Pokaż wyniki od 1 do 20 z 26

Wątek: od czego zacząć?

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar agaja
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie od czego zacząć?

boję sie i jestem zielona w temacie. Po kolei. Starszy wychowany na jednorazowych. Już prawie udało sie wyrosnąć z pieluch ale muszę teraz leżeć co najmniej 2 tyg bo ciążą zagrożona i wróciłam do jednorazowych bo mój syn ma motywację taka że co minutę wyciska z siebie 2 krople sam byle mu bić brawo potem trzeba to wynieść itd wiec odpada przy leżeniu. Drugie dziecko urodzić sie ma w kwietniu lub maju i już bym chciała bez jednorazowych. A może w ogóle połączyć wych bez pieluch z wielorazowymi? Od czego zacząć? Co czytać? Jak sie za to wziąć? Jest to wykonalne przy 2.5 latku dość zajmującym? Jeśli trafi mi sie model taki jak starszy tzn że bez cyrku będzie spał sam to bym wolała by spał sam. Nie będę go oczywiścię uczyć na siłę spać samemu. Da sie wiec połączyć wych bez pieluch- w domu w dzień? Z pieluchami do prania- na noc na spacer w gości? Jednorazowe bym miała tylko na podróże. Jeździmy często po 5 godzin. Planuje nosić dużo w chuście by mieć czas zajmować sie starszym. Nie chciałabym też zbyt dużo wydać na pieluchy- wiem że to sie zwraca ale zwyczajnie nie mam np tysiąc zł możliwości wydać naraz poza tym boję sie jeśli sie te pieluchy nie sprawdza że to wyrzucone pieniądze. Albo trzeba będzie kupić za 3 miesiące inny rozmiar cały zestaw co tamte beac za oale
    Ostatnio edytowane przez agaja ; 11-09-2009 o 10:23

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Przede wszystkim spokojnie. Wielorazówki na początku przerażają ogromem informacji. Ale z czasem wszystko się rozjaśni.
    Myślę, że na początek mogłabyś kupić dla maluszka otulacze i wkładki. To cię niewiele wyniesie. A jak skończy miesiąc, dwa, trzy, to wtedy kilka kieszonek np. one size. Będziesz je miała na dłużej. Także zanim maluszek po porodzie dorośnie do 3 miesięcy np one size, to spokojnie zrobisz mu większą wprawkę. Możesz kupić używane, taniej cię wyjdą. A jeśli nie chcesz, to nowe, a nowe potem można sprzedać tutaj na bazarku.
    Ostatnio edytowane przez yetta ; 11-09-2009 o 11:57
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Rozumiem Cię swietnie, bo sama miałam kilka dni temu zawrót głowy od ogromu informacji. rodze ze dwa trzy tygodnie. A za namowa dziewczyn zdecydowałam sie na otulacze plus pieluchy do składania (są ich róźne rodzaje:terowe, flanelowe, konopne...).Tak na początek dla niemowlaka. Ja zrobilam zakupy na stronie ekobaby.pl A teraz sie rozglądam za czyms uzywanym. Trzeba zachowac spokój i wniknąc.

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Tak dziewczyny, najważniejsze to zachować spokój. Wdrożycie się i to szybko. Zazdroszczę wam tych początków. Pamiętam siebie czytającą z zapartym tchem i oglądającą pieluszki wielorazowe. A potem pierwsze zakupy.
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Otulacze też są onesize, np bambinex, więc się opłaca, jeśli chcesz od początku, bo wiadomo, jak maluchy szybko rosną. Ja mam taki, kupiłam dla Zosi z myślą o następnym. A w środek na początek to nawet tetrę daj, czy coś taniego, jak Ci się spodoba, to zainwestujesz w bardziej chłonne i droższe.

I spokojnie, każdy zaczynał i miał mętlik kiedyś
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chusteryczka Awatar biedronki-3
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Każda z Nas też przez to przechodziła! Jak juz pisały dziewczyny lepiej na początek tetrę i otulacz, potem dokup inne np.kieszonki jest tyle tego ,że sama zobaczysz co Ci pasuje(firma, rodzaj) potem zawsze można sprzedać!

Chustofanka Awatar AgaPe
    Miejscowość
    Racibórz/ Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yetta Zobacz posta
    Tak dziewczyny, najważniejsze to zachować spokój. Wdrożycie się i to szybko. Zazdroszczę wam tych początków. Pamiętam siebie czytającą z zapartym tchem i oglądającą pieluszki wielorazowe. A potem pierwsze zakupy.
    Hehe, Yetta, dobre spostrzeżenie Ja też pamiętam te pierwsze, kompletnie nietrafione zakupy Na przykład myślałam sobie, że w życiu nie użyję zwykłej składanej tetry albo prefoldów, a to się okazało najlepszym wynalazkiem

A swoją drogę, Dziewczęta Początkujące - Yetta jest kopalnią wiedzy, więc polecam korzystać z jej porad
    "Wszystko trzeba odkryć samemu. I również przejść przez to zupełnie samemu". [Too-tiki]

Mój świat mieści się w moich ramionach.

Chustofanka Awatar AgaPe
    Miejscowość
    Racibórz/ Mikołów

Domyślnie

Ja polecam wielorazówki bambino mio. Za dwie stówy kupujesz komplet 12 sztuk i 3 pary majciochów (najlepiej na początkek rozmiar 5-7 kg), a do tego dokupujesz grubą tetrę za 2,70 zł/ szt na allegro, albo jeszcze lepiej ręczniki nackten z ikei za 1,29 zł/ szt. Jak je dobrze poskładasz, to mają rozmiar bambino mio, a chłoną super - nawet na całonocny sen wydtarczy, jak mnie dzieć nie obudzi .
    No i do tego kocyk polarkowy z ikei albo jyska za, za 7 zł masz wkładek a wkładek, żeby w dupsko było sucho. Proponuję od razu zaopatrzyć się w wieszak do suszenia prania i elektryczny grzejnik z nadmuchem, w razie takiej pogody jak dzisiaj

Polecam też otulacze Yetty, Ali Jakubik i Erithacus, ale to już jest luksus i lans (za to jaki!! , takie gacie w kwiaty albo pociągi...)
    "Wszystko trzeba odkryć samemu. I również przejść przez to zupełnie samemu". [Too-tiki]

Mój świat mieści się w moich ramionach.

Uprawnienia umieszczania postów