Pokaż wyniki od 1 do 20 z 63

Wątek: Kanguromania

Mieszany widok

Chusteryczka

Domyślnie Kanguromania

Zobaczcie co wygooglał mój mąż

W pazdzierniku ruszamy z ogólnopolską kampania dla rodziców, dzieci i środowiska medycznego. Zaczynamy w Łodzi !!

Kanguromania

I ogólnopolska kampania edukacyjna poświecona idei noszenia dzieci w chustach

Kanguromania to pierwszy w Polsce ogólnopolski projekt edukacyjny poświecony idei noszenia dzieci w chustach. Projekt jest prowadzony przez polskich lekarzy i profesjonalnych trenerów niemieckiej szkoły noszenia Trageschule Dresden. Akcja skierowany jest do rodziców oraz pracowników służby zdrowia. Kampania ma na celu wskazanie korzyści medycznych oraz psychologicznych płynących z noszenia dzieci w chustach.

Cel

Wskazanie przyszłym i obecnym rodzicom innowacyjnych metod wychowawczych.
    Ukazanie nowych trendów pracownikom służby zdrowia.
    Zwrócenie uwagi na metody znane i powszechnie stosowane w pozostałych krajach UE.
    Wskazanie korzyści medycznych, psychologicznych i estetycznych wynikających z tej unikatowej metody noszenia dzieci.

Czas trwania:
    10.2009 – 06.2010 I Edycja

Przebieg kampanii (harmonogram działań):

•Witryna internetowa kanguromania.pl (premiera 1.10.2009)
    Podzielona na sekcję dla rodzica oraz dla służby zdrowia

•Warsztaty poświęcone noszeniu dzieci w chustach, prowadzone przez lekarzy, szkoleniowców, fizjoterapeutów oraz trenerów chustonoszenia, odbywające się w największych miastach Polski:

 24-25.10.2009 r. Łódź - pilotażowe
     12.2009 – Kraków, Wrocław
     1.2010 – Warszawa (połączone z konferencją prasową)
     2.2010 - Lublin, Poznań
     2.2010 – Gdańsk
     3.2010 – Szczecin
     4.2010 – Katowice

•Działania medialne:

• 10.2009 – 06.2010 – promocja kampanii: media i PR
    o Prasa kobieca
    o Kampania reklamowa (portale www skierowane do matek)
    o Publikacje w prasie medycznej
    o Promocja wśród partnerów
    • 1.2010 – konferencja prasowa Warszawa

•Działania medialne poza granicami kraju:

•Publikacje w branżowej prasie niemieckiej

•Wydarzenia towarzyszące (planowane):

• „Na odległość pocałunku” – pokaz tańca rodziców z dziećmi w chustach z udziałem zaproszonych mediów i gości (Łódź, Warszawa – wiosna 2010)
    • Targi Health&Active– targi skierowane do aktywnych rodziców (Łódź – wiosna 2010)
    • Międzynarodowy Tydzień Bliskości – 12-18.11.2009 – otwarcie wirtualnego Instytutu Noszenia Dzieci w Chustach instytutnoszenia.pl (premiera 12.11.2009). Na stronie planowane są : porady ekspertów noszenia, porady lekarzy i fizjoterapeutów,
    e- społeczność dla rodziców noszących dzieci w chustach, e-sklep.
    • Konferencja poświęcona idei chustonoszenia skierowana do pracowników służby zdrowia (lekarze, położne) oraz instytucji wspierających matki (szkoły rodzenia, centra rodziców, kluby mam i inni) (Lublin – czerwiec 2010)
    • Wernisaż: „Chustonoszenie w malarstwie”. Prace studentów ASP (Łódź- wiosna 2010)

Jesteśmy na etapie pozyskiwanie partnerów kampanii.

Masz ciekawą propozycję współpracy?
    Prowadzisz szkole rodzenia, klub aktywnej mamy badz jakakolwiek inicjatywe wspierajaco zdrowie dzieci? Pisz na PRW, a chetnie wlaczymy Cie we wspolprace.

Idea akcji jest propagowanie tej unikatowej i nowatorskiej metody.

Podmioty i instytucje zapraszamy do wspolpracy.

