Poprosze o krytyke i pomoc jak zrobic zeby te nozki tak biednie nie wisialy. Ukladalam material na wysokosci kolan i nic
![]()
Chwyć za kolanka i podciągnij do góry, blisko swojego brzucha, żeby były rozłożone jak u żabki, plecki automatycznie wygną się prawidłowo. Tę część krzyżującą się pod nóżkami dociągnij pod same kolanka i będzie git. Jeszcze kilka razy i dojdziecie do wprawy. Śliczny malutki dziećPowodzenia
![]()
![]()
4pupy - naturalnie dla pupy
"Czy nie starczy, że ogród jest piękny?
Czy muszą w nim jeszcze mieszkać wróżki?"
D. Adams
spróbuj raczej boczne poły prowadzić po bokach, a nie rozłożone jak na zdjęciu. panel poziomy musi być porządnie dociągnięty i na krawędziach i w środku. a na końcu podnieś za łydki lekko nóżki do góry i palcami wskazującymi przyciągnij boczne pasy bardziej pod kolanka dziecka jednoczesnie zbliżając nóżki dziecka do siebie. kolanka wyżej niż pupa, nóżki nie za szeroko. poszukaj na forum - wątków o kieszonce jest mnóstwo.
gdyby malec pomimo dobrego dociągnięcia się mocno krzywił i/lub odginał mocno do tyłu to jednak polecam poćwiczenie kołyski (tylko warto wiedzieć co z bioderkami). mój 3 tygodniowy marcel niestety się pręży i do wizyty u fizjoterapeuty kieszonkę ograniczam maksymalnie. polecam kołyskę z 2x - filmik na youtube: http://www.youtube.com/watch?v=kNbHflIKdJk. wychodzi znacznie lepiej i stabilniej niż noszenie w pouchu.
klikam tu od października 2007...mama magdalenki [07.07] i marcela [08.09]
Akademia Noszenia Dzieci - współzałożycielka i trenerka - szkolenia na doradcę noszenia w chustach i nosidłach miękkich
Chce oglosic ze dzis byla u mnie morepig i juz sie nie stresuje. Potrafie zawiazac kieszonke i podwójny x. Jutro idziemy z Michasiem podbijac swiat w chuscie. Ale jestem podekscytowana. A maly mimo przekladania i cwiczenia na nim wiazan zaraz zasypial w chuscie i byl jak aniolek co jest u niego rzadkoscia
Jeszcze raz dziekujemy morepig za wizyte![]()