Strona 1 z 6 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 114

Wątek: Aaaa! Mam chustę z Afryki!

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie Aaaa! Mam chustę z Afryki!

No , moze to troche za duzo powiedziane, ze mam. Jutro dorwę w moje spragnione ręce. Ale jest juz w moim mieście - czeka na mnie.
    A stało się to za sprawą mojego kolegi Józka (niech mu Pan Bóg w dzieciach...), który znalazł sobie porządną dziewczynę. Ona jest z kolei bardzo światowa i pojechała na 3 miesiace do Afryki, pracowac z dziećmi. I tydzien temu spotykam Józka i nagle siekł mnie przebłysk megainteligencji. Ze Józek +jego dziewczyna +Afryka = CHUSTA dla MNIE.
    Dał jej znać od razu, ale okazało się , że ona wraca na drugi dzien i może nie zdążyc. Dlatego starałam sie nie napalać na nią....I dzis Józek napisał : MAM CHUSTĘ!!!!!!
    Przepraszam, ze tak tu emocjonalnie szczytuję, ale to takie miłe dzien przed terminem porodu, na który sie nie zanosi usłyszeć taką wiadomość. Ciekawe jak wygląda......... Pozdrawiam WSZYSTKIE CHUSTOSZAJBUSIŃSKIE!

Chustomanka Awatar karolibu
    Miejscowość
    Olsztyn

Domyślnie

super gratulujemy chusty to jak ją dorwiesz to zrób zdjęcie i wstaw bo jestem straaaaaaaaaaaaasznie ciekawa jak wygląda. spokojnej końcówki życzymy ... a może z tej raości szybciej się chuścioszek pojawi

Chusteryczka Awatar krysiak
    Miejscowość
    gdzieś nad morzem

Domyślnie

Gratuluję!

Przy takim przypływie emocji poród gwarantowany Tylko przy skurczach myśl o oddychaniu,a nie o chuście Szczęśliwego rozwiązania, a potem dobrych wiązań!
    Dominikowa (03.12.2008) i Wojtkowa (18.04.2014) mama

Chustofanka Awatar kasku
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

mam nadzieję że pokażesz.. no i że dasz znać jak już będziesz miała co/kogo/ nosić w tej chuście.. powodzenia
    Ostatnio edytowane przez kasku ; 06-10-2009 o 22:11 Powód: poprawka

mama żuży = 9.12.2008 = i janka = 21.03.2011

Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasku Zobacz posta
    mam nadzieję że pokażesz.. no i że dasz znać jak już będziesz miała co/kogo/ nosić w tej chuście.. powodzenia
    Ahoj! Jasne, ze pokaze i dam pomacać, ponosic.,..I o techniczna instrukcje poprosze...

Chustonoszka Awatar hali_nadi
    Miejscowość
    Murów/Opole

Domyślnie

No to gratuluję chusty i szczęśliwego rozwiązania Chętnie zobaczę zdjęcia.A masz zamiar tak od urodzenia maleństwo wiązać?

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

foty foty foty
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Tylko wyskoczy! heheh! Któras forumka mi tu pisała, ze ona swoje dziecko zachustowała 3 dnia w szpitalu. Ja tak nie zrobię ze wzgledu na to, ze nie mam ZADNEGO doswiadczenia w chustowaniu i wole "wystartowac" na spokojnie w domu (z resztą jeszcze by mnie jakas pani w kitlu pogoniła, albo zestresowała jakąs "prawdą życiową")...Ale będę się starała jak najwczesniej!

Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Nie wytrzymałam i zadzwoniłam do Józka i mówie, zeby mi chociaz opowiedział o niej bo nie zasnę. I okazuje się, ze one są DWIE. Tzn. dla mnie jedna, ale dwie przyjechały. I sie mnie pytaja która chce . jedna różowa druga zielona. Łatwo im mówic....ja lubię zielony (ale przeciez zieleni jest multum). Będę kombinowac coby dwie obejrzec. po co on mi to powiedział????

