i jeszcze jedno znalazłam.
http://kanguromania.pl/pl/chustonosz...a-i-odpowiedzi
dobra chusta od 200 zł?
jak dla mnie ta strona i całe warsztaty służą li tylko jedynie promocji chustomanii i jej produktów, a zdyskredytowaniu bardzo prężnie rozwijającej się Natibaby.
widzę tu wyraźną krytykę chust z bambusem. Choć w nieco bardziej wyrafinowanej formie, niż na stronie Didka.
Ciekawa jestem co na akich warstatach będą Ci superhiperdoradcy mówić. że chusty Nati są be, bo kosztują mniej, niż 200 zł i są z bambusem?
Śmieszne i żałosne.
Tym bardziej żalosne, że reklama Kanguromanii pojawiła się na stronie glównej KK (nadal czekam na ustosunkowanie się Agi do moich pytań)
Live, Love, Enjoy Life! Always.
Aga nie bierze udziału w tym projekcie jako doradca
klub kangura nie bierze udziału w akcji - dopóki nie dostanie pełnej oficjalnej informacji - być może będziemy partnerem
w tej chwili rozmawiamy z agencja eventowa na ten temat
prepraszam wszystkich, który poczuli się urazeni informacja na stronie klubu O kampanii- w tej chwili jej nie ma
o reszcie możemy pogadać telefonicznie lub mailowo
Aga-mama Ani (2004) oraz Franka (2006)
Doula, od 2007 roku instruktorka noszenia w chuście, Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden warsztaty i indywidualne konsultacje chustowe www.kanga.com.pl
na stroine Kanguromanii pojawiła się jedna podstrona - kto może uczyć chustonoszenia. nie mogę jej znaleźć w tej chiwli, bo cały portal jest moim zdaniem fatalnie zaprojektowany i człowiek się gubi strasznie.
Ale podejrzewam, że na tej stronie będzie informacja, że uczyć mogą li tylko doradcy ( w sumie chcą na tym zarobić)
Ciekawa jestem, jak się będzie miała do tego cała działalność KK.
Jako członek klubu nie zgadzam się na współpracę z Kanguromanią.
Aneczko ...ja cie bardzo przepraszam ale Ty chyba się zabardzo zapędziłaś ...
Od pewnego czasu obserwuje twoje posty i coraz bardziej otwieram oczy ze zdumienia .Nie bądz raptusem .Siądz na tyłku i sie zastanów 5 razy nad formą swojej wypowiedzi ... aby ktoś kto czyta odbierał cię powaznie.
Jeśli masz jakieś pytania do Agnieszki ..to napisz je na pw i wyjasnij w sposób w jaki takie sprawy powinny być wyjaśnione.
Jeśli masz jakieś pytania do Kasi to napisz do niej równiez na pw.
Nie róbcie dymu i nie psujcie atmosfery na forum bo robi sie niefajnie .
Nie bądz prowoderką.
moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )
Biedronko, to znaczy że mamy siedzieć cicho, pierdzieć w stołki i głaskać się po główkach? czy na tym polega forum?
sorry, ale uważam, żę to jest sprawa, która dotyczy nas wszystkich i nie pozwolę zamieść jej pod dywan.
jako członek KK czuję się szczególnie urażona i domagam się rzetelnych wyjasnień. i to publicznych wyjaśnień, a nie na pw.
a chustomania moim zdaniem gra nieczysto nie od dziś.
jeżeli nie lubisz takich wątków, to tu po prostu nie zaglądaj.
ja nie mam zamiaru siedzieć cicho.
...ale to nie jest forum KK .
Załatwiaj takie sprawy tam bo cała ta "afera" wg. Ciebie dotyczy KK i kanguromani .
http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )
nie Biedronko, nie tylko KK i Kanguromanii.
Tu chodzi o ideę chustonoszenia w ogóle.
I dyksredytowanie innych sprzedawców, innych chust.
Nie trzeba być bardzo inteligentnym, żeby wyczytać między wierszami o co chodzi chustomanii.
