Zobacz wyniki ankiety: Jaki stopien dajesz tej chuscie?

Głosujących
46. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1

0 0%
  • 2

0 0%
  • 3

5 10.87%
  • 4

18 39.13%
  • 5

23 50.00%
Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 60 z 66

Wątek: EllaRoo

Chustopróchno Awatar magnus

Domyślnie

Mam Ellaroo Christiane (czy jakoś tak) - kolory przepiękne, kupiłam tę chustę głównie ze względu na kolorystykę. Nie zauważyłam, żeby się coś spierało, ale piorę w delikatnych środkach. Frędzelki są super, ale dla cierpliwych - po praniu muszę je ładnie rozplątać (dla mnie to przyjemność, bo lubię być z moją chustą ) Krawędzie łatwo rozróżnić na pasiastej chuście.
    Olbrzymim minusem jest brak zaznaczonego środka. Brzegi mogłyby być lepiej wykończone.
    Daję 4.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Słupno k/Radzymina

Domyślnie

Ja również kocham moją Ellaroo - piękne, soczyste kolory; jej przewiewność, po złożeniu jest łatwa do schowania (dużo mniejsza od Nati), łatwo się dociaga, no i te frędzelki i mały supełek.

Mama Maciusia (29.03.2005) i Mai (22.03.2008)

Chusteryczka Awatar kobra
    Miejscowość
    Chicago

Domyślnie

A ja z mojej Ysabel zrobilam sobie kolkowa(bez szycia oczywiscie), bo odkad mam leosia nie nosze juz w niej. Sprawdza sie w tej roli swietnie, a na pewno przyda sie znowu w swojej oryginalnej roli, jak drugie dziecie przyjdzie na swiat. Kajtek wazy juz ponad 10 kilo i jednak leos nosi duzo lepiej
    Nothing you become will disappoint me;
    I have no preconception that I'd like to see you be or do.
    I have no desire to foresee you, only to discover you.
    You cannot disappoint me.

Aska - mama Kajetana (19.10.2007)

bydzia
    Guest

Domyślnie

dałam 5 )
    po 1 - bo to moja 1 chusta i nie miałam z nią żadnych problemów, znaczy wiąże się szybciutko i prosto
    po 2 - bo mięciutka, cieniutka i ma piękne frędzle
    po 3 - moje 7,5 kilowe dziecko noszę bez żadnych bóli )

jedyny zarzut to instrukcja obsługi - rzeczywiście uboga, ale o tym że może być lepiej dowiedziałam się jak dostałam didymosa ) - w końcu jest internet i można poszperać nt wiązań )

co do długości moja na początku miała 5,2 około (mierzyłam bo czytałam że się kurczą) a kupiłam jako 5m i dziś po kilku praniach ciągle 5 metrów ma
    kolor Ysabel (nie zauważyłam blaknięcia)

Chustonoszka
    Miejscowość
    60N 1W

Domyślnie Re: EllaRoo

Pozwolę sobie nieco odświeżyć temat. Właśnie przyszła Ellaroo Aloe. Kupiona właściwie tylko dlatego, że ustrzeliłam okazyjnie na ebayu
    Pierwsze wrażenie - cienka, ale zobaczymy, może coś z tego będzie. Drugie wrażenie - kolor taki sobie, czyli czeka ją farbowanie (nigdy tego nie robiłam ) Zamotałam Achilla (7,5kg). ale na zbyt krótko, by coś powiedzieć, jako że chusta nie wydawała mi się za świeża i się pierze
    Mimo rozmiaru S spokojnie 2X wychodzi.
    Idę ją powiesić, bo się pranie skończyło

Chusteryczka Awatar lola_22
    Miejscowość
    Katowice ;-)/Kraków

a ja wczoraj pożegnałam moją piękną Ysabel - to od niej zaczeła sie moja przygoda handlowa z Ellaroo: chusta tak bardzo mi sie podobała, ze musialam ja sprowadzić
    Ysabela służyła nam pieknie przez cały rok, ale odkad Mati urosła i nosilysmy sie w plecaczkach te 4,6 m nie było potrzebne , potem bezchustowy okres ciązy i gdy wreszcie jest nowa chuscioszka to mnie ciagnie bardziej w stronę kolorów Nadii albo Limony wiec Ysabel pojechała do kogoś, kto obiecał ja kochac rownie mocno
    PS. a tu jak służyła nam Ysabel
    Doradca noszenia w chuście po kursie podstawowym Trageschule Dresden®,
    już nie .pl ale wciąż zamotana

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

my sie motamy w ellaroo Larae i powiem szczerze ze marze o czym bardziej miekkim
    /juz jest mieksza hihhi wystarczylo ja wyprac dwa razy /
    dobrze sie dociaga i latwo wiaze ...
    nie ma wyznaczonego srodka ...tylko metke przyszyta gdzies tam w swiecie ...
    ale sie zakochalam w kolorkach ifredzelkach
    po praniu wciaz ma swoje 5m ...

