Pokaż wyniki od 1 do 20 z 63

Wątek: Kanguromania

Mieszany widok

Chustomanka Awatar Magme
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Gosiu, to ok, przynajmniej tyle na razie, i tak mam kilka pytań ale to już chyba do Agi..

Szkoda ze nikt nie poinformował nas w Łodzi skoro to u nas są warsztaty pilotażowe Kanguromanii. Na początku myślałam sobie -ok , nikt nam nic nie powiedział bo to jest dla światka medycznego więc nas niby stricte nie dotyczy, ale na stronie kanguromanii czytam ze właściwe warsztaty są dla rodziców zielonych i mniej zielonych , ale dla rodziców. I tu juz wypadałoby KK w Łodzi choc dać znać że coś takiego będzie bo może mogłybysmy się jakoś włączyć, albo chociaż wiedziec co mówić nt rodzicom którzy dowiedziawszy się o tym ze strony KK (sic!) do nas teraz dzwonią.... Nie wiem czy to jest do końca w porzadku.

Ogólnie co do akcji, jestem za, i popieram wszelkie edukacyjne działania na polu chustonoszenia itd.

Lubię tylko czyste i klarowne sytuacje...
    Krzyś 11.08.2006, Kinia 1.08.2008...

nowy mój blog http://magme-madebyme.blogspot.com
    stary mój blog http://madebyme.blox.pl

Chusteryczka

Domyślnie

ja mam niejasne wrażenie, że ktoś nas (w sensie łódzki KK) próbuje za przeproszeniem wydymać od tyłu...

edit:
    mam jeszcze oficjalne pytanie do władz KK

Jaki jest udział KK w Kanguromanii?
    Dlaczego promujemy płatne warsztaty, mimo, że sami organizujemy darmowe? Czy nie jest to wbrew statutowi?
    Czy Aga (prezes KK) bierze czynny udział w Kanguromanii jako doradca?
    Dlaczego nie zostaliśmy, jako klub, poinformowani wcześniej o tej akcji?

edit2: zauażyłam że ithilin też jest doradć aTrageschule, więc ją również prozsę o odpowiedź na pytania
    Ostatnio edytowane przez Aneczka ; 03-10-2009 o 13:25
    Live, Love, Enjoy Life! Always.

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aneczka Zobacz posta
    ja mam niejasne wrażenie, że ktoś nas (w sensie łódzki KK) próbuje za przeproszeniem wydymać od tyłu...

edit:
    mam jeszcze oficjalne pytanie do władz KK

Jaki jest udział KK w Kanguromanii?
    Dlaczego promujemy płatne warsztaty, mimo, że sami organizujemy darmowe? Czy nie jest to wbrew statutowi?
    Czy Aga (prezes KK) bierze czynny udział w Kanguromanii jako doradca?
    Dlaczego nie zostaliśmy, jako klub, poinformowani wcześniej o tej akcji?
    Aga nie bierze udziału w tym projekcie jako doradca
    klub kangura nie bierze udziału w akcji - dopóki nie dostanie pełnej oficjalnej informacji - być może będziemy partnerem
    w tej chwili rozmawiamy z agencja eventowa na ten temat
    prepraszam wszystkich, który poczuli się urazeni informacja na stronie klubu O kampanii- w tej chwili jej nie ma
    o reszcie możemy pogadać telefonicznie lub mailowo

Chusteryczka

Domyślnie

na stroine Kanguromanii pojawiła się jedna podstrona - kto może uczyć chustonoszenia. nie mogę jej znaleźć w tej chiwli, bo cały portal jest moim zdaniem fatalnie zaprojektowany i człowiek się gubi strasznie.
    Ale podejrzewam, że na tej stronie będzie informacja, że uczyć mogą li tylko doradcy ( w sumie chcą na tym zarobić)

Ciekawa jestem, jak się będzie miała do tego cała działalność KK.
    Jako członek klubu nie zgadzam się na współpracę z Kanguromanią.

Chustoholiczka Awatar Biedronka
    Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Domyślnie

Aneczko ...ja cie bardzo przepraszam ale Ty chyba się zabardzo zapędziłaś ...

Od pewnego czasu obserwuje twoje posty i coraz bardziej otwieram oczy ze zdumienia .Nie bądz raptusem .Siądz na tyłku i sie zastanów 5 razy nad formą swojej wypowiedzi ... aby ktoś kto czyta odbierał cię powaznie.