I może mi ktoś powie, np Kasia??, dlaczego na stronie, w zakładce partnerzy Kanguromanii jest napisane
a tymczasem na stronie chustomanii znalazłam taką informację:chustomania.pl - pierwszy w Polsce portal wiedzy o noszeniu dzieci w chustach i nosidłach
to ja w końcu nie rozumiem - sklep czy portal o noszeniu?Właścicielem sklepu internetowego, działającego pod adresem www.chustomania.pl jest Chustomania GbR, Katarzyna Dudo-Zakrzewski, Marcin T. Zakrzewski , Stephanienstr. 36, 40211 Düsseldorf, Niemcy.
jak dla mnie kanguromania jest szeroko zakrojoną kampanią reklamową dla chustomanii i jej produktów.
I ta wiedza należy się wszystkim rodzicom, noszącym w chustach. Dlatego uważam, że należy o tym powiedzieć głośno.
sorry ale ja chyba jakas głupia jestem
gdzie jest przedstawiona jakas nagonka ?
sklepaportal informacyjny mamy również My z pielsuzkarni i nei widze jakiśproblemów z tym związanych
Jest wiele dziewczyn które prowadzą portale informujace o ideii i przy okazji maja władowane kilka produktów do sklepu
edit :
wkurza mnie ciągłe robienie podchodów do jakis tam przedawnionych spraw, waśń itp.
wkurza mnie bicie piany gdzie moze wcale jej nie ma
coraz wiecej ostatnio jest jakiś dziwnych akcji na forum i corazmneij misie to podoba![]()
Ostatnio edytowane przez Biedronka ; 03-10-2009 o 14:11
Aneczko mogłabyś zrobić w skrzynce miejsce na jedną wiadomość? Bo masz przepełnioną
uprasza sie o bardziej parlamentarna dyskusje.
forum moze byc miejscem, gdzie takie sprawy sa dyskutowane ale prosiłabym o mniejszy ładunek emocjonalny.
aneczko, byc moze z chusta antybakteryjna chodzi o to: http://www.juniorkowo.pl/infano-chus...jna-p-399.html a nie bambusy natalii. ja przynajmniej wole tak myslec...
klikam tu od października 2007...mama magdalenki [07.07] i marcela [08.09]
Akademia Noszenia Dzieci - współzałożycielka i trenerka - szkolenia na doradcę noszenia w chustach i nosidłach miękkich
Kluby Kangura to spotkania Rodziców, którzy noszą swoje dzieci w chustach oraz zainteresowanych tematem świadomego rodzicielstwa. Robicie świetną robotę na swoim podwórku , bo zapewniacie rodzicom możliwość regularnych spotkań i możliwość wysłuchania w ich dylematach rodzicielskich („Spotkania w Klubie Kangura to także dyskusje na wszelkie tematy związane z rodzicielstwem, rozmowy o naszych codziennych radościach czy troskach. Wspieramy się oraz wymieniamy doświadczeniami na temat wychowania i rozwoju dzieci.”). Idea Klubu Kangura to spotkania na poziomie mamą z mamą, a nie doradca chustowy czy psycholog i grupa. W zależności od potrzeb grupy zapraszacie na spotkania specjalistów wtedy, gdy potrzebujecie wsparcia w kompetencjach.
Klub Kangura jest to klub dla rodziców prowadzony przez rodziców.
Kanguromania to ogólnopolska edukacyjna kampania społeczna. Projekt prowadzony jest przez polskich lekarzy i profesjonalnych trenerów szkoły noszenia Die Trageschule Dresden. Do akcji zostali zaproszeni również fizjoterapeuci, psychologowie, położne oraz doradcy laktacyjni. Akcja skierowany jest do rodziców, ale przede wszystkim do pracowników służby zdrowia.
Zajmujecie się chustowaniem wystarczająco długo, żeby wiedzieć, ze od pewnego czasu chustonoszenie w Polsce drepcze w miejscu. Bez wyraźnego głosu na tak ze strony środowiska medycznego możemy sobie do upojenia robić Dni Noszenia czy Tygodnie Bliskości, raz do roku w sezonie urlopowym jedna czy druga gazeta napisze „Ach jak fajnie nosić”. Ale co dalej?