Aktywne Mamy juz od 1 pazdziernika na nasza strone kanguromania.pl

Pozdrawiam
    czyżby chustomania szarpnęla kasę od Unich?
    Ktoś wie coś więcej o tym? I dlaczego zaczynają w Łodzi? (nie to żebym się nie cieszyla, ale październik za pasem, a chyba wypadałoy poinformowac bardzo prężnie działające łódzkie środkowisko chustowe... )
    Live, Love, Enjoy Life! Always.

Chustoholiczka Awatar Biedronka
    Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Domyślnie

z tego co mi świta* w głowie jest to dla doradców i medycznego świata

* moge się mylić !
    moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
    Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
    http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )

Chusteryczka

Domyślnie

chyba się mylisz:

Wskazanie przyszłym i obecnym rodzicom innowacyjnych metod wychowawczych.
    (...)
    Aktywne Mamy juz od 1 pazdziernika na nasza strone kanguromania.pl
    ta czy inaczej wypadaloby nam powiedzieć :/
    zastanawiam się czy na tej kanguromanii będzie TYLKO hoppek i ew. bebelulu... :/

Chustoholiczka Awatar Biedronka
    Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aneczka Zobacz posta
    chyba się mylisz:

zastanawiam się czy na tej kanguromanii będzie TYLKO hoppek i ew. bebelulu... :/
    o . to sie myle .

Nie wiem co bedzie itp. Słyszałam jakiś czas temu że taki projekt może ruszyć .
    Napewno ktos bardziej zorientowany się wypowie niedługo
    moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
    Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
    http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )

Chusteryczka
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie

"Akcja skierowany jest do rodziców oraz pracowników służby zdrowia"

Kasia coś ostatnio wspominała o jakims nowym projekcie - pewnie o to chodziło

Chusteryczka Awatar reni
    Miejscowość
    Lodz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aneczka Zobacz posta
    chyba się mylisz:

wiesz co aneczka to sa chyba niezeleżne działania z jakimś dofinansowaniem i może z kk nie mają nic wspólnego
    ja chetnie się pisze na taki warsztat

Chustomanka
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

tytuł kojarzy się z chustomanią...
    Ewa - mama Martyny (27.05.2008 r.), Jeremiego (26.06.2009 r.) i Konstantego (04.03.2012 r).

Chustomanka Awatar lindgren
    Miejscowość
    z Poznania

Domyślnie

że to jest chustomania, to wiadomo, wystarczy na zdjęcie popatrzeć
    stach 12.2008, tosia 07.2010, magda 12.2013 [*], maryśka 11.2014

Chustoholiczka Awatar calineczka
    Miejscowość
    100km od Torunia i 100km od 3Miasta

Domyślnie

Super akcja
    Trzymamy kciuki

Chusteryczka Awatar kasia
    Miejscowość
    karkonosze:)

Domyślnie

ech, pomarudzę trochę... warsztaty będa odbywały się w największych miastach polski, dla rodziców, którzy nie spotkali się jeszcze z chustowaniem i o nim nie wiedzą. z tego co ja wiem, w tych największych miastach polski świetnie i prężnie działają kluby kangura oraz doradcy chustowi (doradczynie), nie ma tego natomiast w mniejszych miastach, które są pomijane przy okazji takich inicjatyw...

Chusteryczka Awatar rosass
    Miejscowość
    Góry izerskie

Domyślnie

dołączę się do kasi
    czy jest choć w planach by incjatywy o takiej skali mogły zaczepiać o mniejsze miasta?
    GAJENKA-23.12.08
    Certyfikowany Doradca noszenia ClauWi®

Chusteryczka Awatar doominikaa
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

no właśnie, ja to, tak szczerze pisząc, chciałabym wiedzieć cos więcej o tej akcji...
    bo na głównej KK jest kanguromania a ja zaczęłam odbierac telefony z tekstami "ja w sprawie kanguromanii..."
    jakoś szybko grupa docelowa akcji (czyli rodzice "zieloni" w temacie) zintegrowała KK z kanguromanią. To fajnie z jednej strony, bo obydwie inicjatywy są z gruntu pozytywne i chętnie je poprę, ale - co mam powiedzieć takiemu rodzicowi... Tak, mogę Ci pomóc, pokazać, robię to za dziękuję, możesz też wybrac kanguromanię za 200 zł...
    z jednej strony - popieram akcję, profesjonalnie się zabraliście za sprawę i mam świadomość, że to musi kosztować, ale z drugiej - jeśli do dziś jeździłyśmy jak dzikie i pomagałyśmy wszystkim chętnym... mamy przestać??...
    popieram akcję i jednoczesnie mam jakies takie mieszane uczucia......
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®, niepraktykujący ale z sentymentem.
    Matka Mateusza (wrzesień 2005) i Małgośki (styczeń 2008), była chustonoszka, ale trzymająca jeszcze szmaty w szafie.
    No chustopróchno po prostu.