Jeśli masz jakieś pytania do Agnieszki ..to napisz je na pw i wyjasnij w sposób w jaki takie sprawy powinny być wyjaśnione.
    Jeśli masz jakieś pytania do Kasi to napisz do niej równiez na pw.

Nie róbcie dymu i nie psujcie atmosfery na forum bo robi sie niefajnie .
    Nie bądz prowoderką.
    moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
    Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
    http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )

Chusteryczka

Domyślnie

Biedronko, to znaczy że mamy siedzieć cicho, pierdzieć w stołki i głaskać się po główkach? czy na tym polega forum?
    sorry, ale uważam, żę to jest sprawa, która dotyczy nas wszystkich i nie pozwolę zamieść jej pod dywan.
    jako członek KK czuję się szczególnie urażona i domagam się rzetelnych wyjasnień. i to publicznych wyjaśnień, a nie na pw.
    a chustomania moim zdaniem gra nieczysto nie od dziś.
    jeżeli nie lubisz takich wątków, to tu po prostu nie zaglądaj.
    ja nie mam zamiaru siedzieć cicho.

Chustoholiczka Awatar Biedronka
    Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Domyślnie

...ale to nie jest forum KK .
    Załatwiaj takie sprawy tam bo cała ta "afera" wg. Ciebie dotyczy KK i kanguromani .
    moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
    Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
    http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )

Chusteryczka

Domyślnie

nie Biedronko, nie tylko KK i Kanguromanii.
    Tu chodzi o ideę chustonoszenia w ogóle.
    I dyksredytowanie innych sprzedawców, innych chust.
    Nie trzeba być bardzo inteligentnym, żeby wyczytać między wierszami o co chodzi chustomanii.
    I może mi ktoś powie, np Kasia??, dlaczego na stronie, w zakładce partnerzy Kanguromanii jest napisane
    chustomania.pl - pierwszy w Polsce portal wiedzy o noszeniu dzieci w chustach i nosidłach
    a tymczasem na stronie chustomanii znalazłam taką informację:
    Właścicielem sklepu internetowego, działającego pod adresem www.chustomania.pl jest Chustomania GbR, Katarzyna Dudo-Zakrzewski, Marcin T. Zakrzewski , Stephanienstr. 36, 40211 Düsseldorf, Niemcy.
    to ja w końcu nie rozumiem - sklep czy portal o noszeniu?
    jak dla mnie kanguromania jest szeroko zakrojoną kampanią reklamową dla chustomanii i jej produktów.
    I ta wiedza należy się wszystkim rodzicom, noszącym w chustach. Dlatego uważam, że należy o tym powiedzieć głośno.

Chustomanka Awatar malabru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aneczka Zobacz posta
    edit2: zauażyłam że ithilin też jest doradć aTrageschule, więc ją również prozsę o odpowiedź na pytania
    Ja też jestem doradcą Trageschule i działam w Klubie Kangura. Czy mnie też chcesz prosić o wyjaśnienia?

Mnie ta akcja bardzo cieszy, bo doradzając rodzicom (niekoniecznie za pieniądze) czuję potrzebę bycia w zgodzie ze standardami medycznymi. Liczę na to, że dzięki tej kampanii pozyskam narzędzia do pracy również z dziećmi dysfunkcyjnymi, bo przecież nie chodzi tylko o noszenie dzieci zdrowych. A do dzieci z zaburzeniami pomoc specjalisty jest niezbędna, żeby krzywdy nikomu nie wyrządzić.

Tymczasem siedzę spokojnie i czekam na rozwój wypadków, bo przecież trudno jest oceniać coś, co dopiero wystartowało. Trzymam kciuki za powodzenie akcji. Mam w tym wasny interes. Chcę być profesjonalistką w tym co robię

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Ej dziewczyny, przestańcie się nakręcać. Nie wiem co tam prywatnie macie do siebie, za krótko siedzę w temacie, ale to nie czas i miejsce.
    Zresztą każda z nas, której idee chustowania jest bliska powinna się cieszyć, że taka akcja powstała. Ja już kilka razy, na różnych spotkaniach pytałam o medyczne aspekty noszenia i przeciwwskazania i wskazania itp. Ogólnie wiem o co chodzi, ale bardzo mało lekarzy jest w stanie powiedzieć coś bliżej. A pediatrzy to już w ogóle wszystko zwalają na ortopedów.
    Szkoda, że warsztaty dla rodziców są płatne - wydać kasę na warsztat, a potem drugie tyle na chustę - nie dziwmy się że niektórzy zrezygnują, bo ci co nie znaja chust nie wiedzą, że to artykuł pierwszej potrzeby.

