Tydzien Bliskosci na najwyzszych obrotach, a ja dzialam juz na innym odcinku. Dziewczyny, pisze do Was, bo pracuje nad przyszlorocznymi Dniami Noszenia. A ze jest to impreza dla rodzicow noszacych, warto sie zapytac o zdanie samych zainteresowanych
Najpierw o planach, pozniej pytania:
Zalozenie glowne - impreza podobna do zeszlorocznej, organizowana przez Klub Kangura i Chustomanie. Warsztaty, pokazy wiazania, porady doradcow Trageschule, targi dla producentow i sprzedawcow, wystawa,wyklady, imprezki towarzyszace. Koniecznie publikacja okolicznosciowa (folderek). Program na dwa dni sie ponownie szykuje.
Nowa edycja Dni Noszenia bedzie wzbogacona o jeszcze jeden dzien - typowy fachowy kongresowy. Jest to o tyle wazne, ze my, mamy noszace potrzebujemy wsparcia i dobrego slowa ze strony medykow, ktorzy znaja sie na rzeczy i na haslo chusta nie mowia od razu "nie"Poza tym ten dzien jest niezbedny w cyklu ksztalcenia Szkoly Noszenia (Trageschule) - program szkolen zaklada doksztalcanie sie doradcow pomiedzy kolejnymi stopniami, wiec beda dwie pieczenie na jednym ogniu - cos dla rodzicow i cos dla doradcow.
Wiem, ze w zeszlym roku w komentarzach mowilyscie o lokalu - madrzejsi o uwagi robimy z wiekszym rozmachem przestrzennym, zeby sie nie tloczyc.
I teraz moje pytania:
1.Czy myslicie, ze Dni Noszenia sa w ogole potrzebne?
(jesli nie, to reszte pytan mozna sobie darowac
2.Co Waszym zdaniem powinno sie znalezc w programie?
3.Jaka tematyka warsztatow by Was interesowala?
4. Jesli pomieszczenia stricte muzealne lub wystawowe okaza sie za male i trzeba bedzie wystawe chust swiata zrobic od nowa w innej nieprzygotowanej do tego sali, a co za tym idzie poniesc koszty - zaplacilybyscie kilka zlotych za wejscie (na sama wystawe)?
5.Czy torby wreczane na dzien dobry to byl dobry pomysl?
6. Czy czesc dla wystawcow powinna byc zrobiona stylem niemieckim (ogladamy i macamy, poznajemy wlascicieli, milo czas spedzamy) czy stylem polskim (to samo plus mozliwosc zakupu?)
Ciekawi w sztabie organizacyjnym jestesmy Waszych opinii!