Pokaż wyniki od 1 do 20 z 26

Wątek: Babyland, kieszonka (chinki)

Mieszany widok

Chustomanka
    Miejscowość
    A. Ł

Domyślnie

te których ja używam nazywały się jakoś coolbaby czy coś takiego do nabycia na ebay. Chciałam najpierw wypróbować zanim do sklepu sprowadzę i raczej tego nie zrobię chyba że wypróbuje jakieś inne ebayowe.

Chustonoszka Awatar formica
    Miejscowość
    Zabrze

Domyślnie

Babyland są na allegro.
    Nadzieja (18.10.2004) & Nataniel (03.12.2009)

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

ja kupiłam jedna na próbe ale jeszcze nie uzywałam
    pasowac bedzie juz na malenkie dziecko 3-3,5 kg, nie tak jak wiekszosc pieluszek jest od 4-5 kg
    wygląda całkiem całkiem ale jestem początkujacą "pieluszkową" wiec tez nie mam porownania z innymi

zastanawiaja mnie tez inne, dostepne na allegro, o coś takiego http://www.allegro.pl/item893986770_...kieszonka.html
    używał ktos może?
    wkładki wyglądają dobrze, wyprofilowane, no i jedna mniejsza a druga większa

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

ja mam. ale na allegro widziałam dwie wersje - zwykłe napki i z jedną dodatkową napka do regulacji przy nóżkach.
    mam pomarańczową i zieloną i : to dziwne ale PUL w pomarańczowej znacznie miększy ( taki milusi w dotyku bardzo fajny) dodatkowa napka się sprawdza. nie przeciekają a używam ponad pół roku bez żadnych kuracji odtłuszczających.
    zielona troszkę sztywniejsza - polarek lepszy niż w NaughtyBaby, nie odciska na pleckach ale czasem na nozkach są slady (może kwesti regulacji ja spinam mocniej - coby nic nie wyciekło)
    ogólnie jak na ta cene - w moim odczuciu - przyzwoita pieluszka.
    Coolababy tez mam i może ja żle trafiłam ale jedna ZAWSZE mi przecieka juz po pierwszym siku... druga nie - wiec może tamta jakaś wadliwa. dość sztywny i lekko błyszczący, slizki delikatnie w dotyku materiał. dobre wkładki (choś najlesze z tych tanich to są od NBaby- bo grube i długie dość)
    ja zakupiłam z wkałdakmi z napkami i one srednio mi pasują - mam wrażenie że te napki mogą przeszkadzać dziecku.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustofanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Wciąz są na allegro więc może komuś przyda się opinia. Wg mnie całkiem przyzwoite pieluszki z niższej półki ;]

Mamy trzy, to moje pierwsze kupione pieluchy, więc piszę z perspektywy używania przez +/- 8 miesięcy. Nie zdarzyło się, żeby przeciekły, załączone wkłady mikrofibrowe są całkiem znośne. Gdy córka była młodsza, to mogła w nich zostać nawet na noc. Materiał nie popękał, a polar niepokulkowany. Minus to obciskające pulchniejsze nóżki gumki. Stąd też raczej nie nadają się dla dużych dzieci (niby one-size ale z tych niezbyt dużych).
    Ostatnio widziałam, że wyprodukowali pul naśladujący bajkowe wzory totsbots.
    We're on a road to nowhere. Come on inside...

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

nowe babyland są większe od wcześniejszych
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustofanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

o! to dobrze wiedzieć. Fajnie, że się zorientowali, że warto je powiększyć rozmiarowo.
    We're on a road to nowhere. Come on inside...

Uprawnienia umieszczania postów