Pokaż wyniki od 1 do 20 z 20

Wątek: W jakim wieku zdjęcie pieluchy?

Chusteryczka

Domyślnie W jakim wieku zdjęcie pieluchy?

nie wiem czy to jest temat na ten dział bo w sumie kieruje je do wszystkich mam, ale temat jest okołopieluchowy
    tzn:
    w jakim wieku odstawiliście plieuchy?

chodzi mi o taki moment kiedy dziecko zaczęło wołać na nocnik, nie zakładaliście pieluch (nawet jeśli na noc dłużej).

mój syn miał 26 miesięcy kiedy zdjęłam mu pieluchę a i tak kilka miesięcy mieliśmy jeszcze wpadki. dla niego to było chyba za wcześnie i tylko moje samozapracie sprawiło, ze nie wrócilismy do pampków. przedetem nie był nigdy wysadzany ani nic.

córe chciałbym odpieluszyć szybciej. ma 19 miesięcy i się zastanawiam czy damy radę. tym bardziej, że czasem sama zawołała na nocnik choć nigdy jej nie wysadzałam (po prostu nasladuje brata).

no i jakieś doświadczenia, że przed 2 rokiem, że w okolicy 20 miesiąca tez można by mi pomogły
    czytałam własnie watek o niecałym półtoraroczniaku, sama mam sąsiadkę, której synek jako pótoraroczniak przestał nosić pieluchę więc sie pewnie da.

więc jak to było u Was, koniecznie wiek podajcie, może mnie natchniecie
    Syn 2006
    Córa 2008
    Syn 09.2014

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Mój syn miał 20 miesięcy, odpieluchował się w przeciągu paru dni zupełnie.

W nocy sika do dziś, w sierpniu skończył 4 lata.
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chusteryczka
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie

Mój synek odpieluchował się jak miał 23 miesiące (miesiac przed drugimi urodzinami). Chociaz probowaliśmy kilka razy wczesniej, dopiero jak sam byl gotowy - udało się. I tak jak pisze Pszczoła - w ciagu 2 - 3 dni już było ok.
    Na noc do tej pory zakładam pieluszkę, choć w ciągu tych 3 miesięcy zdażylo się może z 5 razy, że w nocy cos popuscił.

Chustomanka Awatar roziii
    Miejscowość
    kiedyś Wa-wa Bielany teraz z pod Warszawy

Domyślnie

Mój pierwszy nie na wielo, ale szybciutko załapał jak miał 18 miesięcy, nauczył się w dwa tygodnie
    Rozalia( Rozi) mama Patryka 11.2005, Szymona 10.2008, Wojtka 03.2011 i Maćka 06.2019

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

Alex 22 miesiące
    2-9 miesięcy pełne EC, potem z racji na moją ciążę pieluszkowany w nocy. w dzień wkłądki wymieniane po każdej wpadce. od 10 miesiąca zgłaszał "po fakcie".
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Chustodinozaur
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Sara pampersowa 3 miesiące przed 2 urodzinami.Zdjęłam pieluchę radykalnie i koniec - w 3 dni zrozumiała,że nie sika się w majtki.Gdy miała ok 8 miesięcy czasami udało jej się zrobić siusiu do nocnika,ale latem gdy miała 1 i 3 m patrząc na mnie sikała po nogach
    od 12 lat:wiosna '07,zima '09, jesienna '11 i letnie'13 wiosna'18

Doradca Noszenia ClauWi®

Chusteryczka Awatar irla
    Miejscowość
    華沙

Domyślnie

U nas nocnik Mały załapał ok. 15 miesiąca - tzn. skuteczne wołanie i dobiegnięcie bez popuszczania. Odpieluchowanie w dzień jak miał własnie ok. 15 mcy.

A odpieluchowanie w nocy nastąpiło jak miał 2 lata i 2 miesiace (26 mcy) - sam odmówił zakładania pieluchy na noc i od tej pory nie siusia przez sen, jedynie zdarza się mu siknąć podczas drzemki dziennej. Teraz ma 32 mce.
    By dziecko się uczyło, To dla dobra sprawy, Wpójmy mu, że Świat, cały, Jest bardzo ciekawy.
    Każda dziedzina wiedzy warta jest zachodu. Najlepiej gdy ich pozna, wiele już za młodu.

by Anonim z sieci

Tu i Teraz.

Chustomanka Awatar isia77
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

"W jakim wieku zdjęcie pieluchy?"
    - No cóż, ja mam po 30 i chętnie robię zdjęcia pieluchom, np na konkurs, albo bazarek....
    Karolina 20.11.2008; Aleksander 16.08.2011; Bartosz 21.05.2018.

