Mam pół szafy pieluch tetrowych (kupionych jeszcze w pierwszej ciąży, w zasadzie nieużywanych). Chciałabym jednak odstawić pampersy. Czytam i czytam, i jestem coraz głupsza, zdezorientowana. Czy z tetrą można coś zrobić, czy zapomnieć o tetrze i kupić nowoczesne pieluszki wielorazowe, albo pieluszki flanelowe, frottowe, muślinowe (czy lepsze od tetry?)? Trochę mi tej tetry szkoda... Jeśli jednak można ją fajnie wykorzystać, co mi do tego jest potrzebne? Gubię się w nomenklaturze: otulacze, wkładki, polarki, kieszonki... O co chodzi? Czy te fajne rzeczy sa kompatybilne z tetrą? Czytam np. na Pieluszkarni: http://www.pieluszkarnia.pl/index.php?d=informacje&id=6
no dobra, to jest po angielsku, ale jak to sie ma do nazewnictwa polskiego? Czy "cloth diaper" mogą być tetrowe, czy muszą być jakieś super chłonne? Wszystko jedno, co to za "cloth"? A "diaper cover" - to są otulacze? "Inserts for dry bottoms" - to wkładki polarkowe? O rany, zwykle zanim zadam pytanie, staram się jak najwięcej znaleźć sama, ale teraz jestem całkiem zagubiona, widzę chaos i nawet nie wiem już co gdzie przeczytałam![]()
![]()