Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: czuję się dziwnie ...wyrodnie...

Mieszany widok

Chustomanka

Domyślnie czuję się dziwnie ...wyrodnie...

wczoraj nie dałam już rady... nie spalam niemal całą noc... no i byłam nieco zwłoczasta... a mój dzieć uprawia wspinaczkę po wszystkim... monotonnie przy tym bucząc ... chyba skuli pojawiającego się uzębienia (pierwszy z paszczowego garnituru)

padałam na twarz i modliłąm się by dzieć mój zechciał spać... ale nie, nic z tego

będąc już na granicy... albo i poza granicami bo poryczałam się aż ze zmęczenia... (normalnie twardziel jestem ale jestem przeziębiona i chyba od kataru rozmiękłam czy cóś)

za radą koleżanki wpakowałam dziecię w wózek po raz pierwszy od 7 miesięcy...

dzieć zamarł z wrażenia... i chyba strachu (oczy miała jak pięciozłotówki)

po raz pierwszy przez taki długi czas (około godzinny spacer) nie wiedziała ani mamusi ani tatusia , mam cholerny wózek tylko przodem do kierunku jazdy

co prawda nawet na chwilę usnęla ale nie był to dobry sen, przez wizjer w budzie widziałam jak ma napięte rączki i jak za każdym razem drgają jak wózek podskakuje na kamieniu

w głębi coś mnie ściskało, ale...
    nie buczała i ta godzinna cisza pozwoliła mi się cudownie zrelaksować i naładować

mam pieruńsko mieszane uczucia, że zafundowałam dzieciowi godzinny stres
    coś mi mówi, że chyba na długo znów odstawimy wózek w kąt

no musiałam się wyżalić, wygadać...

Chustoguru Awatar czukczynska
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

A co mogłas innego zrobić? Zwariowałabyś
    Czasem po prostu inaczej się nie da.
    Trzymaj się,oby zębiska wreszcie wylazły

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Nie ładuj sobie w głowę. Jeśli by naprawdę źle się czuła, to na pewno nie byłaby cicho. W końcu wie, że na mamę może zawsze liczyć i warto zawołać o pomoc. A te oczy jak pięciozłotówki i napięte rączki to mogła być tylko Twoja wyobraźnia, która czasem płata takie figle, zwłaszcza podjudzona przez wyrzuty sumienia.

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustonoszka Awatar Confi
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

chyba każda z nas doświadcza w końcu takiego uczucia, pociesz się tym co napisała erithacus...jakby było jej źle to na pewno darłaby się dalej...dzieci w przeciwieństwie do dorosłych niczego nie udają i działają instynktownie. A ty nie wyrzucaj sobie wyrodności bo to dzięki temu co zrobiłaś Twoja córcia odzyskała spokojną i zrelaksowaną mamę zamiast znerwicowanego( wybacz) babola ..ja tez na siebie tak mówię jak dam ponieść się emocjom

Chustofanka Awatar Mama Żuka
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Myślę, że spacer w wózku to nie jakaś katorga dla dziecka. Co więcej jeżeli nigdy wcześniej maluch w wózku nie jeździł, to może to być dla niego ciekawe doświadczenie. To była sytuacja awaryjna, w której wózek pomógł, a chusta pewnie nie zdałaby egzaminu - zdenerwowana do granic mama + poddenerwowane dziecko = brak przyjemności w noszeniu dla obu stron.
    Nie popadajmy w paranoję, w wózku dzieci nie przypieka od spodu ogień piekielny. Jeśli twoja córeczka zasnęła najwyraźniej nie było jej aż tak źle.

Chustomanka

Domyślnie

balsam na moje sumienie... dzięki wam stokrotne... dzisiaj już było cudnie... nawet spała w chuście... eh te emocje...

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

gdyby było jej naprawdęźle to by nie spała
    u nas też ciężkawo bo małe nauczyło się stać i uporczywie trenuje nową umiejętnosc od 3 do 5 rano...

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Uprawnienia umieszczania postów