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

18miesięcy, a pewnie byłoby szybciej gdyby nie to że nie mogąc uwierzyć w to co się dzieje zakładałam młodej pieluchę jeszcze dość długo. Znaczy tetrę, którą wieczorem wrzucałam niezasikaną do prania

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chusteryczka Awatar nianja
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

u nas w 19 miesiącu wyrzuciłyśmy pieluchy, załapała w 3 dni, teraz tylko na noc oczywiście

Chusteryczka

Domyślnie

jakby nie patrzyć wszystko wskazuje na to, że warto spróbować, hmmm
    się zobaczy w weekend
    dzięki za wszystkie wpisy!
    Syn 2006
    Córa 2008
    Syn 09.2014

Chustoholiczka Awatar stokrotka.a
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Sara była na pampkach do 7 miesiąca potem na wielorazówkach
    w 20 miesiącu odpieluchowana.(machnęłam się S. skończyła 20 kiedy się odpieluchowała nie 18)
    wysadzana na nocnik kiedy ukończyła 8 miesięcy w sumie dokładnie nie pamiętam.

w domu biega w majteczkach,u dziadków też,na spacery też.
    pieluszka zakładana tylko na dalekie podróże autem kiedy to nie zawsze można się zatrzymać i na noc na wszelki wypadek...coby matkę kałuża nie obudziła w nocy ,chodź ostatnio jest sucha po nocy.
    myslę że spokojnie możesz zacząć...bo z tego co piszesz to jest już gotowa...
    Ostatnio edytowane przez stokrotka.a ; 17-09-2009 o 20:39
    Sara. 23.01.2008 Lena. 15.11.2010 Laura. 1.08.2013
    http://jogazycia.pl/harmonogram-zajec/

Chustomanka Awatar anetta1980
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

W wieku 19 miesięcy pozbyliśmy się pieluch, a od dwóch miesięcy nie zakładamy w ogóle nawet na noc, bo w nocy nie sika wcale. A w dzień nie woła tylko sama wędruje do ubikacji i załatwia potrzebę. Nawet często sami nie wiemy kiedy, tylko regularnie opróżniamy zapełniony nocnik.

ZUZIA 02.11.2007,
    ZOSIA 30.01.2012

Chusteryczka

Domyślnie

anetta, a tak sobie dobrze radzi ze zdjęciem spodenek i majtek czy spódniczki? to mnie zastanawia. ale się nie wycofuję z podjętej decyzji tylko mysle o logistyce
    Syn 2006
    Córa 2008
    Syn 09.2014

Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez garlicgirl Zobacz posta
    anetta, a tak sobie dobrze radzi ze zdjęciem spodenek i majtek czy spódniczki? to mnie zastanawia. ale się nie wycofuję z podjętej decyzji tylko mysle o logistyce
    Teraz jeszcze ciepło, więc cienkie spodenki, spódniczki i majteczki sama zazwyczaj ściąga i zakłada (oczywiście to drugie trochę krzywo jej wychodzi, ale daje radę), ale jak ma jakieś problemy to wtedy przychodzi do nas i jęczy, pokazując, że nie może czegoś zdjąć lub założyć.
    A ty próbuj odpieluchować już córę, tym bardziej, że woła. Myślę, że to idealny moment, tym bardziej, że ma kogo naśladować. U nas też zaczęła najpierw wołać, jak zrobiła siusiu w pieluchę więc wprowadziliśmy nocnik i szybko się udało. Trzymam za Was kciuki.Powodzenia!

ZUZIA 02.11.2007,
    ZOSIA 30.01.2012

Chustoholiczka Awatar Ruda
    Miejscowość
    to tu to tam :)

Domyślnie

hania miala 1.5 roku jak zaczelam ja w dzien wysadzac na nocnik. miala wpadki, ale szybko zrozumiala o co cho. wtedy tez przestalam zakladac jej w dzien na drzemki pieluche. drzemki miala wtedy ok. 3 godz, wiec wpadki sie na poczatku zdarzaly. na noc jej caly czas pieluche zakladam, ale na ogol ma sucha; budzi mnie w nocy albo cakiem nad ranem, ze siku chce
    Hania - 01.01.2007 r.
    http://okiemrudej.wordpress.com/

Chusteryczka

Domyślnie

córa dziś rano wstała i zawołała "siusiu", no i wysikała pól nocnika

jutro po żłobku zaczynamy, trzymajcie kciuki!
    Syn 2006
    Córa 2008
    Syn 09.2014

Chusteryczka

Domyślnie

jak długo trwało to odpieluchowanie, tzn kiedy dziecko załapało? ile dni/tygodni?
    na razie mamy mieszane efekty: tzn czasem popouszcza i dopiero wtedy woła, czasami sie zasikuje. przestałam ją pytać czy chce siku zeby sama o tym pamietała. bo pierwszy dzien ja pytałam i nie było żadnej wpadki ale to przeciez nie o to chodzi zebym ja za nia pamietała tylko zeby ona o tym pamietała, co nie?
    Syn 2006
    Córa 2008
    Syn 09.2014

Chusteryczka Awatar nianja
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Weronika po ok 3 dniach załapała, że się sika na nocnik i trzeba wołać ale wpadki zdarzają się nadal np w czasie jakiejś super zabawy z innymi dziećmi wtedy ja ją pilnuje, jak wybieramy się na spacer czy inne wyjście to też ja myślę o wysikaniu się "na zapas" i czasem woła wcześniej tak, że spokojnie dojdziemy do nocnika a czasem woła jak już zaczyna sikać i wtedy sama biegnie do kibelka

Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

U nas odpieluchowanie trwało około tygodnia.

ZUZIA 02.11.2007,
    ZOSIA 30.01.2012

Uprawnienia umieszczania postów