Dotarcie do środowiska medycznego wymaga własciwych kontaktow, odpowiedniego podejścia, specyficznego języka, a to wszystko są niemałe koszty. Całkowity koszt uczestnictwa w warsztatach idzie na cele kampanii – wierzcie mi, że jest to ułamek procenta całkowitych kosztów kampanii. Wystarczy sprawdzić, ile kosztuje billboard w mieście. My mamy w tym swój niemały wkład finansowy, agencja eventowa też.
Istnieje duża grupa rodzicow, którzy nie przyjdą na spotkania Klubu Kangura, nie zainteresują ich Dni Noszenia ani Tydzień Bliskosci. Dla takich osób są warsztaty w ramach Kanguromanii. Podczas trzygodzinnych warsztatów do dyspozycji uczestników jest sztab fachowców : lekarze, trenerzy chustonoszenia, fizjoterapeuci, doradcy laktacyjni i psycholodzy. To nie są zwykle warsztaty noszenia, organizowane przez nas do tej pory. Więcej na ten temat przeczytać można na stronie kampanii. http://www.kanguromania.pl/pl/warsztaty
Klub Kangura dostał propozycję wejścia w kampanię jako partner. Aby wymogom formalnym stało się zadość musi podpisać umowę barterową z agencja. Gdy tylko się to stanie, logo Klubu pojawi się na stronie Kanguromanii. W programie kampanii są działania organizowane przez Klub – np. taniec chustowy. Umowa podpisana z agencja ściśle zobowiązuje nas do takich a nie innych zachowań – przed 1 października nie mogliśmy się na ten temat wypowiadać. Wymieniałam na ten temat pw z Mart, tłumacząc, dlaczego nie zabieramy głosu w wątku.
Kampania – jak to kampania – potrwa przez chwile, a pozniej rodzice będą szli do Was. Do Klubu Kangura, do doradcow noszenia działających na terenie kraju, do sprzedawcow, do producentow. Mysle, ze nie trzeba tego zbyt mocno tłumaczyć. Dzięki kampanii rodziców uświadomionych będzie wiecej – dobrze jest mieć komfort pracy z nimi, majac zaplecze w konkretnych opiniach konkretnych uznanych polskojęzycznych specjalistow. Po Kanguromanii pozostanie potężne zaplecze zarażonych chustowaniem fachowcow.
I jeszcze – planowane jest poszerzenie inicjatyw o konkretne dzialania w służbie zdrowia, ale ze względu na delikatność takich zabiegówpóki co nie możemy o nich mówić – mam nadzieję, że zrozumiecie.
Kasiu, a coś więcej na temat szkoleń czy spotkań dla lekarzy? Gdzie i kiedy mozna się będzie czegoś dowiedzieć?
Michalina 03.02.2009.
Bywasz piekącym jadem trollów / Na internetowym forum /Vivat Polonia frustrata! Vivat Dąs Psychopata!
Jam nieudacznik grafoman i śmieć
Tylko ty możesz być bogiem - na wszystkich podnosisz nogę
I załatwiasz te sprawę jak pies
Aneczko -
bardzo Cie proszę że , jeśli nie umiesz rozmawiać grzecznie i kulturalnie i powsciągac swojego niewyparzonego języka to siedź cicho. Zastanów się co najmniej dwa razy zanim się wypowiesz. Niestety ale wprowadzasz swoimi wypowiedziami zamęt i fatalną atmosferę.
Jeśli Ci się cos nie podoba to pisz najpierw do swojego lidera, potem do prezeski KK a dopiero potem publicznie. Klub to nie jesteś tylko Ty ze swoim zdaniem, ale duze grono ludzi z całej Polski. POnad 20 oddziałów. Są pewne ustalenia wewnetrzne i uzgodnienia, pewne rzeczy sa dyskutowane na odpowiednich do tego forach i wśród odpowiedzialnych za nie osób. Jesli Ci się nie podoba to w każdej chwili możesz przestac być członkiem Klubu , nikt tu nikogo na siłe nie trzyma.
Co do całej sprawy - jest w trakcie wyjasnień, jak się pewne rzeczy ustalą to będę się wypowiadac, na razie czekam na reakcje pewnychośób i wyrabiam sobie zdanie nt.
