Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Wątek: Ankieta - rzeczowo i na temat

Chusteryczka Awatar kajkasz1
    Miejscowość
    Chojnice

Domyślnie Ankieta - rzeczowo i na temat

Dziewczyny, błagam, ta ankieta ma na celu poinformowanie nowych zainteresowanych mam o tym, na które chusty warto wydać kasę i dlaczego. Co prawda opinie są bardzo subiektywne, ale o to właśnie chodzi. Wpisujcie SWOJE wrażenia z noszenia w danej chuście, nie powołując się na "osoby trzecie"! Takie przepychanki jak w ankiecie Hoopa są po prostu nie na miejscu. Wszystkie lubimy nosić, ale każda w czym innym, więc proszę, nie zarażajmy antypatiami kolejnego "chustowego pokolenia".
    Kajka, żona Macieja, blogująca mama trzech synów - stary blog , nowy blog

Chustomanka
    Miejscowość
    Frankfurt nad Menem

Domyślnie

zgadzam sie i proponuje wyciac z hoppa te kilka postow, niech ida w osobny watek, albo znikna wogole
    wyjatkowo jestem za skasowaniem i odblokowaniem watka
    Kasia mama Marianny czerwiec 06 Heleny wrzesieĂą 07 i styczniowej niespodzianki

http://chuscianyzakatek.blogspot.com/ - blog i bazarek chustowy - ruszy znĂłw 1 wrzeÂśnia

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Jestem tu nowa, zaglądam często, piszę sporadycznie.
    Przeczytałam ten nieszczęsny wątek o hoppach.

Dziewczyny, dajcie spokój. Jak ktoś "zielony" jak ja i nie w temacie czyta takie dyskusje to pierwotna idea przekazywania miłości naszym dzieciom przez noszenie upada na bruk polskiej mentalności.
    A szkoda by było odstraszać nowe mamy!

Uśmiechnijcie się! Każda chusta jest dobra, w której możemy i chcemy dobrze nosić nasze dzieciaczki.

Chustomanka Awatar Jazzoo
    Miejscowość
    Sztokholm

Domyślnie

Zkasowalam te nieszczesne posty w watku na temat Hoppediz.

Ankiety sa dla wszystkich zeby opowiedziec swoje wlasne subjektywne wrazenia w noszeniu i wiazaniu danej chusty.

Mozemy sie nie zgadzac, co widac nawet w ankiecie o Amazonas .
    Kazdy jest inny, inna budowe ciala, inne potrzeby, dzieci w roznym wieku itd. itp.

Ankieta o hoppach jest znow otwarta i zapraszam serdecznie do dyskusji!
    mama A-99, I-06, M-10 i M-12

Chustomanka
    Miejscowość
    Frankfurt nad Menem

Domyślnie

ja nie bardzo moge na hoppa glosowac, bo mam elastika tylko, ale opinie swoja dopisze chetnie

a lollipopa kocham bardzo za kolory, jak go motam to od razu humor lepszy wiosna pachnie niemal

http://chuscianyzakatek.blogspot.com/ - blog i bazarek chustowy - ruszy znĂłw 1 wrzeÂśnia

Chustomanka
    Miejscowość
    Bramki k/Warszawy

Domyślnie

Sorry dziewczyny, dopiero po napisaniu posta przeczytałam ten wątek... niestety mam bardzo mało czasu na przeglądanie forum i nie trafiłam tutaj wcześniej.
    Więc dopisałam się pod postem Agi w wątku o Vatanajach.

Ogólnie chodzi mi o to, żeby na temat danej chusty wypowiadały się osoby ich używające, a nie te które tylko widziały daną chustę przez chwilę na spotkaniu chustowym i autorytatywnie wystawiają ocenę 1 na czuja - bo tak im się wydaje... ktoś kto zajrzy w wyniki ankiety a nie wczyta się w treści maili pomyśli, że ta chusta jest kiepska - a będzie to opinia osoby, która takiej chusty nie miała...
    Tak jak tam napisałam, znam osoby które chustę mają- używają codziennie i uwielbiają (także przy wyjątkowo ciężkim dziecku - co i dla mnie jest szokujące, bo właśnie na takiego czuja - i po doświadczeniach z Amazonasem tak, tak - Jazoo wiem, że Ty go lubisz też podciągnęłabym tą chustę pod kategorię - "niefajne" ale ponieważ nie miałam okazji w niej nosić dłużej niż krótkie omotanie na spotkaniu, to się po prostu nie wypowiadam...
    Nie ma żadnego przymusu żeby uczestniczyć w ankietach... a mam wrażenie, że niektóre osoby za punkt honoru postawiły sobie wtrącić swoje trzy grosze w każdy wątek...

Nie róbmy z tego fajnego forum drugiego Kawałka Szmaty...

