U nas też było ciężko. Teściowa nie jest "łatwą" w obsłudze kobietą, z resztą ja też nie. I dogadać się do teraz nie potrafimy. Ale nauczyłyśmy się jako tako współżyć dla dobra mojego męża i syna/jej syna i wnuka.
Kiedyś bardzo przejmowałam się komentarzami, negacjami, "naukami" wygłaszanymi mentorskim tonem. Teraz staram się, żeby to po mnie spływało... Czasem nawet śmiejemy się z mężem z tych tekstów po wyjściu od teściów. Nabrałam dystansu, przystosowałam się. Choć nie powiem, że nie jest mi czasem przykro...
Antek ma prawie półtora roku i też nocy nie przesypia (ale teściowa o tym nie wie- staramy się, żeby za dużo nie wiedziała, żeby nie miała się do czego przyczepić).
Dostępne od ręki
Moje włóczkowe- nowa odsłona
Moje włóczkowe wolne chwile - galeria zdjęć
A. IV 2008 i B. VII 2014
Moje dziecie zazwyczaj nie płacze jak wszytsko jest dobrze to bawi się czasami cos zamarudzi ale jest ok a jak coś jej się nie spodoba lub bardzo śpiąca jest i zaczyna płakać to mój nieteść mówi " BAAAARDZO DOBRZE NIECH POPŁACZE TROCHE MUSIMY WIEDZIEĆ ŻE DZIECKO JEST W DOMU NIECH POKARZE RÓŻKI, NIECHPOĆWICZY GŁOS... JEJU JAK ONA CUUUUDNIE PŁACZE" czy to jest normalne????????????? stray chłop a cieszy się z płaczu wnuczki?!ja zagryzam wargi biorę małą na ręce próbuje uspokoić a ten się cieszy na głos ze szczęścia poprostu ręce opadają.... według nieteściów jeśli dziecko w domu nie płacze to ja nie ma prawa być zmęczona i wogóle to jakbym nie miała dziecka bo dziecko niepłaczące to nie dziecko !!! TO JEST CHOREEEEEE... i ja również żadko do nich jeżdżę hbo mnie krew zalewa i mam ochote powiedzieć pare nieprzyjemnych słów a jak wyszłam na spacer z moim dzieciem w wózkujak miała tydzień to nieteściowa wydzwaniała do niemęża i ŻĄDAŁA żeby mnie do domu przyprowadził bo za lekko ubrana za mało przykryta i za wcześnie na spacery ....
30 kwietnia 2009 - Julka, nasze wytęsknione szczęścieCztery Aniołki w Niebie.
Jeżeli wierzysz, że pływanie wyszczupla to zobacz jak wieloryb wygląda.(Tytus de Zoo)
Głuchnąć, a jakby mąż się łamał - przeprowadzić rozmowę dyscyplinującą
Z teściową nie dyskutować, nie marnować energii - model nienaprawialny, niech tkwi w przekonaniu o swojej wszechwiedzy.