Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Pomocy !!!

Chusteryczka Awatar rebelka
    Miejscowość
    Nowe n/Wisłą

Domyślnie Pomocy !!!

Bardzo proszę wszystkie doświadczone mamy o pomoc w wyborze chusty. Moja dzidzia urodzi się dopiero pod koniec kwietnia, więc mam jeszcze trochę czasu na zastanowienie się, tym bardziej, że chusta zakupiona będzie dopiero z becikowego Mam 164 cm, noszę rozmiar 44, chcę na pewno kupić długą wiazaną chustę ale mam problem z wyborem. Zastanawiam się głównie nad girasolem i nati. Storcze i didki odpadają ze względu na cenę, chyba że kupię uzywaną. I tu własnie mam pytanie, która z nich będzie najlepsza dla mnie, zupełnie początkującej chustonoszki, dla niemowlęcia (kołkówej nie chcę bo koleżanki już mi kieszonkę z chusta.pl kupiły) i czy lepiej zainwestować w nową czy lepiej kupić używaną, już złamaną i miekką? I nie wiem też czy lepiej kupić cieńszą czy grubszą, w sumie nawet nie wiem która jaka jest.... Czyli ogólnie, która chusta będzie najlepsza na sam początek? Dodam, bo to chyba też istotne, że nie chciałabym kupować później drugiej chusty Będę wdzięczna za wszystkie opinie.
    "Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa

Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Kupując używaną tylko zyskujesz: chusta jest od razu złamana i mniej kosztuje. Z tych dwóch wybrałabym girasola bo ma piękne kolorki i wg. mnie jest fajny dla najmniejszych dzieci bo mięciutki, cienki, miły w dotyku (bardziej niż nati) i łatwo się wiąże. No ale ja sama mam girasola a w nati nosiłam tylko raz więc jestem nieobiektywna.

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chustoholiczka

Domyślnie

Tak też mi się wydaje, że używana to same plusy - tak jak napisała Agnen.
    Ja nie mam porównania bo mam jedną chustę i tylko w tej nosiłam - didymos indio, ale tą mogę w 100% polecić!!!

Chustoholiczka

Domyślnie

Dodam, że kupiłam właśnie używaną: złamana i tańsza niż nówka - więc na plus!

Chustomanka Awatar polah
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Re: Pomocy !!!

Cytat Zamieszczone przez rebelka
    nie chciałabym kupować później drugiej chusty
    Jasne, żadna z nas nie chciała
    Jula 18.12.2004, Wojtek 17.01.2008
    Herbata z Malinami

Uprawnienia umieszczania postów