Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: niemowlę w PKS

Chustomanka Awatar Ania Bober
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Masakra z tymi karetkami... Ja jechałam (szybka "akcja", więc nie wzięłam nawet chusty ze sobą) z Kacprem jak miał rok, zadnych zabezpieczeń, mnie przypieli pasami, a Kacpra miałam na rękach bez żadnego zabezpieczenia. Jechaliśmy ponad godzinę. Masakra...
    byłam: Anna Dobrowolska

STUDIO FOTOGRAFICZNE: http://www.studioniezapominajka.pl
    BLOG: http://www.blog.studioniezapominajka.pl
    FOTOGRAFIA PRZYRODNICZA: http://www.annaijan.pl

Chustofanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ani fotelik ani sama chusta bez pasów i tak nie zadziała /z chustą tyłem do kierunku jazdy jesli dziecko z przodu, jesli z tylu -w kierunku jazdy/...swoją drogą brak pasów w PKSach, autokarach mnie osobiscie dobija (w Anglii miałam przyjemność jechać wycieczkowym autokarem,kierowca nie ruszył dopóki nie sprawdził osob. czy wszyscy nie są wpięci w pasy, bo "nie pojedzie, nie weżmie takiej odpowiedzialności, nie chce mieć na sumieniu nikogo" /i to jest profesjonalizm/....

Chusteryczka Awatar edoro
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Koire Zobacz posta
    Otóż pielęgniarz przełóżył pas przed Polą, a ten co jest na brzuch dał jej jakby na pupę.

Powiedział: "mamę przytrzymamy, dziecko i tak chusta trzyma"

Czyli że Ty byłaś tylko przypięta? A dziecko pas pod pupą?

Bo często się zastanawiałam jadąc taxi jak to robić- przypiąć się z dzieckiem to raczej niebezpiecznie (w razie szarpnięcia zgniotłabym go swoją masą) więc zazwyczaj jadę bez pasów(jeżeli nie mogę wziąć fotelika)

Ale może to jest dobry sposób z tym przypinaniem??

Co o tym sądzicie?
    Mama Czterech Księżniczek, Pięciu Rozbójników i jednej Świętej w Niebie
    Małe dzieła mojej Dużej już panny Co robią moje dwie lewe ręce

Chusteryczka Awatar Ridibunda
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Ja jadąc taksówką z młodym w MT przypiełam się pod nosidłem i nim. Na dziecku nie było żadnych pasów.
    PKS też jechaliśmy w 2X -pasów żadnych nie miał więc fotelik to też tak głównie pro forma by był.
    Trochę się stresowałam, za każdym razem ale my przeżyliśmy w dzieciństwie jazdy bez pasów i fotelików to i nasze dzieci mają dużą szansę
    ] .. ...o o
    . .....( -- )............ ... Doradca Akademii Noszenia
    ... /\( , , )/\
    ^^ ^^ ^^ ^^ ...... Teorie przemijają, żaba zostaje.

Rufin - 20.04.2008,...Inga - 13.07.2012

e-damski.pl - chusty Baby-Doo i LennyLamb

wymianka eko

Chustomanka Awatar Koire
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez edoro Zobacz posta
    Czyli że Ty byłaś tylko przypięta? A dziecko pas pod pupą?

Bo często się zastanawiałam jadąc taxi jak to robić- przypiąć się z dzieckiem to raczej niebezpiecznie (w razie szarpnięcia zgniotłabym go swoją masą) więc zazwyczaj jadę bez pasów(jeżeli nie mogę wziąć fotelika)

Ale może to jest dobry sposób z tym przypinaniem??

Co o tym sądzicie?
    Pas "przezramienny" przed dzieckiem. Ten dolny, jakby tak na pupie.
    Chusta trzyma karczek.
    Gosia-mama Poli 09.09.2008 i Olafa 21.05.2012

