Cytat Zamieszczone przez herbal2 Zobacz posta
Przez kilka tygodni łapaliśmy wszystkie kupochy, a siki po spaniu, jedzeniu, spacerze, czaaaaasem częściej.
Często kupa była właśnie po "pierdzie zapowiadającym" Małej wyregulowały się godziny wypróżniania, tak że wiedziałam, o której się mogę spodziewać "prezentu" i ją wysadzić.
Potem zaczęło się ząbkowanie i pozmieniały się pory kupek, więc kilka wylądowało w pieluszce, ale to pikuś w porównaniu z tym ile szło nadal do nocnika. W ostatnich dniach jak pisałam, był mały zamęt, bo ząbki chyba idą całą chmarą, dodatkowo katar i rozdrażnienie, no i klops. Dodatkowo trochę się sfrustrowałam, że nie dostrzegam / nie potrafię rozpoznać żadnych sygnałów, że COŚ się zbliża. Aż tu dziś po kąpieli - w trakcie zabawy, Julka patrzy na mnie i robi YYY YYYY YYYY taki odłos jak przy zatwardzeniu,ale - hmmm, jak to wytłumaczyć, to nie był odgłos towarzyszący faktycznemu załatwianiu się, po kilku razach załapałam (enteligentna jestem, nie ma co ) o co biega, i faktycznie, była kupka w nocniku i już bez tego YYY YYY YYYY, tylko wyszła "lekko". Pierwszy raz zdarzyło się, że tak wyraźnie dała znać, może to przypadek?? Zobaczymy jutro, mam nadzieję, że przełamiemy kryzys komunikacyjny
Ja myślę, że to nie przypadek. Moja Córcia, kiedy już załapała, o co chodzi z tym nocniczkiem (że nie do pieluszki tylko do nocniczka kupka i siuśki lecą) to zaczęła wołać e-e. Na wszystko. Tak się teraz śmiejemy, że pierwsze świadome słowa naszej Córci, których znaczenie Ona i my rozumiemy to właśnie e-e.