/ zapraszam viewtopic.php?f=8&t=16236 /
    mezunio z Julia wygladaja

instrukcja nie zaciekawa ale na forum znalazlam spoko filmikow instruktazowych
    mysle ze w przyszlosci zostawie ja sobie dla nastepnego dzieciatka ... nie bede jej sprzedawac

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

zapukala do mych drzwi Ellaroo Ysabel - juz wiem co myslalam jak ja kupowalam - jest piekna to polaczenie kolorow jeste niesamowite, kolory maja taka glebie - ech zadne zdjecia tego nie oddadza myslalam ze zostawie sobie dla kolejnego chuscioszka ale chyba jednak poleci dalej w swiat bo ani chuscioszka niet ani kaski
    ale cudna jest i fredzelki ma mega pikne - taka bardzo radosna i optymistyczna chusta
    klikajac na foty ponizej otworza sie po kolei:

galeria z fotami naszymi w Ysabel - niestety tak na szybko wiec moj wyglad wybaczcie

galeria samej Ysabel
    Wataha: Nelly: 14/06/2007 Lilly i Zuzka: 15/09/2010

http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
    http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja

2014 będzie nasz!

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Mam Ellaroo Elsa. Brązy ze względu na męża, który nie chciał za bardzo pstrokatej, choć mi się bardziej Ysabel podobało. To moja pierwsza chusta i jestem z niej bardzo zadowolona. Jest cienka, mój dzieć waży mało. Na początku jak się uczyłam ciężej mi było dociągać, teraz już ok.
    No i frędzelki super.
    Minus to kiepska instrukcja, aż wstyd, że coś takiego dołączają.
    Następny minus to brak zanzaczonego środka.
    Malutki minusik w Elsie to to, że krawędzie - niby różnią się od siebie, ale cienka ta chusta i przy motaniu nie bardzo czasem widać czy to pasek czy krawędź.
    Ogólnie to dałabym 4,5, ale że nie ma takiej opcji daję 5, bo 4 to byłoby za mało.

Chustonoszka
    Miejscowość
    okolyce Stolycy

Ta chusta jest jak mgiełka! Zakochałam się od pierwszego zamotania i nie oddam nikomu, nawet kiedy mi dzieć wyrośnie.
    Wiąże się sama, dociąga bezproblemowo i nie ma węzła.
    Ma za to frędzle
    Od dziś to moja ulubiona chusta na lato dla mniejszych dzieciaczków.
    Kupiłam używaną, więc od razu mięciuteńka.
    No cud, miód i frędzelki
    My body is a cage... and my mind holds the key...

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

oj jak cudnie ze Wam w niej dobrze a teraz czekamy na fotorelacje
    Wataha: Nelly: 14/06/2007 Lilly i Zuzka: 15/09/2010

http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
    http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja

2014 będzie nasz!

Chusteryczka Awatar doominikaa
    Miejscowość
    Łódź

o bogowie, dlaczego ja tu weszłam.....
    właśnie Elsę sprzedałam, a teraz... ech, będzie mi tych frędzelków brakowało...
    i fantastyczny kontakt z Gosią, pierwszy raz pisałam do Niej / do Ciebie, w ciąży, takim ciepłem powiało, ze już wtedy widziałam, że wsiąkam w temat...
    chlip...
    (ale jak skończymy remont i trochę spłacimy długi, czyli za jakieś 20 lat, też sobie kupię Ellaroo )
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®, niepraktykujący ale z sentymentem.
    Matka Mateusza (wrzesień 2005) i Małgośki (styczeń 2008), była chustonoszka, ale trzymająca jeszcze szmaty w szafie.
    No chustopróchno po prostu.

Chustomanka Awatar isia77
    Miejscowość
    Kraków

plusy: przepiękne kolory, przepiękne frędzelki, cieniutka, milutka
    minusy: po 3 praniach ciągle mi farbuje ubrania, kiepska nośność, wżyna się w ramiona
    Karolina 20.11.2008; Aleksander 16.08.2011; Bartosz 21.05.2018.

