Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Kolejne Dni Noszenia :)

Chustomanka Awatar Kasia
    Miejscowość
    Düsseldorf, Niemcy

Domyślnie Kolejne Dni Noszenia :)

Tydzien Bliskosci na najwyzszych obrotach, a ja dzialam juz na innym odcinku. Dziewczyny, pisze do Was, bo pracuje nad przyszlorocznymi Dniami Noszenia. A ze jest to impreza dla rodzicow noszacych, warto sie zapytac o zdanie samych zainteresowanych

Najpierw o planach, pozniej pytania:
    Zalozenie glowne - impreza podobna do zeszlorocznej, organizowana przez Klub Kangura i Chustomanie. Warsztaty, pokazy wiazania, porady doradcow Trageschule, targi dla producentow i sprzedawcow, wystawa,wyklady, imprezki towarzyszace. Koniecznie publikacja okolicznosciowa (folderek). Program na dwa dni sie ponownie szykuje.

Nowa edycja Dni Noszenia bedzie wzbogacona o jeszcze jeden dzien - typowy fachowy kongresowy. Jest to o tyle wazne, ze my, mamy noszace potrzebujemy wsparcia i dobrego slowa ze strony medykow, ktorzy znaja sie na rzeczy i na haslo chusta nie mowia od razu "nie" Poza tym ten dzien jest niezbedny w cyklu ksztalcenia Szkoly Noszenia (Trageschule) - program szkolen zaklada doksztalcanie sie doradcow pomiedzy kolejnymi stopniami, wiec beda dwie pieczenie na jednym ogniu - cos dla rodzicow i cos dla doradcow.

Wiem, ze w zeszlym roku w komentarzach mowilyscie o lokalu - madrzejsi o uwagi robimy z wiekszym rozmachem przestrzennym, zeby sie nie tloczyc.

I teraz moje pytania:

1.Czy myslicie, ze Dni Noszenia sa w ogole potrzebne?
    (jesli nie, to reszte pytan mozna sobie darowac

2.Co Waszym zdaniem powinno sie znalezc w programie?
    3.Jaka tematyka warsztatow by Was interesowala?
    4. Jesli pomieszczenia stricte muzealne lub wystawowe okaza sie za male i trzeba bedzie wystawe chust swiata zrobic od nowa w innej nieprzygotowanej do tego sali, a co za tym idzie poniesc koszty - zaplacilybyscie kilka zlotych za wejscie (na sama wystawe)?
    5.Czy torby wreczane na dzien dobry to byl dobry pomysl?
    6. Czy czesc dla wystawcow powinna byc zrobiona stylem niemieckim (ogladamy i macamy, poznajemy wlascicieli, milo czas spedzamy) czy stylem polskim (to samo plus mozliwosc zakupu?)

Ciekawi w sztabie organizacyjnym jestesmy Waszych opinii!
    Kasia z Chustomanii *

*Chustomania ® - portal dla rodziców i szkolenia dla doradców noszenia

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasia Zobacz posta
    I teraz moje pytania:

4. Jesli pomieszczenia stricte muzealne lub wystawowe okaza sie za male i trzeba bedzie wystawe chust swiata zrobic od nowa w innej nieprzygotowanej do tego sali, a co za tym idzie poniesc koszty - zaplacilybyscie kilka zlotych za wejscie (na sama wystawe)?
    6. Czy czesc dla wystawcow powinna byc zrobiona stylem niemieckim (ogladamy i macamy, poznajemy wlascicieli, milo czas spedzamy) czy stylem polskim (to samo plus mozliwosc zakupu?)

jako mama i troszkę doradca Trageschule się wypowiem:

1- jasne że TAK!!!
    2. to co było rok temu było ok- czemu, po co i jak nosić, jak noszą gdzie indziej, pokazy mody, nosideł, chust, wartsztaty noszenia i inne
    tylko twórczego więcej bym dała bo mam juz rok starsze dziecko i będzie się nudzić. chętnie ze dwie animatorki ogarniające dzieci, tzn że zostają za płotkiem i ktoś pilnuje choćby tego żeby nie poszli nigdzie... bo np Mich godzinę rysował, zimno mi było, w 5 mies ciąży i miałam już dość...
    na to mogły by pójść procenty od sprzedaży, no chyba żeby znalezc wolontariuszki

podobałaby mi się teżsesja foto, tzn że fotograf wyłapuje ludzi i zaprasza na fotki, albo robi każdemu (albo zapisy)

3. jako mamę? tylko o noszeniu ma byc? czy też pierwsza pomoc i ogolne okołodzieciowe? jeśli o noszeniu to chętnie cos z fizjoterapeutami, lekarzami. ale to ze wzgledu na to żem doradcą już, rok temu nie czułam potrzeby rozmowy z lekarzami

4. tak, ale sądzęże powinna być to symboliczna kwota, takie jakie są zwykle na spotkaniach na utrzymanie sali.

5. bardzo, mam ją do dzis czapeczki też
    6. tu byłabym ostrożna. w zeszłym roku było stylem niemieckim i kupony zniżkowe i było ok. wydaje mi się że w Pl byłyby kłótnie o to kto i dlaczego może i ile i wogóle. chyba że procent jakiś od sprzedaży szedł by na coś pożytecznego, wtedy pomyślałabym o takiej opcji.

tak na szybko to tyle.

aha, KONIECZNIE jakies publikacje dla bardziej wtajemniczonych, doradczyn itp, ksiazki po ktore zwykle trzeba sie ustawiac w kolejce albo placic za zamowienie z amazonasa...

