Zobacz wyniki ankiety: Jaki stopien dajesz tej chuscie?

Głosujących
161. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1

2 1.24%
  • 2

2 1.24%
  • 3

12 7.45%
  • 4

31 19.25%
  • 5

114 70.81%
Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 140 z 186

Wątek: Nati

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie Re: Nati

zirca jak sie ładnie do mnie usmiechniesz to moze ci bambusik pozycze Od wczoraj mam w bibliotece. Żakard tez mam.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Praga Północ podwórka

Cytat Zamieszczone przez hanti
    nośność to kwestia indywidualnych upodobań

no chyba rzeczywiscie bo nawet o tym samym egzemplarzu mówimy wlasnie zobaczyłam w watku o farbowaniu.

Chustonówka

właśnie szukamy chusty do przesiadki z elastycznej. Chyba zdecydujemy się na NATI po takich dobrych recenzjach. Myślimy też nad Babylonią, ale skoro NATI tańsza, polska i tak dobrze oceniana... chyba ją wybierzemy. Chyba, ze kategorycznie któraś mnie przekona, porównując te dwie, że warto jednak BB... co wy na to?

Chustonówka

właśnie szukamy chusty do przesiadki z elastycznej. Chyba zdecydujemy się na NATI po takich dobrych recenzjach. Myślimy też nad Babylonią, ale skoro NATI tańsza, polska i tak dobrze oceniana... chyba ją wybierzemy. Chyba, ze kategorycznie któraś mnie przekona, porównując te dwie, że warto jednak BB... co wy na to?

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin/Żary

Ja porównać nie mogę, gdyż mam tylko(na razie ) Nati wiązaną Toskanię Kolory cudne, miękkość a jeśli chodzi o nośność narzekać nie mogę Mój synek włożony po kilku sekundach usypia, co świadczy, że jemu odpowiada

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin/Żary

Ja porównać nie mogę, gdyż mam tylko(na razie ) Nati wiązaną Toskanię Kolory cudne, miękkość a jeśli chodzi o nośność narzekać nie mogę Mój synek włożony po kilku sekundach usypia, co świadczy, że jemu odpowiada

Chustonówka

Od którego roku produkują te cieńsze Nati tkane? Mam możliwość kupienia używanej Nati ale chciałabym tą cieńszą i delikatniejszą. Dziękuję z góry za odpowiedź.

Chustonówka

Jestem mama 7 tygodniowego maluszka.
    Moja wiedza na temat chust jest "zerowa" ale powoli zaczynam sie uczyc.
    Musze przyznac ze czytajac to forum zrobilam doslownie
    Nie zadawalam sobie sprawy ze jest tyle rodzaji chust!

Chcialabym kupic na poczatek chuste nati ( waham sie jeszcze miedzy Babylonia bo kolorki maja piekne) i ciezko mi sie zdecydowac ... moze doradzicie dziewczyny ktora jest lepsza na poczatek?
    Ktora latwiej sie dociaga?
    Latwiejsza w wiazaniu?
    Bede bardzo wdzieczna

Chuste bedziemy nosic razem z mezem ... ja mam 164/ 38r a maz 180
    czy dlugosc 4,6 dla nas obu wystarczy?
    Kurcze zaczynam sie wkrecac

Chusteryczka Awatar lemonka

Jak dla mnie Nati duzo latwiej zamotac niz Babylonie. Babylonia jest dość ciężka ( mialam papryczke ) i bardzo szeroka, czyli lepsza dla starszaka. Co do dlugości to nie wiem czy dla was wystarczy. Mój mąż nosi w nosidle więc w sumie nie wiem jaka długośc chusty bylaby dla niego dobra a wzrostma z grubsza taki jak Twoj mąż.

Kto bije, żeby nauczyć, uczy bić.
    flickr-moje zdjęcia

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Nati jest świetna.Miękka i miła w dotyku.Fajnie się mota.Węzeł wychodzi taki w sam raz.Dzieć ciamka niemiłosiernie,więc pewnie jeszcze i smaczna na dodatek

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa - Białołęka

ja dzisiaj się pierwszy raz zamotałam w bambusową nati i jestem po ogromnym wrażeniem mam porównanie z hoppedizem, w którym też jest mi bardzo wygodnie, ale w nati jakby chusty nie bylo, jakas taka cienka i lekka, dziecko też całkiem lekkie mi sie wydawało (niecałe 8kg)
    zobaczymy jak będzie w upały, ale po dzisiejszym dniu jestem zachwycona
    -------------------------------
    Ania (14.11.2006)
    Adaś (18.11.2008)

Chustomanka Awatar roni21
    Miejscowość
    Pruszcz Gdański

Witam sie
    od poniedzialku jestem szczesliwa posiadaczka Nati
    przyznam szczerze, ze wczesniej myslalam jak wiekszosc ciemnoty ze chusty to tylko taki wymysl
    kolezanki z innego forum pokazaly mi MT i to forum, i calkowicie przepadlam
    raz ze jest tu wiele przecudownych osob (ktore nie wiedza o moim istnieniu, a ja je czytam z zapartym tchem), i dzieki tym osobom zdecydowalam sie na chuste
    narazie jestem zielona, wiedza teoretyczna i to wszystko, ale dzis odbylam pierwszy dluzszy spacer
    i jestem bardzo zadowolona, choc naprawde nie radze sobie za dobrze mam nadzieje ze kiedys dojde do takiego etapu co wiekszosc z Was
    i dzieki za zarazenie chustami
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński
    -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Chustofanka Awatar Adso
    Miejscowość
    poznan

