Zobacz wyniki ankiety: Jaki stopien dajesz tej chuscie?

Głosujących
93. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1

0 0%
  • 2

2 2.15%
  • 3

7 7.53%
  • 4

20 21.51%
  • 5

64 68.82%
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 90

Wątek: Girasol

Mieszany widok

Chustomanka
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie Re: Girasol

Ja mam 2 girasolki - tęczowy 4,6 m i wiosenną łąkę - 5,2 m (tak się chyba nazywa - kiedy je kupowałam, były tylko numery kolorów, nie piękne, zachęcające nazwy). Może dlatego, że to moje pierwsze chusty, a może dlatego, że najwięcej w nich nosiłam - baaardzo, baaardzo przypadły mi do gustu i już nie mogę się doczekac, kiedy znów się zacznę w nie motać (39 tc). Jak pisze większość - miękkie jak flanelka, bajeczne kolory itd. Mnie nie przeszkadza zupełnie to, że dłuższy jest wyraźnie jednostronny - przeciwnie - kiedy uczyłam się wiązać, było to całkiem pomocne. Jedna rzecz - środek mógłby być oznaczony po dwóch stronach no i krawędzie zaznaczone różnymi kolorami. Ale w sumie dzięki brakom różnic krawędzi zmuszona byłam opracować inny system wyczuwania stron, co bardzo przydało się przy kolejnych chustach innych marek. Ogólnie oceniam na 5 z mikro minusikiem.
    Ewa - mama Martyny (27.05.2008 r.), Jeremiego (26.06.2009 r.) i Konstantego (04.03.2012 r).

Chustonoszka
    Miejscowość
    Włocławek

Domyślnie

Witam,

ja mam ten "starszy model", leśną niezapominajkę kupioną używaną tu na forum. To jest moja druga chusta ( nie licząc poucha, przy starszej), po elastyku i bardzo ją lubię. Zuzia na razie ciężka nie jest- 5 miesięcy, korygowane ok.4, więc diagonalna może być i na lato chyba przewiewniejsza. kolory są cudne, mięciutka, dobrze się dociąga. Miała w ręku i krótko na sobie jeszcze tylko nati i stoch...- cieżka nazwa i girasol fajniejszy. Daję 5 , ale zobaczę, czy sie,\qś nie zweryfikuję za tydzień w górach
    Marta 02.02.1998
    Ania 18.12.2006
    Zuzia 30.01.2009
    Pozdrawiamy

Chustonówka

Domyślnie

a jak się go nosi przy ok 11-12 kg dzieciach i starszych/cięższych ?

Chustofanka Awatar buraczanajolka
    Miejscowość
    3city

Domyślnie

ja nie mam porownania.a do tego zadna ze mnie specjalistka bo jeszcze nie kazde wiązanie mi wychodzi...powiem tak. mam girasola 4.7... chyba?nosiłam zoche od 3msc codziennie po 2,3godziny przynajmniej bo mała dysplazyjna i nosiło mi sie cudnie .teraz mała ma 8 kilasow i jak mam ją z przodu to po godzince troche mięknę.ale chusta git.jak dobrze sie zamota nic nie trzeba poprawiac nic dociągac. ale troszke za gruba na lato.mała mi sie w niej grzeje.

Chusteryczka

Domyślnie

My mamy chustomt id myrry z tęczowego (dwustronnego) girasola i jestem zachwycona - zarówno mietkiem, jak i chustą
    Jest mięciutka, dobrze się dociąga i jest bardzo wygodna, choć nie wiem, czy to zaleta warsztatu myrry czy indiańskich tkaczy
    Live, Love, Enjoy Life! Always.

Uprawnienia umieszczania postów