Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: chciałam sie dowiedziec co sądzicie o tych chustach

Chustonoszka Awatar Confi
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie chciałam sie dowiedziec co sądzicie o tych chustach

Znalazłam na allegro takie cuś....

http://allegro.pl/item733209983_slic...lna_4_5_m.html

chciałam zapytać czy chusty satynowe maja rację bytu....mam wrażenie ,ze sa dośc śliskie ale jestem jeszcze laikiem więc moge się mylić. Materiały mają śliczne wzory, jednak cena ...choć niewątpliwie atrakcyjna , czy nie wydaje się Wam za niska? Czy może to być chusta godna polecenia?
    Ja ze względu na ogranioczone możliwości finansowe kupiłam chustę od Pentelki ( pisownia oryginalna) i jestem zadowolona ale nie miałam porównania z chustami markowymi...jak wrócę do pracy to pierwsze co zrobię...kupię Nati
    a wracając do linka, co o tym sądzicie?

Chustomanka Awatar scharon
    Miejscowość
    Żory

Domyślnie

ja mialam kawalek bawelnianej satyny z przeznaczeniem na plecaczki ,niestety nie nauczylam sie jej wiazac jeszcze a jest u mnie od 1,5 roku

natomiast z wiazanki nie mam z tym zadnego problemu

mnie sie zle dociaga a raczej nie umiem jej dobrze dociagnac ,zawsze gdzies mi sie wbija ,robilam kilka prob i skapitulowalam

Chusteryczka Awatar djdag
    Miejscowość
    Poznań/Kiekrz

Domyślnie

nie znam się jakoś super, ale nie wydaje mi się, żeby było możliwe utkanie materiału splotem skośnokrzyżowym za tak niską cenę. no, ale niech lepiej się wypowiedzą profesjonalistki

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

a tekst, że u dzieci trzymających głowę można wyjąc rączki mnie powalił..

Chusteryczka Awatar ewadbr
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

To ta kobita od tetrowych chust

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

ej Wy demonice
    chusta nie jest skośnokrzyżowa, tylko tkana "skośnym". Pani napisała.
    wiązanie na zdjęciu tez poprawne. było mnóstwo gorszych aukcji

a wracając do pytania autorki watku. bawełniana satyna nie musi być śliska. ale na pewno jest zbyt cienka i nie sądzę aby wygodnie było w niej nosić.
    nie ryzykowałabym zakupu.
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Chusteryczka Awatar rebelka
    Miejscowość
    Nowe n/Wisłą

Domyślnie

Typowa samoróbka, co do satyny to nie wiem jak ją można dobrze dociągnąć :/ BTW Pani poleca podwójny X a wszędzie ma kieszonkę Confi nie kupuj drugiej samoróbki, szkoda kasy od razu w Nati uderzaj
    "Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa

Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

Co do odpowiedniości satyny na chustę, to Medley ma chusty satynowe, joawoj w takiej nosiła. A jeśli chodzi o tę konkretną satynę, to 1) chyba jest za szeroka, 2) to zwykły materiał, farbowany zwykłymi tekstylnymi farbami = noworodkowi do memłania bym tego nie dała (a dzieciaki w pewnym wieku uwielbiają ciamkać chusty ) 3) żadna samoróbka nie nosi tak, jak chusta o specjalnym chustowym splocie

Chusteryczka Awatar irla
    Miejscowość
    華沙

Domyślnie

mi to wygląda na chustę uszytą z pościelowego satynowego materiału i nie budzi zaufania do solidności podtrzymywanai dziecka
    By dziecko się uczyło, To dla dobra sprawy, Wpójmy mu, że Świat, cały, Jest bardzo ciekawy.
    Każda dziedzina wiedzy warta jest zachodu. Najlepiej gdy ich pozna, wiele już za młodu.

by Anonim z sieci

Tu i Teraz.

Chustofanka Awatar jonaelle
    Miejscowość
    Pruszcz Gdański

Domyślnie

z takiej bawełny miałam pierwszą kółkową - bez porównania do mojej obecnej nati. Pięknie wygląda i na chwilkę na kółkową ok, ale nie poleciłabym jej na wiązaną.
    Siaś 07.2007 Ninia 04.2009 i Lolek 12.2010

Kozdy cłek fce mieć swój rozum. Kóniec kóńcym telo rozumów, kielo ludzi. A godajóm, ze rozum jest jedyn! Jakoz jedyn, kie kozdy hebluje po swojemu.

kaspag
    Guest

Domyślnie

hej

jestem tu nowa, i w chustowaniu początkująca, ale postanowiłam wrzucić swoje trzy grosze, bo akurat jakiś czas temu taką kupiłam. Tylko, że w brązowe grochy i inny rozmiar – o tą:
    http://www.allegro.pl/item730898423_730898423.html

Macie rację, to satyna pościelowa, ale wcale nie jest ani cienka ani śliska – te satyny z domieszkami sztucznymi takie są. Jak macie pościel ze 100%bawełnianej to wiecie, jak wygląda.
    Z małym (5 ½ m-ca, 9kg) dopiero zaczynamy – to nasza pierwsza (i na pewno nie ostatnia) i jesteśmy z niej zadowoleni. Za te pieniądze moim zdaniem jest ok. Pewnie nie ma porównania do oryginalnej, ale cena też. Kuszą mnie jeszcze inne kolory, bo rzeczywiście są ciekawe, ale na razie zbieramy na nati i nosimy się w tej, a że mały ją „ciamka”... ciamka wszystko co znajdzie w zasięgu, pościel też, a zdarzają się też gorsze rzeczy, jak na prawie półrocznego poszukiwacza wrażeń przystało. Piorę ją w proszku dla dzieci, to chyba nie tragedia, że ją trochę pomemła?
    Jeszcze mam pytanie, o co chodzi z tymi rączkami: można wyciągać w podwójnym x czy nie? Dostałam od sprzedającej odnośnik, tam jest, że można? wklejam :
    http://www.edziecko.pl/wideo_edzieck...jny_krzyz.html

Z góry dzięki za odpowiedź.

Uprawnienia umieszczania postów