Zobacz wyniki ankiety: Jaki stopien dajesz tej chuscie?

Głosujących
35. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1

2 5.71%
  • 2

1 2.86%
  • 3

2 5.71%
  • 4

7 20.00%
  • 5

23 65.71%
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 38 z 38

Wątek: Polekont

Domyślnie Re: Polekont

Polekont to była moja pierwsza chusta, a właściwie nasza, bo mąż też nosił.
    Chusta przyjemna w dotyku, łatwo się ja wiązało, materiał dobrze przylegał. Na początek przygody z chustowaniem wg mnie idealna. Nosiliśmy do 9 kg i wcale sie źle nie nosiło.

Chustonówka Awatar puffin77
    Miejscowość
    Kraków

Zaczynałam moją przygodę chustową z Polekontem i suma sumarum wrażenia na plus.
    Nie miałam problemów z zamotaniem się, dzieć nie opadał (ale mały był i lekki), fajowe logo na środeczku.
    Z minusów to faktycznie ciepło w nim było, choć miało to drugorzędne znaczenie, bo nosiłyśmy się jesienią/ zimą. A ponadto kolor (limonka) jakby płowiał po praniu i ogólnie robił się jakiś taki zszarzały czy cuś.
    Nie miałam nigdy możliwości porównać do innego elastyka, daję 4.
    Martulka 09.2008, Hanulka 10.2012

Chustonówka
    Miejscowość
    Konin

To byla moja pierwsza chusta i na niej uczyłam się motać Sarę. Kolor poziomka - jak dla mnie piękny, miekka, milusia, otulająca, cudne logo. I na tym koniec pozytywów. Problemem były zwijające się końce, dziwna sztywność ogólnie, myslałam, ze będzie bardziej elastyczna. główna wada to grubość i nieprzepuszczalność materału. Fakt elastyk to nie bawełna, ale Polekont grzeje niemiłosiernie. Na szczęście chustowałysmy się od listopada do stycznia, więc w miesiące zimowe. Po domu, gdy Sara zasypiała i chciałam ją otulić, tzn. nakrywałam jej główkę, to strasznie się pociła.
    Wystawiam 4.

Mała Sara rośnie i rośnie czekając na swoje pierwsze urodziny

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Przyjemna w dotyku, mięciutka. Bez problemu się wiąże. Bardzo szybko odkryłam jak zawiązać, zeby było dobrze.
    Mała w chuście zadebiutowała mając dwa tygodnie. I wg mnie nie grzeje. Ani ja, ani cóeczka nie jesteśmy spocone czu też zgrzane.
    Zdecydowanie dobrze ją mieć na początek.
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Domyślnie

to ja a propos polekonta tkanego,rzeczywiście dbałość o szczegóły bardzo duża,logo świetna reklama,ale niestety chusta???w porównaniu do mojego wtedy girasola i póżniej motylków lnianych nati totalnie do bani.
    Materiał baaaaaaaardzo sztywny,jak narzuta-derka,
    plus to świetnie radził sobie z klockami(13kg.)po dobrym dociągnieciu nie trzeba było nic a nic poprawiać
    węzeł średnio gruby
    kolory mniej ciekawe
    drugi raz bym jej nie kupiła,choć trzymała i dociągała bardzo dobrze,dla mnie chusta musi być mięciusia!

Chustomanka Awatar Agata
    Miejscowość
    Nowy Sącz

Domyślnie

Polekont był moją pierwszą i jak dotąd jedyną chustą, teraz szukam idealnej chusty tkanej , ale do rzeczy Nie miałam żadnego doświadczenia w chustowaniu, wszystkiego uczyłam się z internetu, a mimo to nie było najgorzej Pierwszy raz włożyłam w nią synka, gdy miał 1,5 tygodnia, nie protestował i bardzo szybko zasypiał. Minusem chusty są według mnie rolujące się brzegi, nie jestem w stanie tego wyeliminować niestety. Chusta była trochę za długa, obecnie polekont produkuje krótsze elastyki (ja moja kupiłam używaną na allegro) ale to nie stanowiło szczególnego problemu, musiałam po prostu ogony wiązać z tyłu. Dodatkowo zauważyłam, że przy dłuższym noszeniu dziecko, szczególnie śpiące, nisko opada (obecnie ma 3,5 miesiąca i waży troszkę powyżej 6 kg- stąd pomysł zakupu tkanej Tyle z wad, a co do zalet- bardzo szybko się wiąże, nie trzeba nic poprawiać w trakcie noszenia, doskonały środek na kolki, piękny kolor- miałam czerwoną liczi dzięki chuście mogłam zrobić z małym praktycznie wszytko- sprzątanie, gotowanie, itp. Spacery w chuście były super, do tej pory nie używaliśmy wózka. W czasie zakupów dziecko też nie stanowiło żadnego ograniczenia- z chustą można wejść wszędzie Ergo- dzięki polekontowi pokochałam chustowanie i stałam się jego zagorzałą zwolenniczką, dlatego daję 5!

