Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 63

Wątek: A kto w ogóle nie nosi na plecach?

Mieszany widok

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie A kto w ogóle nie nosi na plecach?

Siedzę i myślę o plecakach. Kluska ma 9 miesięcy, waży 10kg, noszę ją w 2x. Na plecach miałam ją dwa razy, raz w chuście i raz w MT i nie spodobało się to mię ani trochę. Wolne i swobodne ręce owszem, super sprawa, ale to, że nie widzę, co się z nią dzieje, przeszkadzało mi bardzo. Pomijam aspekt techniczny plecakowania - nie wydaje mi się, żebym była w stanie samodzielnie się zaplecaczyć, bo ręce mi się trzęsą już na etapie podnoszenia jej
    Enyłej, czy można przez cały okres chustonoszenia nosić tylko z przodu? Tzn. wiadomo, że wszystko można ale czy jest jakiś moment, kiedy to jest jednak zbyt uciążliwe i wtedy wszystkie minusy plecaków tracą na znaczeniu?
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chustomanka Awatar lillyofthevally
    Miejscowość
    Świętochłowice

Domyślnie

ja też się bałam plecaków - oj jak się bałam.......
    że mi spadnie ( bo ruchliwa strasznie), że materiała spod pupy wysunie sie.....

owszem początki trudne były - ale teraz jest ok
    tzn plecak musi byc dosyc wysoko - żeby młoda mogła wszystko widzieć

a mi Hanuta zaczęła ciążyć jak przekroczyła wage 10 kg. i osobiście denerwowało mnie jej ciąłe kręcenie głową raz w prawo raz w lewo, ocieranie kapelusikiem o moją brodę....

plecaki rulleezzzzz..
    POWRÓT DO NASZEGO ŚWIATA DLA MOJEGO ANTKA:

http://www.chusty.info/forum/showthr...958#post551958

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

Domyślnie

Stasiu-Lova nosi hehe i nie chce się nawet uczyć plecaka podobno więc widocznie się da
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Chustomanka Awatar jujama
    Miejscowość
    okolice Legionowa :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rzufik Zobacz posta
    Stasiu-Lova nosi hehe i nie chce się nawet uczyć plecaka podobno więc widocznie się da
    Hehe... przy kolejnym dziecku wymięknie

A swoją drogą Kammik nie miałaś stresu na początku chustowania w ogóle? I ten plecaczkowy minie. Dopracujesz wiązania, nabierzesz pewności.
    Na razie poplecaczkujcie się tam, gdzie masz swobodę, możesz poprawiać, rozmotać. Czyli dom, ogródek ewentualnie. Załapiesz i pokochasz plecaczki.
    JUlcza (16.04.2006), JAcusiowa (9.05.2008) i MAćkowa (14.12.2012) mama Magda
    http://jama-jujamy.blogspot.com/

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Masz rację, jujama, miałam! Ale tu chyba chodzi o inny rodzaj stresu - jestem w stanie (teoretycznie) opanować wiązanie i przyjąć do wiadomości, że Kluska mi stamtąd nie wypadnie. Ale, dajmyż na to, zaczyna marudzić i popłakiwać. Z przodu - przytulę, w ucho pocałuję, rozśmieszę. A z tyłu co - w pupę klepnę dla kurażu?
    Pocieszam się tylko, że teraz już nie będzie tak szybko na wadze przybierać i nie przygniecie mnie w końcu do ziemi
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chusteryczka
    Miejscowość
    Praga Północ podwórka

Domyślnie

ano

Chustomanka Awatar dorcik81
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

hmm...Patiszon waży jakies 10kg i ciągle z przodu siedzi.na plecy powędrowała dwa razy w MT i przy asekuracji mojego męża
    ostatnia samodzielna próba zawiązania plecaczka zakończyła się wielkim płaczem i szarpaniną dziecka z chustą
    starsza 27.11.2008
    młodsza 28.12.2010
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Domyślnie

Ja też tak mam chociaż Zośka swiat mi zasłania.... zresztą tak czy siak, świata poza nią malo widzę

Chustomanka Awatar lindgren
    Miejscowość
    z Poznania

Domyślnie

dla mnie plecaczek to jakiś kosmos jest.
    jak ostatnio widziałam, jak anifloda wrzuca na plecy córeczkę to zrobiłam z siebie kretynkę siejąc panikę, że mloda zaraz wypadnie
    to nie na moje nerwy...
    ja, z przeproszeniem, ledwo biustonosz umiem zapiąć z tyłu. ale wsadzić tam bezpiecznie dziecko?? chyba za gruba na to jestem, zbyt bojaźliwa i zbyt niezdarna.
    stach 12.2008, tosia 07.2010, magda 12.2013 [*], maryśka 11.2014

Chustofanka Awatar Mama Żuka
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

My też wędrujemy tylko z przodu. Moje samodzielne plecakowe próby nieodmiennie kończą się fiaskiem. Nawet gdy próbujemy w trójkę, efekty też są marne - Mały jest tak ucieszony tym, że znalazł się na moich plecach, że wierci się i podskakuje na mnie jak dziki No i można do woli ciągnąc mamę za włosy...

