Pokaż wyniki od 1 do 17 z 17

Wątek: Odpieluchowanie i sikanie w nocy

Mieszany widok

Chustomanka
    Miejscowość
    A. Ł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekomummy Zobacz posta
    To super macie, że jest sucho . Wczoraj dwa razy latał do nocnika przed spaniem (chodzi spać pomiędzy 20:00 a 20:30). A rano pieluchę można było wyciskać. Taka mokra . Chyba faktycznie muszę spróbować z mężem i wysadzaniem o np. 23.
    Wieczorem młody zaczął płakać wiercić się, myślałam że go coś boli a on obudził się bo mu się siku chciało, to było około 23. Zrobił siku a rano sucha pielucha. Ale takie rzeczy to się zdarzają raz w miesącu więc bałbabym się mu pieluchy nie zakładać. Chociaż może spróbuje podłożyć mu dwa podklady pod prześcieradło. Może się uda.

Chusteryczka

Domyślnie

wyciągnę temat bo nie wiem co mam robić Kamila odpieluchowana zupełnie w dzień (przed 2 urodzinami sie udało), wpadki jej się nie zdarzają natomiast w nocy jest totalna katastrofa jak założę pampersa rano jest ciężki, jak założę wielo to jak zasika sama sobie ściąga i śpi bez po czym budzi się w mokrym łóżku (wiec wnioskuję ze sika częściej jak raz), próby wysadzania nie przynoszą efektu bo posadzona na śpiocha nie sika a obudzona jest mocno wkurzona i też nie sika, ze 2-3 razy w tygodniu obudzi się z suchą pielucha a poza tym jest masakra
    I co mam zrobić?? z jednej strony mam wrażenie ze to duża dziewczynka i powinna łapać a z drugiej poczytałam o tym ze wazoprsyna "ma czas" do około 6 urodzin i głupia jestem
    Co radzicie dać jej i sobie spokój, czy walczyć i jakimi metodami??

Chustomanka Awatar Mania
    Miejscowość
    Czerwionka-Leszczyny, Ornontowice

Domyślnie

u nas to samo. Róża w dzień korzysta z nocnika bez problemów, a w nocy musi mieć pieluchę bo inaczej łózko zsikane. Nie wiem jak oduczyć sikania w nocy...
    Mama Stasia (15.04.2006), Róży (25.03.2009) i Helenki (15.10.2011)

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mania Zobacz posta
    u nas to samo. Róża w dzień korzysta z nocnika bez problemów, a w nocy musi mieć pieluchę bo inaczej łózko zsikane. Nie wiem jak oduczyć sikania w nocy...
    zeby dziecko przestalo sikac w nocy musi zaczac produkowac wazopresyne - hormon zageszczajacy mocz w nocy. dopoki tak sie nie stanie, to ani ograniczanie picia przed pojsciem spac ani inne cuda dzialac nie beda. po prostu organizm nie jest jeszcze gotowy do nocnego niesikania. po co walczyc z czyms na co dziecko i tak nie ma zadnego wplywu? wysadzac przez sen podobno sie nie powinno, bo to wcale nie uczy dziecka rozpoznawac kiedy mu sie chce i budzic sie samemu. odpuscic i tyle, organizm dojrzeje i samo pojdzie...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Uprawnienia umieszczania postów