Zobacz wyniki ankiety: Jaki stopien dajesz tej chuscie?

Głosujących
46. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1

0 0%
  • 2

0 0%
  • 3

5 10.87%
  • 4

18 39.13%
  • 5

23 50.00%
Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 66

Wątek: EllaRoo

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Czy ktoras z Was ma EllaRoo

Chusteryczka Awatar irla
    Miejscowość
    華沙

Domyślnie

Ania, tekst z dzieckiem mnie rozczulił. Dzięki!
    Na lato to ja się szykuję z konopnym Didkiem Seatlle jest/bedzie na eleganckie okazje
    By dziecko się uczyło, To dla dobra sprawy, Wpójmy mu, że Świat, cały, Jest bardzo ciekawy.
    Każda dziedzina wiedzy warta jest zachodu. Najlepiej gdy ich pozna, wiele już za młodu.

by Anonim z sieci

Tu i Teraz.

Chusteryczka Awatar doominikaa
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

zapukał dziś listonosz...
    przyniósł mi Elsę, aż zmiękłam z zachwytu...
    Ładna baardzo, te frędzelki, ech
    Cieniutka. Nie jestem jeszcze ekspertem, nosiłam po kilka dni w Didku i Storczyku, Ellaroo jest znacznie cieńsza, w sam raz dla mnie zimnolubnej.
    Miękka całkiem, myślałam, ze będę miesiącami łamać, ale jest fajna już. (chyba)
    Węzełek maleńki, zawiązała się szybko i Młodą w przepisowe 3 minuty uśpiła.
    Staram się nie kierować emocjami, więc dziś, piejąc z zachwytu nie wystawię oceny, choć przypuszczam że jutro kliknę piątkę
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®, niepraktykujący ale z sentymentem.
    Matka Mateusza (wrzesień 2005) i Małgośki (styczeń 2008), była chustonoszka, ale trzymająca jeszcze szmaty w szafie.
    No chustopróchno po prostu.

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa-Sadyba

Domyślnie ellaro larea

Ja właśnie poważnie rozważam kupno ellaroo la rea (jesli ktoś ma uzywaną i chciałby ją sprzedać, to jestem chętna Nie miałam okazji nigdzie jej "macać" , ale i kolory i frądzle mnie zachwycają Jak już się zdecyduję i chusta do mnie dotrze, to napiszę co i jak
    Izolllda mama Helenki
    www.helena.blox.pl

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamuk1
    Cytat Zamieszczone przez Bonkreta
    Czyżbym zachorowała na Elle?
    A ja mam La rae na zbyciu

Już jest moja od kilku mcy i jest boska - dzieki mamuk a kolory ma cudne i te fredzelki - mmmm miodzio i taka cieniutka - super

Chustonoszka
    Miejscowość
    Exeter / Warszawa

Domyślnie

Ja mam nieodparta chec na Maije , ale czytalam na jakims anglojezycznym forum, ze kolory sie spieraja - brzmi niewyobrazalnie. Czy ktos cos wie w tej kwestii?

Chustonoszka
    Miejscowość
    Exeter / Warszawa

Domyślnie

Jeszcze jedno, czy EllaRoo maja zaznaczony srodek i rozne brzegi?

Chusteryczka Awatar lola_22
    Miejscowość
    Katowice ;-)/Kraków

Domyślnie

maiji nie pralam wiec trudno mi polemizowac, ale sama nosze w Ysabel i kolory bez szwanku mimo czestego prania (chusta cienka wiec pranie i szuszenie nie stanowi problemu )
    Ellaroo nie ma zanznaczonego srodka a krawedzie w niektorych pasiastych modelach mozna odroznic po kolorach.
    Doradca noszenia w chuście po kursie podstawowym Trageschule Dresden®,
    już nie .pl ale wciąż zamotana

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

dzisiaj przyszła do mnie Ysabel. jest przesliczna, kolory duzo ładniejsze niz na zdjęciu oceny na razie nie wystawiam, bo nosiałam krótko, po domu.
    ale za to z Ysabel udał mi sie po raz pierwszy krótki plecaczek jestem z siebie dumna
    z Miśka też, bo bardzo mu sie na plecach spodobało a sam moment zarzucania potraktował jak nowa zabawe i smiał sie w głos
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Chustofanka
    Miejscowość
    Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tulimama
    Ja mam nieodparta chec na Maije , ale czytalam na jakims anglojezycznym forum, ze kolory sie spieraja - brzmi niewyobrazalnie. Czy ktos cos wie w tej kwestii?
    Ja mam Maije od zeszłego lata i nie zauważyłam żadnej różnicy w kolorach.
    Mateusz 22.12.2004, Szymon 10.09.2006

www.podaegi.pl

Chustomanka Awatar joawoj
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Jak dla mnie zaskoczeniem była szorstkość Ellaroo, spodziewałam się czegoś bardziej śliskiego i lejącego. Natomiast wiąże i dociąga się ją bardzo dobrze i jest naprawdę cieniutka więc na lato super. Co prawda nie odejmuje dziecku tak bardzo ciężaru jak grubsze chusty, ale mój Julek dopiero 5 kilo waży, więc spokojnie ten sezon w Ellaroo przechodzimy (potem najwyżej ją sprzedam).
    Ogólnie wrażenia pozytywne.
    No i kolorki przecudne!!! (mam Maiję).