Chusteryczka Awatar franciszka
    Miejscowość
    53° 07' N 23° 10' E

Zakochałam się we frędzlach i dopiero później doczytałam, że nie skośnokrzyżowa ale to nic, moja córunia maleńka jest i leciuchna kupiłam jako używaną, ale nawet prana nie była przez Janis fakt, farbowała... przy pierwszym praniu... przy kolejnym ciut też, ale.... piorę same czerwone ... mam Claudie... i zadowolona jestem... kolorki "moje", wiąże się wygodnie, mam co prawda czasem problemy z dociąganiem, ale... w końcu jeszcze się uczę nie mam instrukcji, więc nie narzekam na jej jakość, a ... wiążę z polecanych stron www

M. X.08 [*] M. X.12

Chustomanka
    Miejscowość
    Opole

Dałam 5 (bo nie ma 5 minus, a taka się imho należy). Mam dwie - seattle 4,6m i larae 4,3m + frędzelki . Seattle to jedna z moich pierwszych i często używanych chust. Bardzo lubiłam ją na bardziej oficjalne, szczególnie upalne, okazje. Nic mi się nie wrzynało (lekkie dziecko wówczas miałam). W zeszłym miesiącu (8 miesiąc ciąży) kupiłam larae - dla pięknych, żywych, energetyzujących kolorów. Nie żałuję. Nie dalej jak tydzień temu (37 - 38 tydzień ciąży) zamotałam sobie z niej prosty plecaczek. Córa waży ponad 10 kg. Było SUUUPER! Aż się zdziwiłam, że nieskośnokrzyżowa, cieniutka, a tak nosi (jeju jak tęsknię do regularnego noszenia!!!). No to za co minus? - W porównaniu do innych chust (mam ich w sumie 18) jest lekko sztywnawa. No i środka nie ma zaznaczonego ani krawędzi. Za brak ostatnich bym się nie czepiała aż tak, ale wszystkie razem mankamenty złozyły się na 5-.
    Ewa - mama Martyny (27.05.2008 r.), Jeremiego (26.06.2009 r.) i Konstantego (04.03.2012 r).

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Beotia Zobacz posta
    A właśnie: na wszywce jest info, że należy prać w zimnej wodzie. Tak też robię i się nie kurczy. Piorę ją ręcznie w ogóle - warta jest, żeby o nią zadbać
    A schnie w godzinkę na polu, taka zawieszona prosto z wody
    kurcze może ja moja upiorę w 50? jest stanowczo za długa )
    Mam maije - to najcieńsza chusta jaka macałam, dobrze sie dociąga i łatwo wiąże, ale muszę pilnować żeby dobrze rozłożyć materiał na ramionach inaczej bolą po dłuższym noszeniu (8 kg)
    urzekły mnie jej frędzelki - niestety źle dobrałam rozmiar - a ze względu na te frędzelki nie obetnę
    jesli chodzi o nośność to jak na tak cienką bawełnę jest ok - lepiej mi się nosiło tylko w chustach z domieszką.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustofanka Awatar kinia
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

z jakiego splotu jest ta chusta jesli nie skosnokrzyzowy?

Domyślnie

ja ze swojej strony polecam ysabel za przewiewność i kolory.
    choć większego kloca nosić już nie miałam okazji

Chustonoszka Awatar 22justyna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja mam Ellaroo maija. to moja pierwsza chusta. Jest mięciutka, cieniutka i ma śliczne frędzelki. Łatwo się dociąga i dobrze trzyma. najlepsza na lato,na zimę trochę za cienka

Chustomanka Awatar Dharma

Domyślnie

Już tęsknię za moją ellą- to wspaniała, lekka i świetnie dociągająca się chusta. U nas w lecie sprawdzała się znakomicie, nawet w największe upały(przewiewna). Na zimę też bym polecała - tyle że pod kurtkę, bo jest "zgrabna", cienka, nie przegrzeje nadmiernie i zmieści się pod kurtką. Plusem , o którym chyba nikt tu nie pisał dla mnie było też to, że zwinięta zajmowała mało miejsca w torbie.
    Niestety dla niemal rocznego dziecka jest już zbyt mało "nośna". Szkoda... Za to dla kolejnego chuściocha na początek na pewno ellaroo (zdecydowanie lepsza niż np. indio, które też mamy, a które mnie nie powaliło).

Uprawnienia umieszczania postów