Tak dziewczyny, najważniejsze to zachować spokój.Wdrożycie się i to szybko.
Zazdroszczę wam tych początków. Pamiętam siebie czytającą z zapartym tchem i oglądającą pieluszki wielorazowe. A potem pierwsze zakupy.
![]()
Tak dziewczyny, najważniejsze to zachować spokój.Wdrożycie się i to szybko.
Zazdroszczę wam tych początków. Pamiętam siebie czytającą z zapartym tchem i oglądającą pieluszki wielorazowe. A potem pierwsze zakupy.
![]()
SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
Zuzanna i Franciszek
W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.
Otulacze też są onesize, np bambinex, więc się opłaca, jeśli chcesz od początku, bo wiadomo, jak maluchy szybko rosną. Ja mam taki, kupiłam dla Zosi z myślą o następnym. A w środek na początek to nawet tetrę daj, czy coś taniego, jak Ci się spodoba, to zainwestujesz w bardziej chłonne i droższe.
I spokojnie, każdy zaczynał i miał mętlik kiedyś![]()
Co dwa lata przewrót świata
my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
"Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.
Każda z Nas też przez to przechodziła! Jak juz pisały dziewczyny lepiej na początek tetrę i otulacz, potem dokup inne np.kieszonki jest tyle tego ,że sama zobaczysz co Ci pasuje(firma, rodzaj) potem zawsze można sprzedać!
jaką tetra? Taka jak sie buzię dziecku wyciera?a ile sztuk by trzeba na te 3 miesiące tych pieluch i otulaczy? Taki otulacz to też sie moczy przy każdym załatwianiu? A ubrańko też mokre? Do szpitala po cesarce to lepiej pampersy na te 5 dni? A w nocy z tymi otulaczami itd to nie będzie wstawania co 15 min? Bo jak rozumiem wielorazowe zmienia sie od razu gdy dziecko sika a nie jak pampersy tak?
Ja na początek do otulaczy kupiłam pieluchy do składania: tetrowe (tak, zwykłe), i na stronie www.ekobaby.pl kupiłam tez5 pieluch frotowych lenya, i 7 konopnych duz-in-all. Dziewczyny tez polecały pieluchy bambino mio , bo podobno chłonne. wiec wlasnie zamówilam na allegro. kosztuja 62 zł za 8 pieluch. I zgodnie z poleceniem wypróbuje to, a potem najwyzej zarządam od rodziny na swięta jakies fajne formowanki.
Ja doradzam, poniewaz tez duzo rozmyslałam i sie drapałam po głowie. Ale ostrzegam ze jestem początkująca.
A i jeszcze przeczytałam ze na noc mozna uzyc bardziej chłonnej formowanki. A w dzien to wiadomo - karuzela - frota, tetra i takie tam zabawki.
Na stronie ekobaby są tez pokazane rodzaje składania pieluch - dla mnie to przydatne, bo nie mam żadnego doswiadczenia.
Pytasz o szpital.
Ja do szpitala mam jednorazowe. Po prostu kupiłam juz wczesniej, a dopiero później trafiłam na informacje o istnieniu wielorazówek. Więc tam je wykorzystam, a po trzech, czterech dniach - juz w domu przystąpie do wielorazowców.
http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=16965
o tutaj jest wątek, który sama zaczęła, bo miałam zagwozdki podobne do Twoich. Poczytaj, tam chustonoszki dają dużo fajnych rad![]()
Ja pieluchuje od początku..
co do nocy to tak..maluch i tak budzi się co 3 h więc wtedy zmieniasz..
a jak ciut urośnie to posiadam dokłądnie 2 bumGeeniusy 1 Wonderoo i 4 formowanki bambusowe i to starcza na noce i schnięcie
Bo formowanki są wygodniejsze w nocy- po prostu szybciej się zmienia![]()
Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.
a te formowane to są rozmiary jak pampersy tak? A jest sens brać dla noworodka onesize? Chciałabym coś co długo posłuży. Aha po starszym synu będę mieć ok 10 tetry zwykłej i 3 flamelowe. One były do wycierania małemu buzi. mogą być dla drugiego do pupy? Kompletnie sie nie znam. A tetra jak bardzo słabo chłonna jest? Zmieniać co pół godz? Przyznam że mnie to przeraża ten ogrom wyboru i ceny. Z chusta tak nie miałam. A wy na spacer i do znajomych używaćie pampow?
Hehe, Yetta, dobre spostrzeżenieJa też pamiętam te pierwsze, kompletnie nietrafione zakupy
Na przykład myślałam sobie, że w życiu nie użyję zwykłej składanej tetry albo prefoldów, a to się okazało najlepszym wynalazkiem
![]()
A swoją drogę, Dziewczęta Początkujące - Yetta jest kopalnią wiedzy, więc polecam korzystać z jej porad![]()
"Wszystko trzeba odkryć samemu. I również przejść przez to zupełnie samemu". [Too-tiki]
Mój świat mieści się w moich ramionach.