Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 40

Wątek: plaga nosidel w Multibabykino nawet i przodem do swiata :(

Chustofanka

Domyślnie plaga nosidel w Multibabykino nawet i przodem do swiata :(

To było w zeszłym tygodniu w złotych tarasach. To jest fakt, jak ktoś był to widział, a ja tutaj chciałam o czymś innym. Juz kiedyś na kawałek szmaty był taki watek - jak to powiedzieć ? : w nosidle twardym i przodem do świata to nie jest najlepszy wybór dla Twojego dziecka !
    Ja chyba sie nie nadaje na aktywistkę w tym rodzaju. Jedyne co umiem to głupio uśmiechać sie jak na mnie patrzą bo jednak chusta jeszcze zwraca uwagę. I choć chciałabym podejść i powiedzieć milo: o jak wspaniale ze lubisz nosić swoje maleństwo, ale powinnaś wiedzieć jeszcze ... bla bla bla
    a najlepiej wlepić ulotkę. Tylko nie potrafię sie oprzeć wrażeniu ze jak milo bym tego nie powiedziała to uświadomię matce ze najprawdopodobniej krzywdzi swoje dziecko :/ i jakie ja mam prawo wtrącać sie w czyjeś metody wychowawcze czy komentować upodobania :/.
    Może jak na mnie nakrzyczycie to cos z tym zrobię :/ ...
    Franek 07.05.2007 , Ewa i Hania 15.11.2009

LennyLamb - chusty tkane, elastyczne , nosidełka mei-tai i ....
    Dwa ssaki w akcji więc jeśli chcesz się ze mną skontaktować podaję maila asia [et] lennylamb.com

Chustoguru Awatar czukczynska
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

A ja kilkakrotnie zwracałam uwagę znajomym.
    Odzew,,Eeee przesadzasz...",,nic mu się nie stanie",,Gdyby to było szkodliwe,nie byłoby tego w sklepach" itd.
    Papierosy też są w sklepach a szkodzą...

Chustofanka

Domyślnie

znajomym to ja bez oporow ale nieznajomym .... nie umiem

Dwa ssaki w akcji więc jeśli chcesz się ze mną skontaktować podaję maila asia [et] lennylamb.com

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

Lepsze jest wrogiem dobrego... Jak powiesz komuś, że można lepiej nosić dziecko, to potraktuje to za uznanie, że teraz źle nosi. Weźmie za krytykę. A jak ktoś się negatywnie nastawi, to nawet ulotki nie weźmie. Nie wiem, jak dyplomatycznie zaproponować komuś w nosidle wzięcie ulotki o noszeniu... jak w ogóle proponować, mówić o tym, żeby nie wyjść na nachalną i nawiedzoną?

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Ja bym się też nie odzywała. A będąc na ich miejscu gdyby mi ktoś obcy powiedział że robię krzywdę swojemu dziecku najprawdopodobniej zlałabym go ciepłym moczem. W sumie za wiele to te mamy się od chustowych nie różnią. Też chcą mieć dziecko blisko, chcą dal niego jak najlepiej (no bo tak na prosty rozum siedzi przodem=więcej widzi=lepiej się rozwija) i też nie dadzą się łatwo zwariować reklamom jakiś dziwnych produktów które ani na wygodne dla dziecka ani dla mamy nie wyglądają, a jeszcze trudno się zakłada. Bo tak naprawdę żeby wiedzieć że chustowanie jest lekkie łatwe i przyjemne to trzeba mieć z tym jakąś styczność. No i rzeczywiście myślenie że jak coś leży na półce w sklepie dziecięcym i ma ATEST (większość nosideł jakiśtam atest ma), to już jest super dla dziecka jest bardzo powszechne...

W sumie nie wiem co zrobić w takiej sytuacji. Może poprosić multikino żeby położyli ulotki przy wejściu na salę (w poznańskim za czasów jak tam pracowałam na studiach to to nie miałoby szans...), albo po prostu czekać że może któraś się zainteresuje. Ja tam też nie jestem typem nawracającej akwizytorki, a ulotki to też IMO nie "Strażnica" żeby je wszystkim wciskać...

