Pokaż wyniki od 1 do 20 z 71

Wątek: Close Parent, pop- in, sio (stara wersja)

Mieszany widok

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie Close Parent, pop- in, sio (stara wersja)

te:
    http://sklep.ekodzieciak.pl/pieluszk..._22_32_93.html
    dokładnie to mogę ocenić pokrótce dream-dri.
    schły w łazience 6 godzin,bez przeciągu,słońca i zimna,temperatura pokojowa.
    świetnie wykończone, skrzydełka jak w jednorazówkach rozciągliwe.dwie wkładki przyczepiane na duże napy (napy są przykryte materiałem,nie mają styku z ciałem dziecka).warstwa PULowa jest tak skonstruowana,że można używać jej jako otulacza do innych wkładów.wkładki bardzo grube,puchate,w tej chwili pielucha jest na pupie dwuletniej Marii,pupa wygląda bardzo zgrabnie.
    fajny materiał zewnętrzny,taki mięciutki,w dużym zestawie są dodatkowe wkłady z wiskozy bambusowej i bawełny składane na trzy z wszytymi wzdłuż gumkami-jakby marszczone,rozciągliwe-świetny patent.
    ogólnie pieluszka świetnie się prezentuje,bardzo mi się podoba,o chłonności i przeciekalności wypowiem się jutro po nocce.
    a w ogóle worek na pieluchy jest śliczny ipapierki bardzo mięciutkie,jak wata.
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    Ostatnio edytowane przez spinek ; 06-01-2015 o 15:31

Chustonówka Awatar mjarym
    Miejscowość
    Krakow

Domyślnie

A ja mogę pochwalić pieluszkę Pop -in , a dokładnie tą:
    http://www.naszedziecko.org/sklep/pr...roducts_id=481

Ona ma w środku wkładki bambusowe i pewnie tylko tym się różni od Dream-dri

Potwierdzam co wyżej napisane. Jest bardzo fajna, miła w dotyku, dobrze uĸłada się na maluszku. Bambus gruby i chłonny. Wkładki pomarszczone są gumkami - tzn. większa wkładka.

Jest tylko jedna wada jej - wkładki bambusowe dłuuugo schnął. Jak nie ma słońca i jest deszczowy dzień to nawet ponad dobę. Niestety.
    Dziś na szczęście słońce było i w dzień wszystko się wysuszyło

Mam też tą wkładkę na noc składaną na trzy. Równie dobra jak powyższe , chłonna. Gumki fajnie marszczą wkładkę, ale niestety to przedłuża czas schnięcia na sznurku.

Tym którym nie przeszkadza schnięcie - bardzo polecam bambusową Pop in.

A ja..
    Zastanawiam się nad kupnem suszarki.
    Bo nie wiem co zrobić jak słońca zabraknie i jeszcze w domu nie zaczną grzejniki grzać... Będę dosuszać suszarką do włosów!

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

chłonność zarówno przy Młodej jak i Młodszej na szóstkę.
    i co fajne-na pupie pielucha zachowuje się jak jednorazówka,jest płaska na sucho-w ogóle nie powiększa pupy- i rośnie w miarę siusiania.

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie

czyli niekoniecznie trzeba tu bambusa dla lepszej chłonności? Mi by zależało na dobrej chłonności, ale też na szybkim schnięciu. No chyba że wkłądy będą sobie spokojnie schły, a pielucha może służyć za otulacz.
    A jakie kolory macie? jam tej oliwkowej ciekawa

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

wszystkie

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie

oż Ty szalona kobieto I co, ładna ta pistacjowa?

Chustonówka

Domyślnie Pieluszki close parent bambus pop in

Czy któraś ich używa?? zakupiłam 2 sztuki właśnie się suszą, ale zastanawia mnie jedna kwestia, czy jak dziecko ma tą wkładkę przy pupie to nie ma mokro??? bo tu nie ma żadnej warstwy polarkowej izolującej od mokrego, tylko te wkładki babmusowe.

Chustonówka

Domyślnie

też kupiłam niedawno 2 sztuki i jestem zadowolona i tak dziecko ma mokro . U nas się idealnie sprawdzają na noc z tym że kładę na wierzch wkładkę sucha pupa . Tylko trochę takie sztywnawe w sensie że materiał i myślałam że będą nieco większe bo mój mały 'olbrzm' wciąż rośnie i rośnie...

Chustonoszka

Domyślnie

Dostałam dwie pieluchy z bambusem. Piękne są i świetnie się układają na dziecku. Schną jak to bambus ale za to sam otulacz rewelka, tak dobrze skrojonego nie mamy, przynajmniej na Młode pasuje idealnie. Wiem że niektórzy nie lubią rzepów, ale ja się jakoś powoli przekonuję. Jakoś nie martwię się, że brak polarku, bo Puna od pierwszych chwil na wielo i jakoś jej bardzo wilgoć nie przeszkadza. A pielucha mega chłonna. Fajne są te kolorowe wkłady (pod kolor pieluchy) i 4 rzędy napek na brzuszku. Super. Ja jestem bardzo zadowolona.

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A ja nie bardzo lubie te pieluche. Jest sztywna i gruba. Ciasne i grube gumki odciskaja sie na pleckach, gumki we wkladach tez nie wiadomo po co. Robi wielgachna kwadratowa pupe, a ledwie dopina sie w pasie na 14 miesiecznym dziecku. No i wcale nie jest niezawodna

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marion Zobacz posta
    A ja nie bardzo lubie te pieluche. Jest sztywna i gruba. Ciasne i grube gumki odciskaja sie na pleckach, gumki we wkladach tez nie wiadomo po co. Robi wielgachna kwadratowa pupe, a ledwie dopina sie w pasie na 14 miesiecznym dziecku. No i wcale nie jest niezawodna
    Nie wem co może w niej robić wielgachną pupę, bo oryginalne wkłady wcale nie są grube, uważam, że jest to jedna znajzgrabniejszych pieluszek i napewno najlepiej odszyta. Jest niezawodna pod warunkiem, że się ją dobrze dopasuje, pul jestgrubszy niż innych pieluch polskich ale dla,mnie to zaleta, bo cienkie pule przeciekają i mam wrażenie,że zostaną mi w rękach. Ze starszą CP nie mogłam się dogadać, ale nowa wersja v2 rzuciła mnie na kolana, jest genialna, zakładki w otulaczu super wykończone gumkami, zaślepki do rzepów w końcu schowane, super. Właśnie wróciłam z urlopu i CP v2 + jednorazowe wkłady Grovii używałam cały urlop, super się sprawdziły.

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Chyba te gumki we wkladach tak pogrubiaja. Bo same wklady sa cieniutkie. Nawet bardzo (albo za bardzo). No i sztywna tasma z rzepami. Ja ich nie lubie i tyle

Chustoholiczka

Domyślnie

marion a miałas new generation V2??? wyszły teraz niedawno. miałam w rece obie. new generation i new generation V2. dzień do nocy. pul i gumki delikatniejsze.

Chustomanka

Domyślnie

uwaga na V2 jednokolorowe, PUL twardy jak w poprzedniej wersji, bo to ten sam materiał, tylko wzorki V2 są delikatniejsze

Uprawnienia umieszczania postów