Zobacz wyniki ankiety: Jaki stopien dajesz tej chuscie?
- Głosujących
- 30. Nie możesz głosować w tej sondzie
-
Chustomanka
Kupiłam sobie na Allegro za grosze, żeby wypróbować kółkową i mieć coś do założenia na szybko w domu. Taką dokładnie:

To jest chyba stary typ, bo nie mają tej kratkowanej flanelki już w sprzedaży. To moja pierwsza kółkowa i nie mam porównania, ale i tak mam kilka spostrzeżeń:
Materiał jest fajnie mięciutki, miły w dotyku i niezmechacony. Kółka z tworzywa, nie wyglądają zbyt wytwornie, ale sprawdzają się. Dociąga się trudno, tyle że to raczej wina materiału, który chyba jest trochę za gruby na kółkową. O nośności się nie wypowiem, bo ani nie mam doświadczenia, ani odpowiednio ciężkiego dziecka, ani nie nosiłam za długo jeszcze. Plusem jest przewiewność, po domu będziemy sobie mogły chodzić i się nie zgrzejemy jak w naszym pasiaku Nati. Ramię chusty jest proste, ale jak dla mnie troszkę za wąskie, bo nie da się go rozłożyć aż na rękę i podjeżdża w kierunku szyi. Ogon jest ścięty na prosto i na końcu zszyty tworzy dwie kieszonki - kiepskie rozwiązanie. Chyba będę to pruć, bo ogon układa się fatalnie, biorąc pod uwagę, że zawsze jedną krawędź dociąga się mocniej.
Podsumowując: Fajna chusta za tę cenę (zapłaciłam z przesyłką 57 zł), na pewno sprawdzi się na szybkie wiązanka w domu.
Uprawnienia umieszczania postów