Chustomanka Awatar Magme
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

zgadzzam się w pełni z Dominika - nagle co mam powiedziec zielonej Mamie która do mnie dzwoni - że czym się różni dla niej na tym etapie moja bezpłatna pomoc - doświadczonej chustomamy z trzyletnim stażem i dwu letnim jako lider klubu KK od warsztatów dla chustonówek na kanguromanii za 200zł ? Zwłaszcza jeśli nie ma problemów z dzieciatkiem ani zadnych podejrzeń co do dysplazji czy innych atologii" więc spokojnie mój instruktaz wystraczał do tej pory? Bo rozumiem gdy trafia się dziecko "problematyczne".. to może pomoc specjalistów się przydać.. ale tak?

I troszke, przepraszam, ale nie rozumiem czemu na głównej stronie KK Kasiu Was "firmujemy" - skoro na kanguromanii KK nawet nie wisi w zakładce partnerzy.. troche to dla mnie dziwne, bo robimy Wam konkretna reklamę.... jak pisała Dominika zaczęły się emaile i telefony w tej sprawie, o której nota bene dowiedziałam się dopiero ze strony i paru doniesień pozakulisowych.. troche dziwnie mi z tym.
    Krzyś 11.08.2006, Kinia 1.08.2008...

nowy mój blog http://magme-madebyme.blogspot.com
    stary mój blog http://madebyme.blox.pl

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasia Zobacz posta
    ech, pomarudzę trochę... warsztaty będa odbywały się w największych miastach polski, dla rodziców, którzy nie spotkali się jeszcze z chustowaniem i o nim nie wiedzą. z tego co ja wiem, w tych największych miastach polski świetnie i prężnie działają kluby kangura oraz doradcy chustowi (doradczynie), nie ma tego natomiast w mniejszych miastach, które są pomijane przy okazji takich inicjatyw...
    nie wiesz o co chodzi? o pieniądze!
    w mniejszych miastach rodzicie raczej nie zapłaciliby 200 zl za warsztaty :/

Chusteryczka

Domyślnie

i jeszcze jedno znalazłam.

http://kanguromania.pl/pl/chustonosz...a-i-odpowiedzi

dobra chusta od 200 zł?
    jak dla mnie ta strona i całe warsztaty służą li tylko jedynie promocji chustomanii i jej produktów, a zdyskredytowaniu bardzo prężnie rozwijającej się Natibaby.

widzę tu wyraźną krytykę chust z bambusem. Choć w nieco bardziej wyrafinowanej formie, niż na stronie Didka.
    Ciekawa jestem co na akich warstatach będą Ci superhiperdoradcy mówić. że chusty Nati są be, bo kosztują mniej, niż 200 zł i są z bambusem?

Śmieszne i żałosne.
    Tym bardziej żalosne, że reklama Kanguromanii pojawiła się na stronie glównej KK (nadal czekam na ustosunkowanie się Agi do moich pytań)

Chustomanka Awatar Kasia
    Miejscowość
    Düsseldorf, Niemcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasia Zobacz posta
    Kasiu, nie martw się - w toku kampanii możliwe, że będziemy się kierować także do małych miast. Dużo się dzieje, ale najpierw musimy ruszyć z programem pilotażowym w Łodzi.

edit: A dlaczego najpierw Lódź? Z prostej przyczyny, agencja HealthEvent mieści się w Łodzi.
    Ostatnio edytowane przez Kasia ; 03-10-2009 o 15:09 Powód: dopisałam, dlaczego właśnie ŁÓDŹ
    Kasia z Chustomanii *

*Chustomania ® - portal dla rodziców i szkolenia dla doradców noszenia

Uprawnienia umieszczania postów