Miejscowość
    Murów/Opole

Domyślnie

No to teraz masz dylemat

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Jak już ją dorwiesz to koniecznie obcykaj fotki i dawaj tu. Bo my też ciekawe jak te afrykańskie piękności wyglądają

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustofanka Awatar ekomummy
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Koniecznie fotki. Ciekawa jestem czy różnią się czymś od np. znanych nam chust, np. materiałem, długością, jak się wiąże. Kolorów też jestem ciekawa
    Mama Adasia, 2007, Natalii 2009 i Lilianki 2014

www.ekomaluch.pl
    www.wielorazowepieluszki.pl
    www.kidstyle.pl

Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Wieeeeem! Wiem, co zrobie! Żeby głupio nie wyszło, ze chce sobie prezent wybierac. To powiem po prostu, ze chce zobaczyc DWIE, zeby zrobic fotki do pokazania Chustonoszkom na Forum. I obcykam obydwie, pomacam.....

Miejscowość
    Murów/Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylvetta Zobacz posta
    Wieeeeem! Wiem, co zrobie! Żeby głupio nie wyszło, ze chce sobie prezent wybierac. To powiem po prostu, ze chce zobaczyc DWIE, zeby zrobic fotki do pokazania Chustonoszkom na Forum. I obcykam obydwie, pomacam.....
    No widzisz genialna jesteś a i my oczy nacieszymy

Chusteryczka Awatar edoro
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

bierz dwie! jedna dla mnie
    Mama Czterech Księżniczek, Pięciu Rozbójników i jednej Świętej w Niebie
    Małe dzieła mojej Dużej już panny Co robią moje dwie lewe ręce

Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Edoro, ja mym chetnie obie wydarła, ale moja babcia mówiła, że "łapczyrstwo" nie popłaca...A powaznie - to druga jest na bank dla kogoś. Kto wie moze nawet dla Józka?heh....

Chusteryczka Awatar Fiona

Domyślnie

ciekawa jestem bardzo, czy to kanga http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=8285
    czy wełniana o taka:
    http://www.chusty.info/forum/showthr...ighlight=kanga
    http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=11072
    czy może jeszcze inne cudo

o której ją będziesz miała??
    tylko teraz nie bierz się za rodzenie, dopóki fotek nam nie pokażesz tego cuda

Chustomanka Awatar anmuszka
    Miejscowość
    Warszawa Bemowo

Domyślnie

Dokładnie! Pogadaj z dzieciaczkiem żeby chwilke poczekał co by e- ciotki zobaczyły jakiego mama mu prezenta sprawiła
    Ja tez bym sie bała zachustowac w szpitalu. Ale dzieki chuscie bedziecie mieli motywacje coby szybko wyjsc.

Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Będzie dziś wieczorem! Mysle , ze ok. 21! Dzis nie urodze - choć termin jest na dzis, ale przełozyłam poród na piatek! Oczywiście foty wykonam natychmiast!

Chustomanka Awatar Kasia
    Miejscowość
    Düsseldorf, Niemcy

Domyślnie

Sylvetta, obstawiam, ze trafila Ci sie kanga lub pagne ale zrob fotki, koniecznie! Ciekawam tego rozu - czy jest pudrowy czy buraczkowy?

Masz racje, jesli nigdy nie motalas sie wczesniej - w szpitalu sobie daruj. Lepiej zaczynac w bezstresowym zaciszu domowym. W szpitalu jest nieziemsko goraco, trzeba wiedziec, jak sie ubrac. Ludzie patrza Ci sie podejrzliwie na rece, trzeba miec pewnosc tego, co sie robi, zeby odpowiadac na zyczliwe, choc podszyte niedowierzaniem pytania personelu (np. czy dziecku nie jest za ciasno lub za luzno? Na swiezym poporodowym brzuchu sie nie da dociagnac, ot co).

Chyba, ze ma Cie kto nauczyc do piatku

Kasia z Chustomanii *

*Chustomania ® - portal dla rodziców i szkolenia dla doradców noszenia

Uprawnienia umieszczania postów