Chustomanka Awatar Agata
    Miejscowość
    Nowy Sącz

Domyślnie

Zapomniałam dodać, że ciepło nam było w polekoncie, czasem się nawet trochę spociliśmy, ale w sumie w porze zimowej ciepło można uznać za plus

Chustonoszka Awatar OlaToma
    Miejscowość
    Żory

Domyślnie :)

oceniam ją pozytywnie

Chustofanka
    Miejscowość
    Gdynia

Exclamation POlecam Polekont

Mam elastika Polekonta i jestem bardzo zadowolona. Brzegi nie rulują sie, kolor ten sam już po 5 praniach, fajnie przytrzymuje dzieciaczka, nie sprężynuje aż tak bardzo przy dużej wadze.Grzeje, ale nie aż tak bardzo. Polecam.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa/Ursus

Domyślnie

Dla mnie polekont fatalny. W porównaniu z innymi elastykami wypada naprawdę słabo, bardzo mało elastyczny, ciężko go prawidłowo dopasować, miałam wielki problem żeby nie było albo za ciasno albo za luźno, umęczyłam się z nim

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa/Ursus

Domyślnie

No, ale jakiś tam sentyment mam, bo to nasza pierwsza zawiązana chusta

Chustonoszka

Domyślnie

Elastycznego Polekonta kupiłam jako swoją pierwszą chustę. Potem miałam 2 x Tuli i BabyOno- Polekont zdecydowanie wygrał i służy nam do teraz. Marysia waży około 7kg i nosi mi się ją super. Polekont jest mięciutki i miły w dotyku.

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Mam porównanie z Moby Wrapa, która to chusta była jako pierwsza. Pierwsze wrażenie z Polekonta to jaki on mięciutki, miły i lekki w stosunku do Moby Wrapa. Jednak po dłuższym użytkowaniu Moby Wrapa wygrywa. Brzegi w Polekoncie falują, mały jakby spręzynował - w Moby Wrapa nie zauważyłam tego. Może to kwestia tego że Tymek jest duży i waży sporo i do tego ciągle się wierci. Chusta sparwdziła nam się w domu ponieważ od Moby Wrapa jest cieńsza i lżejsza.

Domyślnie Daję 5

Mi tam Polekont bardzo odpowiadał Nie mam może zbyt długiego doświadczenia bo miałam pożyczoną chustę tylko przez jakiś czas ale i mi i Tatusiowi a przede wszystkim naszej kruszynce jakoś dobrze się w niej chodziło Dopiero zaczynam z innymi eksperymentować, bo musiałabym chyba napaść na bank żeby kupić wszystkie które mi się podobają

Chustomanka Awatar nel
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirabelka10 Zobacz posta
    to ja a propos polekonta tkanego,rzeczywiście dbałość o szczegóły bardzo duża,logo świetna reklama,ale niestety chusta???w porównaniu do mojego wtedy girasola i póżniej motylków lnianych nati totalnie do bani.
    Materiał baaaaaaaardzo sztywny,jak narzuta-derka,
    plus to świetnie radził sobie z klockami(13kg.)po dobrym dociągnieciu nie trzeba było nic a nic poprawiać
    węzeł średnio gruby
    kolory mniej ciekawe
    drugi raz bym jej nie kupiła,choć trzymała i dociągała bardzo dobrze,dla mnie chusta musi być mięciusia!
    Moja pierwsza chusta to tez byl polekont tkany i mam dokladnie te same odczucia: sztywna, material i kolor sredni, dlugo ja musialam lamac, i tak dalej jej daaaaaaleko w miekkosci do girasola czy didka w ktore teraz glownie motam. Fajniej mi sie w niej teraz nosi ok. 10 kg niz takiego maluszka.
    córka (czerwiec 2011) i syn (wrzesień 2013)

moje zdjęcia

Chustomanka Awatar Elayla
    Miejscowość
    Sulejówek (wcześniej Wrocław i Warszawa)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nel Zobacz posta
    Moja pierwsza chusta to tez byl polekont tkany i mam dokladnie te same odczucia: sztywna, material i kolor sredni, dlugo ja musialam lamac, i tak dalej jej daaaaaaleko w miekkosci do girasola czy didka w ktore teraz glownie motam. Fajniej mi sie w niej teraz nosi ok. 10 kg niz takiego maluszka.
    No właśnie, ja kupiłam polekonta tkanego i jest to moja pierwsza chusta, więc nie mam porównania. Chustę kupiłam jako używaną jedynie przez miesiąc, więc jest prawie nowa. Wydała mi się bardzo sztywna i ciężko mi się ją dociąga, choć nie mam w tym też wprawy. Nie jest przyjemna w dotyku - bardzo twarda. Czy ona się jeszcze złamie czy rozglądać się za czymś innym?

Ekologiczne pieluszki wielorazowe z naturalnych tkanin - www.puppidiapers.com
    Pieluchowy blog ekspercki.

Chusteryczka Awatar aptonia
    Miejscowość
    Warszawa - Gocław

Domyślnie

Ja właśnie czekam na swoją pierwszą chustę i jest to poziomkowy Polekont.
    Ciekawe jak będzie nam się chodziło w niej....

Chustonówka
    Miejscowość
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Elayla Zobacz posta
    No właśnie, ja kupiłam polekonta tkanego i jest to moja pierwsza chusta, więc nie mam porównania. Chustę kupiłam jako używaną jedynie przez miesiąc, więc jest prawie nowa. Wydała mi się bardzo sztywna i ciężko mi się ją dociąga, choć nie mam w tym też wprawy. Nie jest przyjemna w dotyku - bardzo twarda. Czy ona się jeszcze złamie czy rozglądać się za czymś innym?
    Dużo czasu i cierpliwości będziesz potrzebowała na złamanie. I nie wiem czy Ci się to uda bo ja gdy zobaczyłam ją na żywo odpuściłam.
    http://katarzynapiechowska.pl/
    Instruktor techniki wykonywania Masażu Shantala dla potrzeb rodziców i opiekunów dzieci
    Doradca noszenia dzieci w chustach po kursie podstawowym Die Trageschule ®
    Masaże relaksacyjne

Uprawnienia umieszczania postów