Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22

Wątek: Czy MT to dobry wybór? Czy może jednak nubigo?

Mieszany widok

Chustonówka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie Czy MT to dobry wybór? Czy może jednak nubigo?

Kilka dni temu wróciłam do pracy. I "w praniu" wyszła takowa rzecz. Mój synek jest zawożony przez tatę ok. południa do opiekunki i wieczorem przeze mnie odbierany. Ponieważ te godziny podróży akurat wpisały się w jego drzemki, pojawił się taki oto problem: Szymon śpi zarówno w drodze do, jak i z opiekunki. Może nie byłby to problem, gdyby nie fakt, że podróż trwa prawie godzinę w jedną stronę (z przesiadką) i odbywa się komunikacją miejską. Podróż zatłoczonym tramwajem i przesiadanie się ze śpiącym na rękach prawie dwulatkiem do przyjemności nie należy. Wózka się nie opłaca brać, wszak do przystanku kilka minut drogi, no i utrudnienie w tramwaju. Tyle, że przy śpiących 15kg żywej wagi, to mnie przynajmniej ręce odpadają, jak mam go nieść nawet te parę minut (w tramwajach i autobusach miejsca nam na razie ustępują ) Mamy poucha samoróbkę, ale jakoś ciężko nam się dogadać, ułożenie w nim dziecka trwa strasznie długo i obciążenie jest niesymetryczne. Myślałam o czymś, co się szybko zakłada i obciąża symetrycznie noszącego. I wymyśliłam mt. Czy to dobry pomysł? Które mają nośność na tyle dobrą, że utrzymają i dużego dwulatka?
    Ostatnio edytowane przez blondyneczka_ola ; 07-10-2009 o 22:34

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

pomysł dobry, ale jak to ma być na zasadzie "obieram i ściągam" to może nosidło np manduca czy nubigo? jest jeszcze szybsze i prostsze w obsłudze...

i jak zamotasz na plecach (bo rozumiem że o to chodzi?) no to się opierać nie możesz... czy chcesz nosić na brzuchu?

a MT musisz sobie dopasować do rozmiarów dziecka i wszystko poniesie jednakowo dobrze, to już kwestia osobistych preferencji typu jakie wypełnienie pasów etc...

możesz i kupić chustę i wiązać chociażby 2X - na krótką chwilę do i z przystanku powinno się sprawdzić i problemów nie robić (zwłaszcza jak zainwestujesz w chustę dla klocuszków) no i jak zaśnie na brzuchu to problemów nie ma z siedzeniem w tramwaju...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustofanka
    Miejscowość
    bytom

Domyślnie

Dobry pomysł. Ja i mąż nosimy dwulatkę w mt. Mąż woli mt od chusty bo łatwiej zawiązać. Tylko w komunikacji miejskiej bałabym się trzymać dziecko na plecach, więc polecam raczej z przodu. Da radę, też wiąże czasem z przodu. Co do wytrzymałości to spokojnie. Dziewczyny szyją porządne mt . Możesz sama sobie uszyć jeśli umiesz, wtedy idealnie dopasujesz na swoje dziecko.
    Agnieszka 24.08.2003
    Aleksandra 07.07.2007

Chustofanka
    Miejscowość
    bytom

Domyślnie

z chodzącym dzieckiem nie lubię wiązać 2x bo jak ma buty uciorane to wyciera je w chustę i moje ubranie
    Agnieszka 24.08.2003
    Aleksandra 07.07.2007

Chustoholiczka Awatar ktosikowa

Domyślnie

Nosze w MT "prawietrzylatka" który wazy tyle co Twój synek Da się bez problemu i z przodu i z tyłu. Tyle, że w komunikacji miejskiej z przodu wygodniej- mozna usiąść i pilnować kto dziecia zaczepia A, mój też w MT spi(prawie zawsze)- przy dużym dzieci kapturek niezbędny, coby sie dobrze główka trzymała.

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

Domyślnie

ja tez nosze 2latke w MT wiec pomysl super a jeszcze wygodniej by Wam bylo w jakims ergo... moze na wymiar szytym?
    Wataha: Nelly: 14/06/2007 Lilly i Zuzka: 15/09/2010

http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
    http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja

2014 będzie nasz!

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

I MT i nosidło by się sprawdziło.Dla śpiącego malucha musi być też coś,co główkę mu będzie trzymać.Kapturek jakiś,czy cóś?

Uprawnienia umieszczania postów