A to że my tam widzimy kampanie Chustomani i Hopka to jasna sprawa. Tylko że nas jest mało w stosunku do ogółu noszących, i ci inni na pewno nie kojarzą Kanguromani z Chustomanią.
    Mam tylko nadzieję, że cena warsztatów i info, że dobra chusta kosztuje od 200 zł nie zniechęcą biedniejszych. Pamietam jak urodziłam 4 lata temu syna i chciałam nosić, a byłam w gorszej sytuacji materialnej , cena mnie odstręczyła i zrezygnowałam. Nikt mi nie powiedział, że lepiej nosić w samoróbce niż nie nosic w ogóle.

OT - Kasiu wysłałam ci jedno pytanko na priv.

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustoholiczka Awatar ktosikowa

Domyślnie

A mnie baaardzo cieszy ta idea Jako mamę dziecka niepełnosprawnego i osobę na rzecz środowiska dzieci niepełnosprawnych i ich rodziców troszkę działającą. Jeżeli efektem tej akcji będa jasne zalecenia dot. noszenia dzieci z problemami neurologicznymi/ortopedycznymi/wadami wrodzonymi itp. to będzie krok milowy wręcz w wychowywaniu i rehabilitacji tychże dzieci. Tym bardziej, że to one właśnie nawet w wieku lat 4-5 noszenia potrzebują, a dla rodziców życie bez wózka inwalidzkiego jak długo się da to szczyt marzeń. Nadzieje mam wielka, że efekty tej inicjatywy będą!
    Jest jeszcze jedno zagadnienie bardzo mnie interesujące, które sztab psychologów może wyjaśnić- noszenie jako wczesna terapia zespołu zaburzeń więzi.

Chustoholiczka Awatar Padthai
    Miejscowość
    Wrocław, Kłodzko

Domyślnie

Litosci. Kasia i marcin to zapaleni chustomaniacy. Byli jednymi z pierwszych na kawalku szmaty, a bylo to w 2006 i juz wtedy byli chostomaniakami z dorobkiem warsztatowym. Owszem sprzedaja hopki, ale przede wszystkim, sa oddani ideii chustonoszenia - maja rozlegla wiedze o chustonoszeniu, olbrzymia praktyke i propaguja chustonoszenie na kazdym kroku (przez swoja postawe i dzialania) . Dzialaja juz wystarczajaco dllugo by tego dowiesc. Kazdy kto ich spotkal nie moze sie z tym nie zgodzic. Do tego należą do trójki trenerów Die Trageschule®z pełnymi uprawnieniami Trageschule - na to trzeba zapracowac. A na warsztatach pokazuja chusty i nosidla najrozniejszych producentow, nikogo nie faworyzujac.
    Ciesze sie, ze sa z nami i robia kanguromanie. Poki co, jako jedyni robia dzialania propagujace chustonoszenie, nie tylko do rodzicow, ale i do kadry medycznej, zakrojone na taka skale. Mozna byc pewnym , ze przyniosa one korzysci wszystkim producentom chust i nosidel, a przede wszystkim dzieciom i rodzicom.
    Trzymam kciuki za powdzenie kanguromani.
    Tomek (III.07) Asia (X.09)

Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule® Dresden
    http://fotelik.blox.pl/html

Chustomanka Awatar Kasia
    Miejscowość
    Düsseldorf, Niemcy

Domyślnie

Ok, zbierajac wszystko - MedPass jest nie tylko stricte dla lekarzy - obejmuje bodajze 12 roznych pokrewnych zawodow. Za jego pomoca mozna zawezic dostep do jakiejs czesci dla jednej czy innej grupy. Na pewno czesc dyskusyjna dla lekarzy oraz pelne publikacje nie moga byc otwarte na przestrzal. Pierwsze - z powodow wiadomych. Niech specjalisci znajda sobie spokojne miejsce do wymiany pogladow. Drugie - tez wiadomo. Prawa autorskie do publikacji.

Tak naprawde do dolenj czesci beda mieli dostep specjalisci z kilku dziedzin i bedziemy starac sie podpiac opcje dla wszystkich, ktorych temat w sposob specjalistyczny moze dotyczyc. To sie stanie w przeciagu tygodnia. Jesli znacie kogos, kto bylby zainteresowany dostepem, niech pisze na maila Agencji.
    Kasia z Chustomanii *

*Chustomania ® - portal dla rodziców i szkolenia dla doradców noszenia

Uprawnienia umieszczania postów