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Organizować koniecznie. Zawsze fajnie jak się coś chustowego dzieje w Polsce, a pomysł ze środowiskiem okołomedycznym jest naprawdę super.

Sesja foto też fajny pomysł.
    Jako potencjonalny wystawca wolała bym cóś sprzedać, coby choć częściowo pokryć koszty związane z imprezą.
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

no to jak każdy ale u nas nei ma kultury sprzedaży neistety stad ja jestem na nie. może bym inaczej mowila jakbym sklep miała

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasia Zobacz posta
    \

tak w ogóle- witaj, Kasiu
    odkąd nas zamotaliście w Łodzi, motamy się i nosimy non stop, a ja krzewię ideę dalej - z sukcesami!

dni noszenia byc powinny obowiązkowo
    kilka złotych dodatkowo można zapłacic.
    torby sa oki.
    stylem polskim- trzeba brac pod uwagę miłości od pierwszego wejrzenia

pozdrawiam Was serdecznie

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

To ja odpowiem może tak ogólnie nie odwołując się do konkretnego pytanie.
    Fajnie by było przy okazji spotkania z lekarzami/specjalistami aby dowiedzieć się jak poprawnie motać maluszka od urodzenia, tak aby nie zrobić mu krzywdy i na co zwracać uwagę, jak postępować w razie problemów z bioderkami (z tego co pamiętam, któraś forumka motała maleństwo, które miało problem z bioderkami i myślę, że informacja, ze się da i na co zwracać uwagę może być cenna).
    Ja również popieram pomysł z możliwością zakupu - jednak jak się pomaca i się spodoba, to potem czekać na to strasznie długo.... ach ciężko.
    Z drobnym koszyczkowym tez nie widzę problemu.

I jeszcze jedna kwestia - czy byłaby szansa, żeby w ramach tych imprez były uwzględnieni rodzice noszący i pracujący? Bo w tym roku wszystko co ciekawe jest w godzinach pracy i nawet nie ma szans dotrzeć.

Chustomanka Awatar Kasia
    Miejscowość
    Düsseldorf, Niemcy

Domyślnie

To ja tez szybko odpowiem:

Morepig, wydaje mi sie, ze Petisu ma racje - dla wystawcy nie jest wazne tylko to, ze go zobacza, ale tez to, ze bedzie mogl przy okazji sprzedac swoj towar. Nie kryjmy sie, targi nigdzie nie sa tanie, a nasz rynek jest nieco mniejszy niz amerykanski Do tego udzial w przedsiewzieciu zapowiedzialy dwie firmy, ktore nie maja przedstawicieli w Polsce i przysla kogos od siebie z centrali - to bedzie pierwsze zderzenie ludzi z ich produktami, wiec sadze, ze byloby fajnie moc kupic cos na miejscu problem widze tylko w organizacji - zeby nie bylo to uciazliwe ani dla wystawcow ani dla odwiedzajacych.
    W Londynie na Summer Sling Show tez byla sprzedaz,wiec mozna wykorzystac ich doswiadczenia, fajnie to bylo rozwiazane

Silver - ciesze sie, ze zarazanie bylo skuteczne masz racje, milosci od pierwszego wejrzenia sa bardzo skuteczne, za kazdym razem wywoze cos z Drezna, choc mowie sobie wczesniej, ze bede twarda

Dorothqa - Dni Noszenia byly wlasnie dla ludu pracujacego! Czyli w weekend. Tym razem bedzie jeszcze jeden dzien konferencyjny - to w piatek. Rodzice pracujacy nie ucierpia

Zeszloroczne Dni Noszenia byly pomyslane jako impreza zwracajaca uwage na to, ze chusty istnieja. Stare wyjadaczki raczej nie przychodzily na warsztaty chustowe. Tym razem bedzie formula bardziej zlozona - i dla poczatkujacych i dla juz chustomotajacych. Musimy dac wykazac sie dziewczynom - doradczyniom. Dla nich doswiadczenia zdobyte podczas takich warsztatow sa na wage zlota.

Poczatkujacy oraz rodzice z obawami beda miec swoje wlasne warszaty, mamy z Marcinem nowy pomysl, ktory przecwiczymy zima.

A co do oplaty - to nie bedzie koszyczkowe, raczej bilet wstepu: jesli wypali wystawa w formie, jaka mi sie zamarzyla...no, ale to pozniej.
    Kasia z Chustomanii *

*Chustomania ® - portal dla rodziców i szkolenia dla doradców noszenia

Chusteryczka Awatar milorzab
    Miejscowość
    PodWarszawa

Domyślnie

Myślę, że ma sens. Jest to promocja noszenia, integracja środowiska, itd...
    Ja wolałabym bez sprzedaży, ale jeśli się nie uda - to trudno.
    Bilet ok. Zależy, ile by kosztował.
    Wystawa fajna.
    Warsztaty dla starszych dzieci. To taki mój pomysł. Tak, żeby to mogła być rodzinna impreza.
    Gadżet - ważna rzecz.
    Asia, mama Ignacego, Tosi, Dominika, Weroniki i Maksa

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

W zeszłym roku jeszcze się nie interesowałam tematyką, więc to może dla tego troszkę namieszałam i zasugerowałam się tygodniem bliskości, który w 90% jest nie dla mnie bo siedzę w pracy, a większość się dzieje w godzinach okołopołudniowych... ale skoro jest przewidziany lud pracujący to ja popieram .

Uprawnienia umieszczania postów