Zobacz wyniki ankiety: Jaki stopien dajesz tej chuscie?

Głosujących
31. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1

1 3.23%
  • 2

0 0%
  • 3

2 6.45%
  • 4

6 19.35%
  • 5

22 70.97%
Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 72

Wątek: Oppamama

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Pierwsza chusta

Dzięki dziewczyny za te opinie. Własnie jestem na etapie wyboru mojej pierwszej chusty i wasze wskazówki sa naprawdę cenne. Chyba zdecyduję się na kółkową Oppamamy.
    Największe szczęście- moja Hanulka ur. 03.06.2008,
    sprawdziłam swoje BMI, i wyszło mi że jestem za niska...

Chustonoszka
    Miejscowość
    Kopenhaga, Dania

Domyślnie

Nasz pierwsz MT ijest od oppamamy - mielismy go podczas chrztu i na codzien - super!!!
    Chusta kolkowa tez cudowna i wygodna - polecam!!!
    Agnieszka mama Raffaele

www.kangoogoo.com - chusty kó³kowe i pouch, Mei Tai i Onbuhimo!!!
    www.kangoogoo.fotolog.pl - blog kangoogoo
    www.santibera.blog.onet.pl - blog raffaele

Chusteryczka Awatar lemonka

Domyślnie

Hej dziewczyny
    Właśnie wczoraj doszla do mnie kółkowa oliwka. I nie wiem czy sie cieszyć Sama chusta swietna bo i kolorek piekny i materiał dobry, ale ja nie umiem w niej nosic synka buuuuu. Nie potrafie jej obsłuzyc a wydawalo mi sie, że to takie proste bedzie. To juz w kieszonce bylo znacznie lepiej za pierwszym razem ( zreszta tez niedawno ). Jak wlożylam synka do chusty to mialam wrażenie, że zaraz mi dołem sie wysunie. No i raz o mały wlos by nie wypadł. Niby dociagałam, włożyłam krawędz pod kolanka, ale chyba cos żle robię bo mi dziecię wypada prawie. No i jakos tak nisko ten mój skarb osiada ( waży jakieś 6 i pół kilo dopiero ). Ogladałam zdjecia w instrukcji i nic mi to nie dalo. Jestem jakaś niezdolna czy co. BUUUU.... Ratujcie bo szkoda mi tej chusty no i malego na moje nieudane próby
    Wiązałam na brzuchu, na biodrze i plecach. Porażka. A taka fajna ta chusta.

Kto bije, żeby nauczyć, uczy bić.
    flickr-moje zdjęcia

Chustofanka
    Miejscowość
    milanĂłwek

Domyślnie

skad jestes

Domyślnie

Z Katowic. Niedludo będzie spotkanie chustowe to sie wybiore i może cos podpatrzę

flickr-moje zdjęcia

Chusteryczka Awatar kajkasz1
    Miejscowość
    Chojnice

Domyślnie

Lemonka, jak osiada i masz wrażenie, że wypadnie to masz po prostu niedociągniętą chustę. On musi być naprawdę dosyć mocno dociśnięta. Jak masz wątpliwosci zrób zdjecie, Oppamama i my spróbujemy pomóc.
    Kajka, żona Macieja, blogująca mama trzech synów - stary blog , nowy blog

Domyślnie

OK, postaram się coś wrzucic tylko chyba po świetach. Dzięki No i wesołych świąt wszystkim

flickr-moje zdjęcia

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa-Wola

Domyślnie

Lemonka, też mam oliwkową Oppamamę z linii lnianej . Może moje spostrzeżenia pomogą Ci ją trochę oswoić

Po pierwsze: ta chusta nie jest zielona . Ja do tej pory uważałam, że oliwkowy to odcień zielonego (mój mąż, który jest po eP też ), no ale oliwkowa Oppamama z pewnością zielona nie jest. Trochę wpada w brąz, trochę w kakao, ogólnie dla mnie piękna i tak, bo się wahałam między tym kolorem a kakao.

Po drugie mega pozytyw za kontakt z Martą. Mimo zapracowania znalazła czas, żeby odpowiedzieć na milion moich maili i bardzo poszła mi na rękę w kwestii odbioru chusty.

Po trzecie: instrukcja na płytce mnie rozczarowała. Mam instrukcję do poucha z chusta.pl i jest bardzo rzeczowa, pomocna i NIE TRZEBA internetu, żeby z niej skorzystać. Pogubiłam się w tych wszystkich plikach na CD Oppamamy, a i tak do wiązań potrzebowałam internetowej strony.

Po czwarte (ale zahacza o trzecie ): Lemonka mnie najbardziej w wiązaniach pomogła strona : http://ellaroo.com. Tam możesz sobie ściągnąć instrukcje do sling (wearing instuctions), łącznie z tym, jak się chustę "montuje" na początku między kółkami. Polecam bardzo.

Last but not least .
    Chusta po oswojeniu wiązań jest po prostu boska !!!.
    Wygodna, ramię dobrze wypełnione, po dociągnięciu pas po pasie (materiału) nie ślizga się i nie luzuje. Len jak to len, gniecie się, ale wygląda na prawdę elegancko.