Nati to pierwsza nasza chusta. Mam, jak na razie, porównanie tylko do Leo Storcza i obie są zachwycające Nosi świetnie, kolorystyka piękna oraz rozróżnienie krawędzi, zaznaczenie środka i genialna instrukcja-czyli wszystko co potrzebne dla początkujących! Mamy do niej sentyment bo była pierwsza i bardzo nam pomogła
    A bambusy są śliczne, a żakardy

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa

Miałam Niagarę - byłam bardzo zadowolona. Bardzo mi się podobała kolorystycznie bo bardzo stonowana a jednocześnie barwna. Fajny materiał - cienki ale jednak sprawia wrażenie bardzo wytrzymałego (gęsto tkany), to chyba jedyna chusta której nie bałam się używać w strachu przed niszczeniem, zaciągnięciem itp. Plus za różne kolory brzegów i za bardzo ładną instrukcję co dla początkującego ma ogromne znaczenie.
    Troszkę się grzaliśmy w lato - więc teraz przesiadka na Naglikti i Maruyamę. Ale na jesieni będziemy się motac w żakardzik - juz powinien do mnie jechać.
    Pozdrawiam, Malwes!
    Pierwszy synek - styczeń 2004, drugi synek - styczeń 2009. 5 lat i 1 dzień różnicy

Chustonoszka
    Miejscowość
    Nowy Targ

Przyszła do mnie dzisiaj Nati Capri i...cudo!Zachwyciła mnie absolutnie - kolorami, miękkością (już po wyjęciu z pudełka była mięciutka!) i świetną współpracą przy motaniu (wrzuciłam na plecy swego 14 kg starszaka). A węzełek jest tyciusieńki! Bynajmniej nie wydaje mi się grubsza i mniej przewiewna od Babylonii czy sztywniejsza od leosia. Tylko koiry nie jest w stanie pobić zwiewnością . No ale bije ją na głowę "przylepnością" i nośnością! Jeśli ktoś się zastanawia hoppediz czy nati, to zdecydowanie polecam nati (capri zastąpiła mi hopka dublina)!Jedyny minus do 5 którą daję wynika z faktu, że na wyjętej z pudełeczka nóweczce naliczyłam przynajmniej 6 zaciągnięć, poza tym cała jest w dziwnych czarnych paproszkach, któe nie zniknęły nawet po praniu - chyba będę musiała je wyskubywać .
    Ignaś ur. 26.06.2007 i Tymuś ur. 30.03. 2009

Chusteryczka Awatar olazola
    Miejscowość
    Sopot

jeśli chusta ma jakieś felery, to napisz do Natalii, jeśli Tobie one przeszkadzają to prawdopodobnie można będzie wymienić, ale najlepiej jak Natalia się wypowie w tym temacie.
    Alicja 12.10.08 : Martyna 01.03.11 : Oleg 28.06.14

Chustonoszka
    Miejscowość
    Nowy Targ

Dzięki!Mam nadzieję,że paprochy dadzą się wyskubać/wyprać. Zastanawiam się tylko co to takiego...Co do zaciągnięć, to chętnie bym się ich pozbyła nie wiem tylko jak to zrobić w sposób bezpieczny dla tkaniny, tzn co mam zrobić z wystającymi nitkami (jak gdyby urwanymi a nie takimi spętelkowanymi) bo uciąć lub urwać się boję ze względu na możliwość prucia .
    Ignaś ur. 26.06.2007 i Tymuś ur. 30.03. 2009

Chustomanka
    Miejscowość
    Opole

dałam 5. Chusta bardzo nośna, fajne kolory, porządna. Nie mam się czego czepić. Nie wzbudza jednak takich zachwytów jak didymos, który - gdyby była inna skala - otrzymałby ode mnie 6. Tak czy siak - bardzo się cieszę, że mam jedną nati w swoich zbiorach
    Ewa - mama Martyny (27.05.2008 r.), Jeremiego (26.06.2009 r.) i Konstantego (04.03.2012 r).

Chustomanka Awatar dorcik81
    Miejscowość
    Otwock

moja pierwsza tkana- nati sunset
    wrażenia estetyczne:super energetyzujący mix kolorów,jak dla mnie ta chusta ma niezłego powera
    wrażenia dotykowe:nie za cienka,nie za gruba ,jak w sam raz,myślałam ,że będzie sztywniejsza
    dociąga się całkiem fajnie i całkiem fajnie nosi.
    ogólnie jestem bardzo zadowolona i polecam jako pierwszą tkaną
    starsza 27.11.2008
    młodsza 28.12.2010
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Chustomanka Awatar MamUsza
    Miejscowość
    Bolesławiec

Domyślnie

Wczoraj dostałam moją pierwszą tkana- nati sunset
    Zakochałam sie w niej- piekne kolorki, ładny splot - nosnosc cieżko okreslić bo jeszcze nie złamana.

wiecej powiem po dłuzszym uzytkowaniu- a teraz mogę wrzucic foto :
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    Cafe Draże Lubań- Zajęcia dla dzieci i rodziców | Nasza kreatywna codzienność - Tuqtu | moja fotografia

Uprawnienia umieszczania postów