anetta, a tak sobie dobrze radzi ze zdjęciem spodenek i majtek czy spódniczki? to mnie zastanawia. ale się nie wycofuję z podjętej decyzjitylko mysle o logistyce
![]()
anetta, a tak sobie dobrze radzi ze zdjęciem spodenek i majtek czy spódniczki? to mnie zastanawia. ale się nie wycofuję z podjętej decyzjitylko mysle o logistyce
![]()
Syn 2006
Córa 2008
Syn 09.2014
Teraz jeszcze ciepło, więc cienkie spodenki, spódniczki i majteczki sama zazwyczaj ściąga i zakłada (oczywiście to drugie trochę krzywo jej wychodzi, ale daje radę), ale jak ma jakieś problemy to wtedy przychodzi do nas i jęczy, pokazując, że nie może czegoś zdjąć lub założyć.
A ty próbuj odpieluchować już córę, tym bardziej, że woła. Myślę, że to idealny moment, tym bardziej, że ma kogo naśladować. U nas też zaczęła najpierw wołać, jak zrobiła siusiu w pieluchę więc wprowadziliśmy nocnik i szybko się udało. Trzymam za Was kciuki.Powodzenia!
ZUZIA 02.11.2007, ZOSIA 30.01.2012
hania miala 1.5 roku jak zaczelam ja w dzien wysadzac na nocnik. miala wpadki, ale szybko zrozumiala o co cho. wtedy tez przestalam zakladac jej w dzien na drzemki pieluche. drzemki miala wtedy ok. 3 godz, wiec wpadki sie na poczatku zdarzaly. na noc jej caly czas pieluche zakladam, ale na ogol ma sucha; budzi mnie w nocy albo cakiem nad ranem, ze siku chce![]()
córa dziś rano wstała i zawołała "siusiu", no i wysikała pól nocnika![]()
jutro po żłobku zaczynamy, trzymajcie kciuki!
Syn 2006
Córa 2008
Syn 09.2014
jak długo trwało to odpieluchowanie, tzn kiedy dziecko załapało? ile dni/tygodni?
na razie mamy mieszane efekty: tzn czasem popouszcza i dopiero wtedy woła, czasami sie zasikuje. przestałam ją pytać czy chce siku zeby sama o tym pamietała. bo pierwszy dzien ja pytałam i nie było żadnej wpadki ale to przeciez nie o to chodzi zebym ja za nia pamietała tylko zeby ona o tym pamietała, co nie?
Syn 2006
Córa 2008
Syn 09.2014
Weronika po ok 3 dniach załapała, że się sika na nocnik i trzeba wołać ale wpadki zdarzają się nadal np w czasie jakiejś super zabawy z innymi dziećmi wtedy ja ją pilnuje, jak wybieramy się na spacer czy inne wyjście to też ja myślę o wysikaniu się "na zapas"i czasem woła wcześniej tak, że spokojnie dojdziemy do nocnika a czasem woła jak już zaczyna sikać i wtedy sama biegnie do kibelka
U nas odpieluchowanie trwało około tygodnia.
ZUZIA 02.11.2007, ZOSIA 30.01.2012