Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: koala...babol za babolem czy moze byc

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

dziecko nieco ci osiadło, ponieważ najprawdopodobniej ten poziomy pas jest jeszcze nieco za luźno. po zawiązaniu zrób coś takiego: oprzyj kciuki na piszczelach małej, apalcem wskazującym i środkowym chwyć te boczne pasy chusty i pociągnij je dokładnie w dołki podkolanowe. efekt: pupa dziecka wpadnie neico w kieszonkę a to zkolei "wymusi" prawidłową pozycję plecków.

ithil: zgadzam się ze wszystkim, tylko mam jeszcze jedną ważną wskazówkę: pasów przy kieszonce nigdy nie dociągamy ciągnąc w górę lecz bardziej na boki. powód jest prosty: jeśli ciągniemy do góry to do góry podchodzi też krzyż w okolicy karku i po prostu często upija. ciągnąc na boki nie zmieniamy pozycji skrzyżowania z tyłu.
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annamamaalexa
    ithil: zgadzam się ze wszystkim, tylko mam jeszcze jedną ważną wskazówkę: pasów przy kieszonce nigdy nie dociągamy ciągnąc w górę lecz bardziej na boki. powód jest prosty: jeśli ciągniemy do góry to do góry podchodzi też krzyż w okolicy karku i po prostu często upija. ciągnąc na boki nie zmieniamy pozycji skrzyżowania z tyłu.

wiem. dlatego napisalam po skosie - bo po skosie ida pasy chusty na plecach. bo tak zupelnie na boki to sobie nie jestem w stanie wyobrazic. po skosach w gore jakos mi latwiej.

ale dzieki, ze to zaznaczylas, bo rzeczywiscie moglo umknac!
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

acha, fakt "po skosach" ja zarejestrowałam tylko "w górę"

czyli po skosach w górę na boki
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Uprawnienia umieszczania postów