http://koiremoress.wordpress.com/

Chustoguru Awatar marta-la
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aniołka2009 Zobacz posta
    muszę pprzepodróżować odciniek Świdnica Wrocław, około godziny jazdy. wybieram sie na tydzień (akurat na dzień bliskości, nie chcę jechać samochodem, wymysliłam PKS, ale jadę bez wózka...to fotelik mam sobie przynisć w ręku? mała godzine w chuście wytrzyma spokojne, ale w ruchu..chodz po autobusie bym nie chciała, chyba nawet nie wolno...wyciagnąc z chusty - niebezpieczne...wiec...no jakoś myślałam wczoraj do późna, ale mnie nie oswieciło nawet przez sen...ma ktos pomysła?
    Wiesz w foteliku wcale nie jest bezpieczniej niż bez chusty bo w pks raczej fotelika nie przypniesz do fotela (chyba że macie jakieś wypasione autobusy). Ja wielokrotnie jeździłam i trzymałam po prostu dziecko na rękach. Na szczęście zazwyczaj od razu zasypiało. Większy problem był ze starszą która wymiotowała. Zdarzyła nam się nawet jechać godzinę w tak zatłoczonym autobusie że siedziałam z dziewczynami (5mies i 3 lata) na jednym miejscu bo ktoś nam łaskawie ustąpił.
    Dacie radę

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ridibunda Zobacz posta
    JTrochę się stresowałam, za każdym razem ale my przeżyliśmy w dzieciństwie jazdy bez pasów i fotelików to i nasze dzieci mają dużą szansę
    No tak, ale 1. wtedy nie było obowiązku wożenia dzieci w foteliku (ba, chyba w ogóle fotelików nie było!), 2. większość samochodów i tak nie miała pasów, więc nawet jakby ktoś chciał, to nie mógł, 3. było ze 100x mniej samochodów które jeździły ze 2x wolniej, więc i prawdopodobieństwo wypadku było dużo mniejsze.

Ja jeździłam i autobusem i pociągiem i tramwajem z dzieckiem w chuście, nigdzie oczywiście pasów nie ma. IMO targanie fotelika samochodowego do autobusu jest bez sensu (no, chyba że ktoś po prostu chce odłożyć dziecko w trakcie jazdy, a nie ze wzgl. bezpieczeństwa), bo w autobusie nie ma i tak pasów, więc fotelik jest jak psu na budę.
    Moje dzieci kołysanie pojazdu i różne podskoki na wybojach oraz hałas silnika fantastycznie usypiają, więc nie było nigdy problemów z podróżami, mimo że Antek też nie lubi bezruchu w chuście, po domu musiałam zawsze chodzić ew. się rytmicznie bujać żeby nie marudził

Chustofanka Awatar JKG
    Miejscowość
    miedziowy zakątek

Domyślnie

PKS powiadasz...
    Ja ze starszynkom kursowałam raz w tygodniu do rodziców PKS lub busem 30 km. Początkowo z fotelikiem wpinanym w wózek typu parasolka. Potem jak dzieć większy z samym wózkiem W autobusie brak miejsc to u nas norma a wózek do tego to już tragedia - och jak ja żałuje że nie znałam chust wtedy Raz zdarzyło mi się tylko jechać autobuzem z pasami przy fotelu - a i tak kierowca nie wiedział jak w nie zamontować fotelik
    Ostatnio zbobiliśmy sobie wycieczke autobusem miejskim - tak 40 minut w chuście. Młody zachwycony innym sposobem transportu Mama blisko w nawet niewiem kiedy ten czas zleciał
    Małgorzatka 7 lipiec 2004
    Tomaszek 13 maja 2008

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka,
    byłoby ciemno i mroczno,
    ciemniej i mroczniej
    niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej -
    mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów.
    Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie."
    (Julian Ejsmon)

Chustofanka Awatar MamaHenia&Stasia
    Miejscowość
    Myślenice k./ Krakowa

Domyślnie

Ja jednak wybrałabym fotelik, zawsze to bezpieczniej.Chusta zawiązana w 2x bedzie dobrym rozwiazaniem jak bedzie małe marudziło. miłej i BEZPIECZNEJ drogi

Chustofanka Awatar aniołka2009
    Miejscowość
    Świdnica

Domyślnie

Chciałam tylko napisać, że koniec końców wybrałam sie tylko z chustą -nie był to zły pomysł Ale dziekuję za wszystki podpowiedzi i informacje! W jedna stronę mała słodko spała prawie całą droge w kieszonce. Powrót był juz troszkę bardziej rozywkowy, bo spać nie chciaiła i niestety w chuście też siedzieć niet. Musiałam ją wyciągnąc i przyznam że miała w głowie wszystki historie wypadkowe...na szczęscie dojechałaysmy bezpiecznie i obyło sie bez płaczu i marudzenia za to z zaczepianiem współpasażerów

Uprawnienia umieszczania postów