Przepraszam, ale teraz myje okna i pije kawe
A temat niestety, ale mnie rozbawil
tzn, absolutnie niezlosliwie, ale nie wiem, czy da sie realnie pomocna tak ciezka chorobe, jaka jest chustoholizm
![]()
witaj
najpirw okresl sobie, na jaką chustę Cię stac, a potem popatrz, które wzory Ci się podobają
a potem, jesli masz możliwośc- zgadaj się z kimś pomacac chusty![]()
ja tez nie złośliwie.ale Laliko-akurat Twój post mnie bardziej zirytował niż rozbawił
taaakie Wy juz mądre jesteście,że nie pamiętacie własnych początków
że nie przytoczę przysłowia..
niedawno i ja podobne pytanie zadawałam,a więc chętnie pomogę komuś
Jago-kup sobie Leosia 4,6 -będziesz kontenta![]()
Synalek marcowy
Córeczka lipcowa
Pamiętam swoje rozterkiWybierz sobie taką, która podoba ci się najbardziej wizualnie. Na początek wybierz po prostu bawełnianą. Nati jest OK. Potem, jak opanujesz te prawie 5 m szmaty i zaczniesz się zachwycać różnymi innymi chustami z dodatkami lub bez, możesz sobie cos dokupić lub sprzedac jedna kupic drugą, co wybierzesz
![]()
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci
Lolu - rozbawil mnie w sensie, ze sama potrzebuje pomocy (zeby mi ktos wytlumaczyl, ze po co mi tyle chust)
Ja proponuje elastyka na poczatek, bo ja tak zaczynalam z dzieckiem wrzesniowym i elastyk sprawdzil sie super. Na bazarku mozna kupic uzywana gabi za ok. 80zl - mysle, ze warto zainwestowac i miec spokoj na 3-4-5 miesiecy i rozgladac sie w tym czasie za tkanymi chustami.
A welny na poczatek ja bym nie polecala, bo nigdy nie wiesz, czy dziecko nie bedzie mialo uczulenia na welne. Zreszta ja nawet welny nie probuje, bo mnie kazda gryzie okropnie. Raz wlozylam koszulke meza i czulam sie jak Herkules w koszulce Dejaniry, az spojrzalam na metke, a tam bylo napisane, ze jest z domieszka welny.
Ide dalej sprzatac![]()
Dziekuje Wam
Poczytalam,poszperalam jeszcze troche i zdecydowalam sie na Moby.
Pozdrawiam
oj dziewczynki czepliwe jesteście, lalika ma rację - nie ma dobrej odpowiedzi ...
na 1 chustę to wybierz kolorystycznie co CI się podoba, naprawdę wielkiego znaczenia na początku to nie ma bo i tak nie poczujesz różnicy dopóki nie spróbujesz innych
najlepiej iść na chustospotkanie i pomacać różne takie
a elastyka na początek też polecam, od bordowej Gabi zaczynałam a potem się przerzuciłam na szmaragdowy Nati bambus, do tego kółkowy hopek delhi z ramieniem płaskim i małe sztruksowe czarne MT na dokładkę...
o moby się nie wypowiem, bom nie nosiła..
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
Mam moby ciemnozieloną.Fajna chusta dla malucha.Nie potliwa,łatwo się mota.Na początek będzie ok.Potem pomyśl o tkanej.Powodzenia!
Obieram ziemniaki,wiec pisze szybko i krotko.Jak kupowałam pierwszą to na rynku były chyba 2 chusty,wybrałam hoppa.Teraz mąż go nie chce sprzedac bo ma sentymentNad elastykiem się waham,może jakaś zara?
od 12 lat:wiosna '07,zima '09, jesienna '11 i letnie'13 wiosna'18
Doradca Noszenia ClauWi®