Przy okazji - jakby Jazoo przeoczyła moją prośbę w wątku Vatanajów - proszę o wykasowanie oceny danej chustom przez Agę jak również mojego i jej posta - niech wątek zostanie dla użytkowników Vatanajów.

http://www.chusty.com.pl - Babylonia, Bebina, Didymos, Gabi, Lana, Lenny Lamb, MaM, Merry Carry, NatiBaby, Storchenwiege
    Doradca po kursie dla zaawansowanych Trageschule Dresden

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

tak wykasujmy agę.
    najlepiej wogóle poproszę o bana.

..

Chustomanka Awatar Jazzoo
    Miejscowość
    Sztokholm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vega
    Przy okazji - jakby Jazoo przeoczyła moją prośbę w wątku Vatanajów - proszę o wykasowanie oceny danej chustom przez Agę jak również mojego i jej posta - niech wątek zostanie dla użytkowników Vatanajów.
    Nie moge wykasowac poszczegolna ocene, bym musiala zmazac caly watek, a tego nie chce.
    Nie zmaze opini Agi bo oceniam ze ona jest wystarczajaco doswiadczona i licze na to ze wie co pisze.

Prosze tez o przeczytania tego posta:

http://www.chusty.info/forum/viewtopic.php?t=296
    mama A-99, I-06, M-10 i M-12

Chustomanka
    Miejscowość
    Frankfurt nad Menem

Domyślnie

kasowanie irytujace jest, ale podpisuje sie pod vega, opinie powinny byc opiniami uzytkownikow chust nie macaczy, bo pierwsze wrazenie bywa mylace i wlasciwosci uzytkowe chusty moga zaskoczyc

Chustomanka
    Miejscowość
    Bramki k/Warszawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ithilhin

Vega, o co konkretnie Ci chodzi?
    byc moze mialyscie jakies swoje powody (ktorych nie pojmuje nie rozumiem), zeby napadac na mnie, ale dlaczego czepiasz sie Agi? uwazam, ze jestes (jestescie?) bardzo niesprawiedliwa w swojej opinii na temat Agi. nie sadzisz, ze naleza jej sie przeprosiny?
    Gosia a o co Ci konkretnie chodzi? Bo nie widzę, za co miałabym przepraszać Agę... ?
    Zresztą gdybym sądziła, że należą się jej przeprosiny to pewnie sama bym na to wpadła, a nie potrzebowała zachęty w Twojej strony... jesteśmy dorosłe - prawda?

Z ciekawości zapytam dlaczego to Ty bronisz Agi...? Czy ona nie może sama się za siebie wypowiadać?

http://www.chusty.com.pl - Babylonia, Bebina, Didymos, Gabi, Lana, Lenny Lamb, MaM, Merry Carry, NatiBaby, Storchenwiege
    Doradca po kursie dla zaawansowanych Trageschule Dresden

Chustomanka
    Miejscowość
    Frankfurt nad Menem

Domyślnie

ja tego zdania o kawalku szmaty do konca tez nie kumam, ale zgadzam sie z uwagami odnosnie ankiet

nie piszesz Gosiu na tym forum, ale do ankiet wpadłaś i to tylko po to zeby zalinkowac watek z gazety i dac ocene hoppowi, nawet nie napisalas ani slowa, dopiero jak sie dyskusja wywiazala

ania z kolei wystawila ocene vatanaiowi, choc go tylko macala, a wypowiedz swoja w koncu skasowala - a powinno byc odwrotnie, pisac ok, ale po co oceniac skoro nie jest to ocena wymierna
    ja akurat zrobilam odmiennie niż Ania, o hoppie napisalam swoja opinie, bo uzywam, ale oceny nie dalam, bo w sumie uznalam ze tych chust tkanych nie znam

niepotrzebne sa te przepychanki, ja tez na gazecie mialam wrazenie ze chustonosicielstwo jest owszem istotne, ale gdzies w podtekscie istnieje jakas liga hoppowa

dziwne ze na tbw jakos kompletnie zadnego lobbowania nie widze... milo i fajnie jest
    chyba to nasz polska przywara

zeby jeszcze cala afera byla o wywzszanie polskich chust, no to moznaby jakos pod patriotyzm podciagnac, ale chodzi o zupelnie cos innego

i przykro ze na warsztatach padaja komenatrze odnosnie forum gazetowego i tego co tam sie dzieje, co dla osob niezainteresowanych bywa dezorientujace i niesmaczne...

Chustomanka
    Miejscowość
    Frankfurt nad Menem

Domyślnie

no tez sie zdziwilam, musze zmykac, pozniej ci pw popchne

Domyślnie

Tzn dokładnie czego mamy nie robić..?
    Miłość tworząca się w stałej relacji okazuje się nieodzownym składnikiem rozwoju. Erna Furman
    Spotkania "Noszenie Dziecka" woj pomorskie

Uprawnienia umieszczania postów