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chustofanka

Domyślnie

uf... a juz myslalam ze jakas dziwna jestem

Chustomanka Awatar alina
    Miejscowość
    Szwajcaria

Domyślnie

Ja widziałam takiego "pajacyka" przyczepionego do mamy w kinie na Ursynowie. Oczywiście też nic nie powiedziałam.
    A jak zobaczyłam na naszej klasie zdjęcie dawnej koleżanki z dzieckiem w nosidle (co prawda twarzą do mamy), to wysłałam jej zaproszenie, ale najpierw specjalnie dołączyłam do swojego profilu zdjęcie w chuście, żeby nienamolnie ją "naprowadzić" na właściwy tok myślenia
    Hania 15.06.2005; Zuzia 12.11.2007; Julcia 15.11.2010

Chusteryczka Awatar Lovrita Bornita Rokita
    Miejscowość
    Makarska, HR

Domyślnie

Ja tutaj tez widzialam mamy z dzieckiem w nosidle przodem do swiata - dwie mamy tego samego dnia! A na dodatek jedyne mamy, ktore widzialam noszace swoje dzieci... Radosc z tego, ze nosza, ale ciagle to pytanie: "no dlaczego przodem do swiata?!" Nie podejde i nie zaczepie - sama bym zle zareagowala gdyby ktos sie wtracal w moj sposob noszenie/wychowania...

Chusteryczka Awatar lemonka

Domyślnie

A z tymi atestami to też róznie bywa. Pewnie wiecie jak sie dostaje pozytywna opinie Instytutu Matki i Dziecka. Niestety rzeczywistość

Kto bije, żeby nauczyć, uczy bić.
    flickr-moje zdjęcia

Chustofanka Awatar Goswiek
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Niestety, nigdzie nie jest zaznaczane, by nie nosić przodem do świata. Ja wcześniej też bym nie wiedziała.
    Nie podeszłabym do ludzi i im mówiła, bo sama bym nie chciała usłyszeć, że krzywdzę dziecko. Oni myślą, że dają dziecku wszystko co najlepsze.

Teraz mi się przypomniało jak w filmie "Tylko mnie kochaj" w końcowej scenie idą plażą, i Zakościelny niesie dzidziusia w nosidle, chyba Baby Bjorn, oczywiście przodem do świata :/ Wtedy mi się wydawało, że to słodkie. To było przed moim odkryciem świata chust

Chusteryczka Awatar polaquinha
    Miejscowość
    Łodź

Domyślnie

tak naprawde pełną odpowiedzialnośc za tę fałszywą propagandę ponoszą producenci promujący swoje produkty w ten sposób. Może kiedyś kiedy Stowarzyszenie będzie miało czas się tym zająć-może rozpocząć przyjazny dialog z producentami na ten temat.

Choć ja osobiście raczej żądałabym ostro certyfikatów zdrowotnych od producentów. A potem konsekwentnego postępowania mającego na celu odkręcenie tej błędnej koncepcji.

"Najwspanialszym prezentem, ktorym mozesz obdarowac druga osobe,
    jest podarunek w postaci twojego oczekiwania sukcesu tej osoby"

Abraham "Prawo Przyciagania"

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goswiek

Teraz mi się przypomniało jak w filmie "Tylko mnie kochaj" w końcowej scenie idą plażą, i Zakościelny niesie dzidziusia w nosidle, chyba Baby Bjorn, oczywiście przodem do świata :/ Wtedy mi się wydawało, że to słodkie. To było przed moim odkryciem świata chust
    taa .. ale pewnie sporo kasy film dostal za zareklamowanie nosidla :/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goswiek
    Nie podeszłabym do ludzi i im mówiła, bo sama bym nie chciała usłyszeć, że krzywdzę dziecko. Oni myślą, że dają dziecku wszystko co najlepsze.
    No właśnie... ile to razy w wątkach typu "Reakcja na chustę" można przeczytać o tym, że NAM ktoś wmawia, że źle robimy, krzywdzimy dziecko, że ono sie tam dusi, że jest mu niewygodnie itd. Każda z nas wie, co wtedy czuje - że osoba, która tak mówi, bredzi, nie ma pojęcia itd i w ogóle niech spada na drzewo. To samo pewnie czułaby pouczana "nosidełkowa" mama... I w sumie nic dziwnego...

Chustomanka
    Miejscowość
    Frankfurt nad Menem

Domyślnie

nie reagowac

niestety, ale nikt nie ma prawa sie wcinac w to jak rodzice wychowuja dzieci, czy chodzi o karmienie, ubieranie czy noszenie, nawet jesli nas to boli niemal fizycznie

pozytywna propaganda, noszenie, krzewienie idei ale nie krytyka innych mam
    popatrzcie na to inaczej - przynajmniej chca nosic swoje dzieci

od dluzszego czasu uwazam, ze nie ma co ludzi poprawiac, bo trzeba by w niektorych przypadkach robic to ciagle, jesli sami nie czuja bluesa, nie widza pewnych rzeczy, nie chca i nie potrafia sami do pewnych wnisokow i rozwiazan dojsc, to i tak im nie wytlumaczysz
    trzeba by takiej osobie cale zycie stac za plecami i szeptac do ucha, a ktora z nas ZAWSZE i WSZYSTKO wie? cale nasze macierzynstwo to krok po kroku podazanie za dzieckiem, dumanie co i jak zrobic, nasze wybory i my ponosimy konsekwencje

gdybym tak miala ostro wojowac z rodzicami, to raczej o przemoc psychiczna i fizyczna wobec dzieci, nie o nosidla, ilosc warstw na dziecku, karmenie itp ...
    Kasia mama Marianny czerwiec 06 Heleny wrzesieĂą 07 i styczniowej niespodzianki

http://chuscianyzakatek.blogspot.com/ - blog i bazarek chustowy - ruszy znĂłw 1 wrzeÂśnia