Mam wiecznie zapchaną skrzynkę --> piszcie proszę na maila: mmpjmw@gmail.com

Chusteryczka Awatar lemonka

Domyślnie

A czy Ellaroo nie jest ma splotu skośno-krzyzowego? Gdzies chyba to wyczytalam.

Kto bije, żeby nauczyć, uczy bić.
    flickr-moje zdjęcia

Chusteryczka Awatar kamuszyca
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Od ok. 2 tygodni mam Ysabel i moje wrażenia sa takie:
    - na początku dosć sztywna, po praniu zrobiła się przyjemnie mięciutka
    - mocno farbuje, ale tylko przy pierwszym praniu
    - zaznaczone krawędzie
    - świetna na lato, bo cieniutka, przewiewna, zajmuje mało miejsca
    - mały, zgrabny węzeł
    - nosi się rewelacyjnie!!! moje dziecko waży na razie ok. 6 kg, ale nawet po kilku godzinach noszenia nie czuć ciężaru. Byłam mile zaskoczona, bo bałam się, że cienka chusta nie będzie się tak dobrze nosić
    - przepiękne kolory
    - fatalna instrukcja... (nie polecam początkującym). Na szczęście mam Hoppa i hoppową instrukcję, więc dla mnie to nie był problem
    Dobrze mieć świadomość, że chusta kurczy się w praniu. I to znacznie. Z 4,2, które powinno być dla mnie idealne, zostało 3,9, a po wymianie na dłuższą z 4,6 zrobiło się 4,38 (prane w 40st.)

Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne!!!

Chustomanka Awatar kashinka
    Miejscowość
    Royston, UK

Domyślnie

mam moja ellaroo od roku i jest z drugiej reki, wiec od poczatku byla super - i nadal jest.
    moje dziecko nie jest kolosem, teraz wazy ciut ponad 7kg, ale bardzo lubie moja maije, bo sie ja super wiaze, latwo dociaga, i za jej lekkosc - tu nie chodzi mi u upaly, bo mi nie bywa za goraca w innych, a o to, ze jak ja mam na sobie to nie czuje jej samej.

ellaroo nie jest skosnokrzyzowa BTW.
    moje dzieci: Jacob (2003), Alexander (2004), Mila (2006), Nicolas (2007) i Maya (lipiec 2012)
    Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ® Dresden

Chustomanka Awatar Beotia
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamuszyca
    Dobrze mieć świadomość, że chusta kurczy się w praniu. I to znacznie. Z 4,2, które powinno być dla mnie idealne, zostało 3,9, a po wymianie na dłuższą z 4,6 zrobiło się 4,38 (prane w 40st.)
    A właśnie: na wszywce jest info, że należy prać w zimnej wodzie. Tak też robię i się nie kurczy. Piorę ją ręcznie w ogóle - warta jest, żeby o nią zadbać
    A schnie w godzinkę na polu, taka zawieszona prosto z wody

Chusteryczka Awatar lola_22
    Miejscowość
    Katowice ;-)/Kraków

Domyślnie

ja swoja piore w 40 i jest ok - po waszych przygdach mysle ze to moze zalezy od partii chusty i koloru (niektore przedze moga byc innej jakosci) wiec bezpieczniej prac wszytskie w zimnej wodzie (w pralce w 30 stopniach) i wowczas powinno obyc sie bez niespodzianek.
    Doradca noszenia w chuście po kursie podstawowym Trageschule Dresden®,
    już nie .pl ale wciąż zamotana

Chusteryczka Awatar kamuszyca
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Beotia
    Cytat Zamieszczone przez kamuszyca
    A właśnie: na wszywce jest info, że należy prać w zimnej wodzie. Tak też robię i się nie kurczy. Piorę ją ręcznie w ogóle - warta jest, żeby o nią zadbać
    A schnie w godzinkę na polu, taka zawieszona prosto z wody

Zapomniałam dodać, że moja chusta na początku miała bardzo nieprzyjemny, silny, chemiczny zapach - po prostu śmierdziała niemiłosiernie, podobno środkiem przeciwko szczurom na statkach, aby jej nie zeżarły podczas transportu Po praniu w 30st (zgodnie z instrukcją) zapach ani trochę nie ustąpił, aż bałam się dziecko wkładać do chusty, żeby się nie zatruło... Stąd pranie w 40st. + moczenie w napachniaczu i wietrzenie. Pomogło za 4 razem

Domyślnie

zaskoczeniem bylo to , ze po wypraniu pierwszy raz w 30 stopniach, chuście uciekło ...około 30 cm, bylam wsciekla, bo zamiast ogonów miałam dwa frędzlowate kikuty, ale z czasem - może wiązania mam bardziej dociągniete- juz mi to nie przeszkadza... a chusta jest fantastyczna, wszystkim sie podoba, mąż sie do niej od razu przekonał, Franek pokochał od pierwszego przytulenia...

Chustofanka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

mam od tygodnia Maiję. Myślę, że na lato jest super.
    Cieniutka z prześlicznymi kolorami, które z każdym dniem wydaja mi się piękniejsze (i udało mi się kupić idealnie pasujące do niej kolczyki ).
    Na początku miałam wrażenie , ze coś nie tak jest z dociąganiem (mam porównanie z hoppem) ale teraz jest juz w porządku.

Chustonoszka
    Miejscowość
    KrakĂłw

Domyślnie

Uprawnienia umieszczania postów