Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: W Manduce na plecach - łopatologicznie:-)

Chusteryczka Awatar dorulka
    Miejscowość
    Mazury (Mrągowo)

Domyślnie W Manduce na plecach - łopatologicznie:-)

Prosze uprzejmie o łopatologiczne wyłożenie, jak wsadzić dziecko do Manduki na plecy? Mysza rosnie, ciężaru słodkiego nabiera i na brzuchu coraz ciężej Nosiłam na plecach, ale włożyłam Ją tam przy pomocy męza, sama nie wiem, jak...
    Help
    Michalina 03.02.2009.

Bywasz piekącym jadem trollów / Na internetowym forum /Vivat Polonia frustrata! Vivat Dąs Psychopata!
    Jam nieudacznik grafoman i śmieć
    Tylko ty możesz być bogiem - na wszystkich podnosisz nogę
    I załatwiasz te sprawę jak pies

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

zapnij panel, przekrec na biodro, usadz dziecko, otul panelem i przekrec razem z nim na plecy. musisz sie oczywiscie lekko pochylac.
    prekrecanie z prawego biodra np: dziecko na biodro, lewa reka trzyma z tylu dziecko prawie pod pupa, prawa reka nad dzieckiem lapie tez pod pupe i przekrecamy na plecy
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

Domyślnie

ja robie tak:
    najpierw zapinam pas biodrowy, potem wrzucam Franka na plecy (ma niecałe 7 miesiecy) i trzymam go za tyłek, potem chwila grozy bo go puszczam i łapię pasy ramienne i narzucam na niego panel od dołu (ręce już do oporu wygięte do tyłu - boli), zakładam pasy po jednym (pomaga jak są poluzowane i potem sie dociąga) trochę się trzesę zeby Fran wpadł w panel i jak już w miarę siedzi to się prostuję trzymając pasy ramienne i dociagam je..
    to nie jest łatwe, szczerze mówiąc, już wolę go w plecak zamotać w chuscie...

w wersji ithilhin chyba całe ubranie miałabym przekręcone do tyłu :/ (ale spróbuję)
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

A ja zgodnie z instrukcją - czyli zapinam pas, przekręcam, siadam, kładę Piotrka na kolanach na panelu, podnoszę razem z panelem, wstaję i przekręcam pod pachą, tak jak ithilhin pisze, pochylam się i przytrzymuję go az zarzucę pasy...
    No i co z tego, ze go umiem na te plecy wrzucic jak się tak nosić nie da, nie umiem sobie wyregulowac tych pasow, jak trzeba, mnie jest niewygodnie, młodemu chyba też - u tatusia na plecach spal, u mnie sie wiercil, mam chyba krzywe te plecy
    zreszta manduca ze mną nie gada i z przodu...czyli brzuch tez mam krzywy
    Ostatnio edytowane przez espejo ; 03-10-2009 o 17:23 Powód: literowka
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chusteryczka Awatar dorulka
    Miejscowość
    Mazury (Mrągowo)

Domyślnie

Dzieki, bedziemy probowac
    Michalina 03.02.2009.

Bywasz piekącym jadem trollów / Na internetowym forum /Vivat Polonia frustrata! Vivat Dąs Psychopata!
    Jam nieudacznik grafoman i śmieć
    Tylko ty możesz być bogiem - na wszystkich podnosisz nogę
    I załatwiasz te sprawę jak pies

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Ja zapinam pas biodrowy i wkładam synka,potem zakładam szelki na rękę( z tej strony, z której siedzi dzieć),potem przesuwam powoli malucha pod pachą na plecy(szelki już też trochę go trzymają),na koniec zakładam drugą stronę szelek.Gdy już siedzi na plecach dociągam szelki i zapinam.Cały czas lekko się pochylam.
    Powodzenia!

Chusteryczka Awatar Zazuza
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja tak jak kulka
    sadzam mloda na lewym biodrze trzymam ja prawa reka za panelem przesuwam troszke na plecy wkladam lewa reke w pas naramienny przesuwam calkiem trzymam lewa reka za panelem wkladam prawa reke w pas naramienny i tyle tez lekko pochylona
    ale najlatwiej pry uzyciu meza
    jak byla mniej ruchliwa to tez sadzalam ja na manduce na kanapie zapinalam pas biodrowy myk jenda reka druga reka i byla, ale teraz sie nie da bo sie kreci i ucieka
    Zuzia

Uprawnienia umieszczania postów