Krzyś 11.08.2006, Kinia 1.08.2008...
nowy mój blog http://magme-madebyme.blogspot.com
stary mój blog http://madebyme.blox.pl
Dorulko, podstrona dla lekarzy będzie w ciągu najbliższych dni. Tam też będą informacje nt. szkoleń dla służby zdrowia. Wstęp na nią będą mieć medycy z prawem wykonywania zawodu.Dla osób niezwiązanych z medycyną, a zainteresowanych noszeniem jest przeznaczona górna część strony - dział dla rodziców będzie wzbogacany o kolejne opinie współpracujących z KanguroManią specjalistów.
Jednym z istotniejszych elementów kampanii dla słuzby zdrowia jest konferencja dla lekarzy i opracowanie standardów dotyczących noszenia w chustach. A dla rodziców - chustowe targi i warsztaty. Czyli - Dni Noszenia![]()
Ja uważam, że to bardzo fajna inicjatywa i im więcej tym lepiej. Propagowanie noszenia nie oznacza prezentacji towarów. A jeżeli przy oazji zobaczą produkty hopa nie ozancza, że od razu muszą kupić.
A KK swoje sprawy powinien rozwiązywać we własnym gronie![]()
Idusia grudzień 2008, Jasinek luty 2011, Lelo kwiecień 2014
Michalina 03.02.2009.
Bywasz piekącym jadem trollów / Na internetowym forum /Vivat Polonia frustrata! Vivat Dąs Psychopata!
Jam nieudacznik grafoman i śmieć
Tylko ty możesz być bogiem - na wszystkich podnosisz nogę
I załatwiasz te sprawę jak pies
Ja też jestem doradcą Trageschule i działam w Klubie Kangura. Czy mnie też chcesz prosić o wyjaśnienia?
Mnie ta akcja bardzo cieszy, bo doradzając rodzicom (niekoniecznie za pieniądze) czuję potrzebę bycia w zgodzie ze standardami medycznymi. Liczę na to, że dzięki tej kampanii pozyskam narzędzia do pracy również z dziećmi dysfunkcyjnymi, bo przecież nie chodzi tylko o noszenie dzieci zdrowych. A do dzieci z zaburzeniami pomoc specjalisty jest niezbędna, żeby krzywdy nikomu nie wyrządzić.
Tymczasem siedzę spokojnie i czekam na rozwój wypadków, bo przecież trudno jest oceniać coś, co dopiero wystartowało. Trzymam kciuki za powodzenie akcji. Mam w tym wasny interes. Chcę być profesjonalistką w tym co robię
Marta - mama Natalii (2003), Tomka (2005), Zosi (2008) i Kuby (2013)
Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden
Dziecko w chuście - doradztwo noszenia dzieci w chustach i nosidłach miękkich
Ej dziewczyny, przestańcie się nakręcać. Nie wiem co tam prywatnie macie do siebie, za krótko siedzę w temacie, ale to nie czas i miejsce.
Zresztą każda z nas, której idee chustowania jest bliska powinna się cieszyć, że taka akcja powstała. Ja już kilka razy, na różnych spotkaniach pytałam o medyczne aspekty noszenia i przeciwwskazania i wskazania itp. Ogólnie wiem o co chodzi, ale bardzo mało lekarzy jest w stanie powiedzieć coś bliżej. A pediatrzy to już w ogóle wszystko zwalają na ortopedów.
Szkoda, że warsztaty dla rodziców są płatne - wydać kasę na warsztat, a potem drugie tyle na chustę - nie dziwmy się że niektórzy zrezygnują, bo ci co nie znaja chust nie wiedzą, że to artykuł pierwszej potrzeby.
A to że my tam widzimy kampanie Chustomani i Hopka to jasna sprawa. Tylko że nas jest mało w stosunku do ogółu noszących, i ci inni na pewno nie kojarzą Kanguromani z Chustomanią.
Mam tylko nadzieję, że cena warsztatów i info, że dobra chusta kosztuje od 200 zł nie zniechęcą biedniejszych. Pamietam jak urodziłam 4 lata temu syna i chciałam nosić, a byłam w gorszej sytuacji materialnej , cena mnie odstręczyła i zrezygnowałam. Nikt mi nie powiedział, że lepiej nosić w samoróbce niż nie nosic w ogóle.
OT - Kasiu wysłałam ci jedno pytanko na priv.
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci