Pokaż wyniki od 1 do 20 z 31

Wątek: Potrzebuję rady

Mieszany widok

Chustonoszka Awatar kwiathek
    Miejscowość
    Łódź/Ksawerów

Domyślnie Potrzebuję rady

Hej

Jestem tu nowa szukam chusty ale kompletnie nie wiem czym sie kierowac przy wyborze.
    Jest tyle rodzajow ze zawrotu glowy mozna dostac ...

Na razie posiadam Bebelulu lulu ale to chyba jednak nie chusta dla mnie i mojego dziecka (Hubcio ma ponad miesiac)

Pomocy

Chustomanka Awatar joawoj
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Jak dla mnie najlepsza jest tkana wiązana. Dla takiego malucha najlepiej długą (ok. 4,6m) i miękką (np. Neobulle, Girasol, Nati z bambusem).

Mam wiecznie zapchaną skrzynkę --> piszcie proszę na maila: mmpjmw@gmail.com

Chustoholiczka Awatar calineczka
    Miejscowość
    100km od Torunia i 100km od 3Miasta

Domyślnie

Elastyczne są fajne, bo:
    1. Jest w zasadzie jedno wiązanie.
    2. Najpierw zawiązujesz chustę, a potem wkładasz dziecko (czyli, że się dziecko nie wkurza przy dociąganiu).
    3. Nie trzeba dociągać, co zwłaszcza na początku jest dość trudne, aczkolwiek nie aż tak straszne jakby się mogło zdawać.
    4. Elastyczne są milutkie i mięciutkie, chociaż nieco grubsze od tkanych, więc jeśli Twoje Dziecię nie lubi być zbyt ciepło opatulone to raczej odpada noszenie "po domu".

A potem (czyli jak się przekonacie do chust i Dziecię podrośnie) to już tkane są przepiekne... no i zdążysz już jakieś sobie upatrzyć do tego czasu

Chusteryczka Awatar Leika
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Ja nosiłam moją małą w elastyku również po domu, ale ona jest zimowym dzieckiem, więc nie było problemu z przegrzewaniem

kwiathek - kieruj się intuicją jak i Waszymi możliwościami finansowymi. Jeśli masz kupić tylko jedną, jedyną chustę, to uderzaj od razu w tkaną skośnokrzyżową, czystobawełnianą. Największa szansa, że Wam będzie pasować. Jeśli dopuszczasz możliwość innej chusty za jakiś czas, i tym bardziej, jeśli nie masz doświadczenia w motaniu, to pomyśl o zaczęciu od elastyka - jest tańszy, prostszy w wiązaniu (elastyczny, więc nie trzeba precyzyjnie dociągać), idealny dla maluszka i na początek chustowania.
    Tylko za jakieś 2-3 miesiące będziecie musieli zamienić go na tkaną...
    Starszy Syn (VIII.2006), Córka (I.2009) i młodszy Syn (XI.2011)

http://moje-dzieciaki.blogspot.com/

We are what we think. All that we are arises with our thoughts.
    With our thoughts we make the world.
    Buddha

Miejscowość
    Łódź/Ksawerów

Domyślnie

A dlaczego bedziemy musieli ??

Chustomanka Awatar joawoj
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Elastyk ma ograniczoną nośność. Jak dziecko trochę urośnie, to wygodniej jest w tkanej.

Mam wiecznie zapchaną skrzynkę --> piszcie proszę na maila: mmpjmw@gmail.com

Miejscowość
    Łódź/Ksawerów

Domyślnie

A gzie najlepiej rozgladac sie za chusta ??
    Poczym poznam np na allegro ze ktos nie robi ludzi w konia i np nie sprzedaje podrobek ??

Uprawnienia umieszczania postów