Chustomanka Awatar dagis
    Miejscowość
    se

Domyślnie

ja nie nosze

nie czuje sie gotowa na takie rozstanie
    ellka nie lubi byc z tylu narazie
    nosimy sie wiec z przodu

ellka ma rok
    i 7,5 kilo
    wiec specjalnie nie ciazy
    bo to ellka pchalka jest w koncu

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

zawsze powtarzam tak :
    pierwsze dziecko nosiłam na plecach jak miało ponad rok
    drugie zaczęlam ok 4 miesiąca.. pewna byłam swych umiejętności plecakowych jak miał 6 miesięcy.
    boję się co by było przy trzecim

Chustomanka Awatar Ajka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aga Zobacz posta
    zawsze powtarzam tak :
    drugie zaczęlam ok 4 miesiąca.. pewna byłam swych umiejętności plecakowych jak miał 6 miesięcy.
    przy trzecim od urodzenia będzie na plecach
    "co zesłał los trzeba będzie stracić " 13.11. 2000 Kubuś i Franus (25tc) [*][*] 14,09 2004 2 fasolki(5tc) [*][*] ; kruszynka 08. 2012
    jesienna panienka 14.09.2001[/COLOR]; zimowy chłopak 22.02.2007; letni chłopaczek 03.07.2009
    Chustopróchno ze mnie

na urlopie od 2000 roku

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

no coz
    po roku noszenia W na plecach nauczylam sie wiazac plecak i zaszlam w ciaze i przestalam nosic

ale ciezkie dzieci na serio nosi sie latwiej na plecach
    moge wkleic galerie moich nieudanych plecaczkow dla dodania otuchy i te na ktorych widac ze sie nauczylam
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chusteryczka Awatar lalika
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Wrzuć.....jak na razie, to mi plecak bardziej ciąży (wrzyna się w ramiona), niż 2x albo kieszonka. Cyli musi niedociągnięty...
    A my i tak chodzimy na krótkie spacerki, w ramach bliskości z pracującą matką, to mi szkoda nie widzieć Aldo.

Chustomanka Awatar jujama
    Miejscowość
    okolice Legionowa :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aj-a Zobacz posta
    przy trzecim od urodzenia będzie na plecach
    A może w ogóle ciążowy garb zamiast brzuszka
    JUlcza (16.04.2006), JAcusiowa (9.05.2008) i MAćkowa (14.12.2012) mama Magda
    http://jama-jujamy.blogspot.com/

Chustofanka Awatar buraczanajolka
    Miejscowość
    3city

Domyślnie

tylko z przodu.i w chuscie i w mt.nie umiem jeszcze tzw"tylca" w ogole.mała ma 8,5kg i jeszcze daje rade.ciekawe jak dłooogo..

Chustoholiczka Awatar Biedronka
    Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Domyślnie

Moja młodsza bestia nie daje sie z przodu nosic
    ew. jak jest chory , albo mu zle to TAK
    a jak wszytko ok to NIE .Plecy najlepsze bo wszytko widac lepiej

Ja niewyobrazam sobie nosic teraz Tyma z przodu ( nie uzywamy wózka) na spacery
    bym sie chyba wbiła w ziemię

ale za to starszy synek ( za 2 miesiace 4 lata) uwielbia z przodu
    mój kregosłup za to nie bardzo
    na wyjścia do ogrodu ...ok zamotam go w 2 x , kieszonkę .ale na spacery nie dałabym rady z przodu go nieść
    z tyłu ..ok
    moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
    Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
    http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )

Chusteryczka Awatar bubusita
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Jeremi waży ponad 11kg i bardzo rzadko noszę go na plecach. Po prostu nie lubię, szczególnie w miejscach publicznych nie widzieć co się z nim dzieje, czy ktoś mu nie daje w np. w autobusie cukierka/lizaka/chrupki, bo to się niestety zdarza. Na spacerach częściej zarzucę go na plecy, ale raczej w mt lub nosidle, bo plecaczków się boję sama wiązać. Za to mój mąż nosi tylko na plecach i wiąże się sam, sprawniejszy fizycznie jest ode mnie.
    Co jest najśmieszniejsze w ludziach: Zawsze myślą na odwrót: spieszy im się do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem. Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem tracą pieniądze by odzyskać zdrowie. Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości ani przyszłości. Żyją jakby nigdy nie mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli.
    *Paulo Coelho*

Chusteryczka Awatar visenna2
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aga Zobacz posta
    zawsze powtarzam tak :
    U mnie podobnie - Zuza miała ponad rok jak ją zaplecaczyłam Ania po raz pierwszy wylądowała na plecach jak miała około 6 miesięcy Zaczynałam plecowanie od manduki, żeby było szybko i sprawnie i żeby się przyzwyczaiła do nowej pozycji.
    Jak się dorobię następnej kluski to pewnie jeszcze wcześniej ją przerzucę na tył
    ChustoHolizm
    Zuzia 21.12.2005
    Ania 26.06.2008
    Mateusz 04.08.2011

Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci

Uprawnienia umieszczania postów