i myslimy o wielorazówkach
robienie kupy na nocnik średnio nam wychodzi
a sikanie na nocnik to odległa galaktyka
no to myślę se o wielorazówkach
tylko .... no własnie????
od czego zacząć!!!!!!!!!!
help!!!!!
i myslimy o wielorazówkach
robienie kupy na nocnik średnio nam wychodzi
a sikanie na nocnik to odległa galaktyka
no to myślę se o wielorazówkach
tylko .... no własnie????
od czego zacząć!!!!!!!!!!
help!!!!!
to zależy co kto lubi...
ja chwalę po raz kolejny wełniane gacie i tetrę bambusową, błyskawicznie schnie,dużo chłonie, dziecko czuje że ma mokro i wełniaki w formie majteczek mogą motywować takie starsze już dziecko
na noc jakieś AIO lub jdnorazówkę
i powodzenia![]()
Aś, Julek '08 i Alik '11
zacytuję anięmamęalexa, udzieliła mi bezcennych porad, własnie w takiej sytuacji jak teraz u Was. Michał miał 18 m-cy jak postanowiłam odpieluchowac i przejść na wielo. na noc cały czas uzywamy pampków:
" myślę, że trzeba zacząć od najprostszej i najtańszej wersji. po domu proponowałabym tetrę złożoną w prostokąt i zwykłe majteczki lub właśnie szorty storchenkinder. jak zrobisz im kurację lanolinową to jedna para ci od biedy wystarczy. w razie prania po prostu poratujesz się zwykłymi majtkami.
sprawa się komplikuje, jeśli w ogóle chcesz zrezygnować z pampków: mam na myśli spacery i noce. w tym przypadku potrzebujesz pieluszek formowanych i otulacza. potrzebnych byłoby ci minimum 5 sztuk, przy założeniu przepierania na bieżąco. noce bym sobie na początek darowała, pampkowałabym przynajmniej przez jakiś czas.
może na bazarku jakieś formowanki znajdziesz?
acha, otulacz możesz mieć z PUL, jak najbardziej.
albo jeśli te spacery są niedaleko to zaopatrzyłabym się w dużą ilość spodenek, szortów...i przebierałabym za każdym razem. albo spróbuj właśnie też z szortami i tetrą. i tylko na wyjścia dłuższe, dalsze..gdzie nie chcesz się stresować formowanka."
u nas podziałałobardzo szybko Michał zajarzył o co chodzi i wołana nocnik."
powodzenia![]()
Nie tak.
Nie teraz.
Nie w ten sposób.
Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
To, co nieuchronne
Jest potwornie przedwczesne.
Powinno przyjść dopiero później.
Jutro. Za rok. Za sto lat.
[Gerhard Zwerenz]
dzieki dziewczyny![]()
Ja moją Alę w tym wieku zapakowałam w tetrę i otulacz w domu a na spacery jednak jednorazówki. u nas sie spradziło. Na poczatku nie przeszkadzało jej że ma mokro ale z czasem przybiegała,żeby ja przebrac bo niewygodnie a później zaczęła wołać.
Ala (15.04.2007) Martyna (18.04.2011) i 2 Maluszki[*]