Chustoholiczka Awatar hanti
    Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

Domyślnie

ja zawsze mam za sobą ulotki i jak ktoś mnie zaczepi o chusty dostaje ulotki w tym tą o nienoszeniu przodem do świata...a co zrobi z tą wiedzą to już jego sprawa
    Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

and life's like an hourglass glued to the table,
    No one can find the rewind button girl
    So cradle your head in your hands.
    And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DonKaczka
    nie reagowac

niestety, ale nikt nie ma prawa sie wcinac w to jak rodzice wychowuja dzieci, czy chodzi o karmienie, ubieranie czy noszenie, nawet jesli nas to boli niemal fizycznie

popatrzcie na to inaczej - przynajmniej chca nosic swoje dzieci

od dluzszego czasu uwazam, ze nie ma co ludzi poprawiac, bo trzeba by w niektorych przypadkach robic to ciagle, jesli sami nie czuja bluesa, nie widza pewnych rzeczy, nie chca i nie potrafia sami do pewnych wnisokow i rozwiazan dojsc, to i tak im nie wytlumaczysz
    trzeba by takiej osobie cale zycie stac za plecami i szeptac do ucha, a ktora z nas ZAWSZE i WSZYSTKO wie? cale nasze macierzynstwo to krok po kroku podazanie za dzieckiem, dumanie co i jak zrobic, nasze wybory i my ponosimy konsekwencje

gdybym tak miala ostro wojowac z rodzicami, to raczej o przemoc psychiczna i fizyczna wobec dzieci, nie o nosidla, ilosc warstw na dziecku, karmenie itp ...
    wyjelas mi to spod klawiatury

i juz wiem, ze nawet z usmiechem i w zartach nie warto dyskutowac
    Jestem mama potrojna. Zostalam nia na raty, w 2002, 2005 i 2007.

http://www.ratujmaluchy.pl/

Chustomanka
    Miejscowość
    PiastĂłw k/Wawy

Domyślnie

ja tez nie namawiam.Tzn jak ktoś pyta,chce dotknąć to sie uśmiecham i nie ma problemu.Natomiast jak zadaje pytanie z dziwną miną:a to napewno wygodnie??nie ciężko???to mam ochotę odpowiedzieć :tak beznadziejnie i nosze w ramach pokuty. Jeszcze tego nie zrobiłam oczywiście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DonKaczka
    I za to Ci, moja droga, ogromnie dziękuję (za tę pozytywną propagandę), bo niespełna rok temu na naszym rówieśniczym forum zapytałaś, czy zamierzamy nosić w chuście. Bez specjalnego namawiania, krytykowania itd. - bo ja np. napisałam, że nie wiem, czy warto bo mam "fajne nosidełko po starszej" ( )...

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martu
    mam ochotę odpowiedzieć :tak beznadziejnie i nosze w ramach pokuty. Jeszcze tego nie zrobiłam oczywiście
    dobre ... jak mnie ktos pyta to ja chyba wlasnie zaczynam byc nachalna i opowiadam i opowiadam ....

dzieki dziewczyny za wasze posty... dla jasnosci ja tez uwazam ze nikt nie ma moralnego prawa krytykowac metod wychowawczych innych oczywiscie pod warunkiem ze dziecku nie dzieje sie krzywda tzn nie jest bite, zaniedbane itd byle bylo kochane a temat zaczelam bo wydawalo mi sie ze
    wiele z was mimo wszystko wychdzi z incjatywa bezposredniego nawracania

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa-Wola

Domyślnie

My chodzimy do ZT co tydzień (bez ostatnich trzech tygodni, bo na wyjeździe byliśmy) i ja coraz więcej mam chustowych widzę. Rządzą hoppki, ale spotkaliśmy didka romby, simona, piękne leo natur i trochę kołysek ala kółkowa, tylko takich grubszych. Widziałam raz nosidło, ale to chyba dobre było, bo miękkie, dziecko brzuszkiem przytulone smacznie spało.
    I tylko miłe opinie i zapytania słyszałam o chustowanie

A sztywne nosidło może raz widziałam..... czy coś mi się na oczy rzuciło?

BTW, idziecie jutro na JUNO? Kolejny film o ciężarnej, ale co tam

Uprawnienia umieszczania postów