Pokaż wyniki od 1 do 20 z 26

Wątek: Przecieki :(

Mieszany widok

Chustofanka Awatar zyta
    Miejscowość
    Września

Domyślnie

U nas też przeciekają. Imse Vimse od dawna, Flip (mam nadzieję, że nazwy nie mylę) najrzadziej. Ja się z tym po prostu pogodziłam. Zaopatrzyłam się w dodatkowe otulacze. IV zakładam rano jak się grubszej sprawy spodziewam, a potem zmiana na Flipa, który dłużej wytrzyma. Czasem rajstopki się zamoczą, trudno zmieniam. Na pocieszenie przypominam sobie dawne czasy, gdy moje siostry były małe, mama nie lubiła im ceratek zakładać z wiadomych powodów (a otulaczy nie było). Po prostu pielucha i rajstopy i często dywany zasikane. Oczywiście codziennie stos rajstop i pieluch do prania i to we frani. O jak dobrze, że są otulacze, nawet jak przemakają.
    Myślę, że dziecię urosło i więcej sika.

Chusteryczka Awatar Behemot
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

i jak Wasze przecieki?bo u ns od trzech miesięcy ciagle
    Nikodem-12.01.2009-Skarb mój największy
    Karmiłam piersią 3 lata 3 tygodnie i 2 dni

Chustoguru Awatar gosia2809
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

u nas też przeciekają wszystkie kieszonki, byłam pewna że je zepsułam, potem że są zatłuszczone, więc zrobiłam parę zabiegów i niby chłonność ciut lepsza,a le dalej przemakały, więc na bazarku dokupiłam parę sztuk i co przemakają czasami to faktycznie większy sik, ale często jakoś zboku nasika i leci po bokach bodów i rajstop. nie raz przebierałam go po 3 razy w ciągu dnia,a do tego nocą używamy zwykłych pampersów które regularnie TEŻ przesikuje i wiecznie mam zasikane łóżko powiem Wam szczerze, że w chwili obecnej odechciało mi się wielo bo tak naprawdę zwykłych pampków w dzień już tak dużo bym nie zużyła...

Karmiliśmy się 3 lata 3 miesiące i 5 dni

Chustomanka Awatar moli1978

Domyślnie

Jeju mi od kilku dni przecieka wszystko.... oprócz moich handmadów. A moje handmady są na prawdę pokraczne i mają sporo "braków", nie wiem więc jakim cudem. Co ciekawe przecieka górą na plecach, nie wiecie czemu? Ciasno zapinam, nie wiem już co zrobić.
    syn 2007, córka 2010, syn 2016 Mamine na fb PituPitu

Chustofanka Awatar mila

Domyślnie

U nas na przecieki pomaga NIE zapinanie bodziaka, tylko luzem w spodenki czy rajty. wtedy nie wciska się w pachwinkę i nie ciągnie wilgoci

Chustomanka

Domyślnie

Proponuję zapakować malucha w chłonną formowankę i otulacz flip lub wełniaki. Jestem prawie pewna że nic nie przecieknie. U nas sprawdzone. Czasem na spacer lub na noc potrafię na flipa wełniane gacie naciągnąć dla pewności

Uprawnienia umieszczania postów