Pokaż wyniki od 1 do 20 z 34

Wątek: pierwsze siuśki nocnikowe za nami! :)

Mieszany widok

Chustomanka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez herbal2 Zobacz posta
    Przez kilka tygodni łapaliśmy wszystkie kupochy, a siki po spaniu, jedzeniu, spacerze, czaaaaasem częściej.
    Często kupa była właśnie po "pierdzie zapowiadającym" Małej wyregulowały się godziny wypróżniania, tak że wiedziałam, o której się mogę spodziewać "prezentu" i ją wysadzić.
    Potem zaczęło się ząbkowanie i pozmieniały się pory kupek, więc kilka wylądowało w pieluszce, ale to pikuś w porównaniu z tym ile szło nadal do nocnika. W ostatnich dniach jak pisałam, był mały zamęt, bo ząbki chyba idą całą chmarą, dodatkowo katar i rozdrażnienie, no i klops. Dodatkowo trochę się sfrustrowałam, że nie dostrzegam / nie potrafię rozpoznać żadnych sygnałów, że COŚ się zbliża. Aż tu dziś po kąpieli - w trakcie zabawy, Julka patrzy na mnie i robi YYY YYYY YYYY taki odłos jak przy zatwardzeniu,ale - hmmm, jak to wytłumaczyć, to nie był odgłos towarzyszący faktycznemu załatwianiu się, po kilku razach załapałam (enteligentna jestem, nie ma co ) o co biega, i faktycznie, była kupka w nocniku i już bez tego YYY YYY YYYY, tylko wyszła "lekko". Pierwszy raz zdarzyło się, że tak wyraźnie dała znać, może to przypadek?? Zobaczymy jutro, mam nadzieję, że przełamiemy kryzys komunikacyjny
    Ja myślę, że to nie przypadek. Moja Córcia, kiedy już załapała, o co chodzi z tym nocniczkiem (że nie do pieluszki tylko do nocniczka kupka i siuśki lecą) to zaczęła wołać e-e. Na wszystko. Tak się teraz śmiejemy, że pierwsze świadome słowa naszej Córci, których znaczenie Ona i my rozumiemy to właśnie e-e.

Chustofanka Awatar mama-japonka
    Miejscowość
    Kudowa-Zdrój

Domyślnie

Jakby co, to jakby ktoś chciał sprzedać, to ja też chętnie nabędę jakiś chiński nocniczek. Udało się kupkę, ale małą strasznie protestuje na nocnik dla starszych i zaciska nóżki...nie dziwię się jej, chyba jej potwornie niewygodnie...

Chusteryczka Awatar Asikka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A u nas dzisiaj pierwszy raz na prawdziwym nocniku i siku i kupa. Moje dziecko jeszcze samo dobrze nie siedzi a na prawdziwym nocniku miała podparcie i chyba jej się spodobało
    Chociaż rano wysadzałam ją jeszcze na nocniczku chińskim i ja ciumra tak ją posadziłam, że wszystko poleciało na zewnątrz (ani kropla do nocnika ) Już chyba zaczynam wyłapywać kiedy chce siku - po jedzeniu, po wyjęciu z chusty i po spaniu (choć nie zawsze zdąże)
    A zresztą tetry mam tyle, że sikać może do woli, tylko niech ostrzega wyraźnie kiedy idą kupy!
    Elficzka Em - 15.03.2009r i Elfik Ad - 21.05.2012r

Chusteryczka Awatar tysia
    Miejscowość
    Lublin/Wilkołaz

Domyślnie

U nas udaje się łapać w dzień około 50-60% siuśków i od kilku dni wszystkie kupki idą do nocniczka
    Dumna jestem z nas obojga
    Narazie działam na zasadzie przewidywania...wysadzam zawsze po spaniu, po jedzeniu, czasem po zabawie....sygnałów wyraźnych nie dostrzebam, ale powoli się uczymy komunikacji w tym względzie

P.S. A wśród rodziny i znajomych wysadzanie Adasia wzbudza wielkie zdziwienie i szok
    Adam 2009
    Alicja 2011

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

U nas po pierwszym sukcesie brak kolejnych
    Synek sika jak tylko odepnę pieluchę, nie zdążę go nawet podnieść nad miskę. Albo czeka, aż go odłożę, i wtedy leci. Ale będziemy dalej próbować, w końcu się uda

Chustofanka Awatar herbal2
    Miejscowość
    Kraków / Frankfurt nad Menem

Domyślnie

Super się czyta te posty, nie przypuszczałam, że EC to taka frajda Dziś powrót do "formy" czyli kupy w nocniku, ale w sumie to nie wiem jak z sygnalizacją, bo poszło jak na początku - czyli dwa razy po drzemce, przy "standardowym" wysadzaniu. Próbuję moją siostrę namówić na wysadzanie, bo tydzień temu urodziła synka Już i tak zaraziłam ich - tzn siostrę i męża - chustowaniem Ale to już temat do innego działu i wątku
    Cztery Aniołki w Niebie.

30 kwietnia 2009 - Julka, nasze wytęsknione szczęście

Jeżeli wierzysz, że pływanie wyszczupla to zobacz jak wieloryb wygląda.(Tytus de Zoo)

Uprawnienia umieszczania postów