Daję piątkę z minusem za instrukcję

Domyślnie

Pinaska wielkie dzięki zo podpowiedzi Co do koloru sie zgadzam - piekny Co do kontaktu z Martą też - bardzo dobry. No i niestety co do CD też sie zgadzam, ale grunt, że chusta super i kontakt też
    Zaraz wejde na stronkę, którą poleciłaś i może cos mi sie rozjaśni w głowie. Jutro postaram sie ponosić malucha w chuscie

flickr-moje zdjęcia

Chustofanka
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

My mamy kółkową chustę Oppamamy od 2 miesięcy - len kolor ocean. Jest bardzo wygodna, ramię szerokie, chusta ładnie się dociąga, materiał gęsty, ale mimo tego w lecie na pewno będzie przewiewna. Len - wiadomo, przy dociąganiu się mnie, ale nie tylko on...
    Kolor jest inny niż na zjęciu - ciemniejszy, troszkę miałam mieszane uczucia na początku, ale teraz bardzo mi się podoba. W świetle się rozjaśnia i wychodzi z popielu-szarości niebiesko-turkusowy.
    Jakość wykonania bardzo wysoka.
    Kontakt ze sprzedawcą świetny - doradzała i odpowiała na wiele dodatkowych pytań
    Dla mnie 5!
    Ania z Gabrysią (2006) i Mateuszkiem (2003)

Chustofanka
    Miejscowość
    milanĂłwek

Domyślnie

zamowiłam kakao kółkową
    jak dojdzie chetnie podziele sie uwagami

Domyślnie

No to juz mam zdjęcia. Nadal jakos dziwnie mi sie nosi w kółkowej, ale chyba lepiej niz na początku. Jednak balabym sie wyjść z domu z dzieckiem w tej chuscie bo jakos niepewnie sie czuję. Nadal mam wrażenie, że mały wypadnie jak nie bedę podtrzymywała. W wiazanej tak nie mam. Chyba jednak cos źle robie

flickr-moje zdjęcia

Chusteryczka Awatar kajkasz1
    Miejscowość
    Chojnice

Domyślnie

Maluszek siedzi przepięknie, może tylko to kółko wyżej bym przesuneła. A noszenie w kółkowej to kwestia przyzwyczajenia. Jeśli tylko Twój maluch nie próbuje prężąc się wydostać się z chusty to nie wypadnie.
    Ładnie wygląda z tej chuście.
    Kajka, żona Macieja, blogująca mama trzech synów - stary blog , nowy blog

Chustomanka Awatar marta
    Miejscowość
    W-wa

Domyślnie

lemonka, wszystko jest poprawnie, przynajmniej na zdjęciu. Tak jak pisze Kajka, kółka są za nisko. Przed założeniem chusty stań prosto, potem przygarb ramiona, tuż pod obojczykiem zrobi Ci się "dołek" właśnie tam powinnaś mieć kółka. Jeśli już po włożeniu dziecka kółka Ci się przesunęły, musisz podeprzeć ręką pupę dziecka i wtedy przesunąć całą chustę.

Wrażenie, że dziecko Ci wypadnie, moze być spowodowane za luźnym naciągnięciem chusty, spróbuj naciągnąć nie tylko krawędzie ale materiał na całej szerokości, raz przy razie.
    Marta, mama Zosi, Ignasia, Tosi i Jasia. http://oppamama.blogspot.com

Chustomanka Awatar marta
    Miejscowość
    W-wa

Domyślnie

wykasowałam, bo kliknęło mi się dwa razy to samo

Domyślnie

Kajkasz, Marta dzięki za wskazówki Poprawię te kółka. jeszcze jedno pytanie mam - czy zawsze w kółkowej jest tak, że jedna nóżka ( ta po stronie kółek ) jest jakby mniej zachustowana, tzn. mniej materiału jest pod kolankiem?

flickr-moje zdjęcia

Chustomanka Awatar marta
    Miejscowość
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lemonka
    [b]jeszcze jedno pytanie mam - czy zawsze w kółkowej jest tak, że jedna nóżka ( ta po stronie kółek ) jest jakby mniej zachustowana, tzn. mniej materiału jest pod kolankiem?
    Jak poprawisz kółka, problem się częściowo rozwiąże a zupełnie się rozwiąże, jak będziesz nosiła małego na biodrze, ale wg. mnie pozycja na zdjęciach jest ok.

Domyślnie

Jak jest OK to się cieszę Dzięki za porady. I za chustę oczywiście też Dzis w niej nosilam i mały ani razu sie nie wygiął żeby go wyciagnąć

flickr-moje zdjęcia

Chustofanka
    Miejscowość
    milanĂłwek

Domyślnie

Wczoraj dostalam, dzis testowalam i generalnie:
    1. kolor kakao jest boski, taki elegancki, lekki, letni, piekniejszy niz na fotce
    2. chusta pieknie wykonczona z dbaloscia o szczegoly
    3. to jest to czego potrzebowalam - zamotalam pierwszy raz i bylo super!!! choc wiem ze nie wszystko jeszcze ok (material jakos mi sie za bardzo jakby zebral i na pleckach malego bylo go duzo mniej niz u lemonki, no i kolka za nisko ale bedziemy cwiczyc no i popatrze na Wasze fotki)
    4. jedyny minus (podobnie jak przedmowczynie) za plyte - nie moglam sie w niej polapac, w koncu skorzystalam z innej instrukji

Podsumowujac - POLECAM!!!!!

Chustofanka
    Miejscowość
    milanĂłwek

Domyślnie

jedmo pytanie mam jeszcze
    od kiedy mozna nosic na biodrze (jezeli jest jakas granica wogole)

Uprawnienia umieszczania postów