielo bardzo mi się podobają ale moze Iza jest tak przyzwyczajona do pamków ze juz inaczej się nie da.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Praga Północ podwórka

Domyślnie

a jakie macie pieluchy? takie, że sucho przy pupie jest?
    jak nie to włóż jej wkładkę polarową/ kawałek polaru albo profesjonalna wkładke sucha pielucha z ekobaby

Chustofanka Awatar AJ
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

A może ją trochę szybciej wysadzisz?
    Bo nie piszesz, czy o stałej porze się budzi? czy raczej nad ranem? a poza tym też się w nocy przbudza np. na jedzenie?

Znane mi dzieci (ale nie moje własne) były przyzwyczajone do wysadzania koło 22-24 (na śpiocha). Rodzice na nieprzytomnego sadzali na nocniku, chwilę czekali, dzieci się rozluźniały i odkładane do łóżeczka spały dalej Choć myslę, że pewnie pierwsze noce takiej praktyki były cięższe.
    A. mama J. (13.12.2008) i T. (15.11.2010)

Chustofanka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

dzieki dziewczyny za odpowiedzi uzywam wkładek polarowych tez kieszonek które mają już polar wszyty ale i tak Młoda sie budzi (chociaz polar jest suchy tzn nie ma uczucia wilgotności) ale jeszce spróbuję z profesjonalną suchą pieluchą. Z wysadzaniem to pilnuje żeby przed snem zrobiła siusiu w nocy nie da się wysadzac chyba że jest tak wybudzona (czytaj płakała ) , ze sama chce zrobić. Ale tez są noce przespane bez budzenia sie nawet na cycusia a rano sucha pielucha. Dobra jeszcze spróbuję i zobaczę jak bedzie.

Chustomanka Awatar Natalia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stasiu-lova Zobacz posta
    a jakie macie pieluchy? takie, że sucho przy pupie jest?
    jak nie to włóż jej wkładkę polarową/ kawałek polaru albo profesjonalna wkładke sucha pielucha z ekobaby
    Stasiu, która to pielucha jest tą profesjonalną suchą wkładką ?
    Mam podobny problem co Meryl 72.
    www.natibaby.pl - produkcja chust NATI, NATI Ring i in.

Chustofanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Przez miesiąc próbowałam przestawić moją małą na pieluszki wielorazowe w nocy. Nie udało mi się Wybudzala się, płakała, nie mogła ponownie zasnąć... Chodziłam jak zombi W końcu się poddałam. Na noc zakładamy pampki

Chusteryczka Awatar Iwanna.T

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Natalia Zobacz posta
    Stasiu, która to pielucha jest tą profesjonalną suchą wkładką ?
    Mam podobny problem co Meryl 72.
    ja od Ani mam wkladkę sucha pielucha z motherease - o taką: http://www.ekobaby.pl/sklep.php?cat=11&id=156&ec=0
    działa podobnie jak polar, tylko szybciej. Jest też dużo cieńsza.
    Asinus asino pulcherrimus

Chustofanka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

ja też sie poddałam Iza zrobiła histerie z autentycznym płaczem i musiałam jej założyć pampersa.Ale pieluszek jeszcze nie sprzedaje będe chciała jeszcze raz spróbować jak nie z Izą to może z następnym Chuścioszkiem

Chustomanka Awatar lawendax
    Miejscowość
    GDAŃSK

Domyślnie

W dzień małą pieluchuję wielo ale niestety za często zdrzają sie przecieki. Na noc zakładam huggiesy.
    Mati - 19 kwietnia 2005
    Lilianka - 04 stycznia 2009

www.MamaZen.pl - CHUSTY:
    Miluli, Natibaby, Hoppediz, LennyLamb. PIELUSZKI: bumGenius, Flip, Close, Bambino Mio, LennyLamb, Happy Flute.

Sklep stacjonarny, wypożyczalnia chust i nosideł, warsztaty i konsultacje chustowe: MamaZen, Gdańsk-Przymorze Centrum Horyzont, ul. Obrońców Wybrzeża 23 box 13

Doradca Noszenia ClauWi®

Chusteryczka Awatar atelka

Domyślnie

moja córa też się w nocy zaczyna wiercic jak ma mokro albo chwilę przed,
    ponieważ śpi z nami to nie mam problemu z wyczajeniem kiedy i tylko szybciorem jej zmieniam pieluchę i śpimy słodko dalej

chyba musze spróbować z tym wysadzaniem na śpiocha
    Aś, Julek '08 i Alik '11

Uprawnienia umieszczania postów