Zobacz wyniki ankiety: Jaki stopien dajesz tej chuscie?

Głosujących
125. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1

1 0.80%
  • 2

0 0%
  • 3

4 3.20%
  • 4

14 11.20%
  • 5

106 84.80%
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 230

Wątek: Storchenwiege

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar tysia
    Miejscowość
    Lublin/Wilkołaz

Domyślnie

Do nas dotarła dziś kółkowa Leo Natur
    Zachwyciła od pierwszego spojrzenia, pierwszego pomacania i pierwszych prób motania
    Uczymy się siebie nawzajem ale ja już ją uwielbiam
    Adam 2009
    Alicja 2011

Chustonoszka Awatar beti55
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

widzę że dużo tu posiadaczek inek ja też dołączam, to moja pierwsza chusta, kupiłam nową i użytkuję już jakieś 1,5 mca i jestem zadowolona, kolorystycznie pasuje chyba do wszystkiego

aha, jedno pytanie

po jakim czasie nowa chusta mi się "złamie"? użytkuję ją co prawda ostatnio rzadziej przez te upały, ale prałam ją nie więcej jak 10 razy i chciałabym wiedzieć, kiedy zmięknie, bo nadal jest jeszcze dosyć twarda
    Ostatnio edytowane przez beti55 ; 18-08-2009 o 12:26

Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

w sumie to załączę fotkę naszego storcha

Chustomanka Awatar i_n_a
    Miejscowość
    Poznań / Suchy Las

Domyślnie

przepraszam za OT, ale: no pięknie wam w ince, no!

A żeby nie było całkiem OT, to muszę przyznać, że moja Inka, choć używana, to chyba nie była prana aż tak wiele razy. Ja prałam ją raz i nie prasowałam, bo nie mogłam się doczekać noszenia. Poprzednia właścicielka pisała, że chusta już złamana, ale dla mnie wciąż sztywna w porównaniu do Natkowej perły. Ale nosi się bardzo dobrze i wygodnie. Lubię czasem tą specyficzną "twardość" w dociąganiu
    Ostatnio edytowane przez i_n_a ; 18-08-2009 o 13:58
    Karolina: (*), Milena - 8 września 2008, Ania - 17 czerwca 2011, mąż i 2 koty
    Doradca Noszenia ClauWi
    ® - www.matami.pl
    http://kulinarneperwersje.blogspot.com
    W Poznaniu też nosimy

Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

ja nie mam porównania, jedynie na warsztatach widziałam inne chusty, miękkie już ale innych firm bo w ofercie storcza takich nie mieli, po dotyku dziewczyny oceniały moją jako jeszcze sztywną, ciekawe kiedy zmięknie i czy w ogóle, bo może taka po prostu jest?

Chustomanka Awatar lidka
    Miejscowość
    Siemianowice Śl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez beti55 Zobacz posta
    ja nie mam porównania, jedynie na warsztatach widziałam inne chusty, miękkie już ale innych firm bo w ofercie storcza takich nie mieli, po dotyku dziewczyny oceniały moją jako jeszcze sztywną, ciekawe kiedy zmięknie i czy w ogóle, bo może taka po prostu jest?

Zmięknie, zmięknie Moja jest jak flanelka, ale jest już długo, wiernie używana I jeżeli mogę doradzić, to nie pierz jej zbyt często, jeżeli oczywiście nie ma jakiegoś bardzo brudnego "wypadku" Bawełna po praniu robi się sztywna. Dużo się noście i będzie cudowna Te chusty naprawdę pięknie się odwdzięczają za intensywne noszenie
    Lidka mama Kuby (02.08.2000) i Bartka (28.11.2006).

Sklep z chustami Storchenwiege
    http://www.koala.info.pl
    Doradca Akademii Noszenia

Chustomanka Awatar vatanaya
    Miejscowość
    Tricity

Domyślnie

ja mam 2 storcze, inke i ulli. obie piekne, nosza sie fantastycznie. uwielbiam na rowni z indio z lnem. rzeczywiscie troche to trwa zanim zmiekna ale w niczym to nie przeszkadza.

Chusteryczka Awatar agatkie
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez beti55 Zobacz posta
    prałam ją nie więcej jak 10 razy i chciałabym wiedzieć, kiedy zmięknie, bo nadal jest jeszcze dosyć twarda
    Właśnie gdzieś w metodach łamania chust jest polecane pranie chusty. Pranie jednak nie sprawdza się przy storchykach.
    Tak jak napisała Lidka, Storchyki pierzcie jak najrzadziej. Do łamania polecam raczej zaplatanie w warkocz. Moje dziewczyny uwielbiają hamak, a po nim chusta jest niesamowicie miękka.

Tak poza tym to chusty z duszą. Im więcej je nosisz, im częściej są używane tym są przyjemniejsze. Tak jak już gdzieś pisałam, nie lubią sie dzielić właścicielem z innymi chustami. Nie lubią być tylko eksponatem w stosiku, bo wtedy leżą sztywno i tylko ładnie (ale nadal ładnie) się prezentują. Lubią być noszone, ugniatane, składane, tłamszone, hamakowane... no po prostu użytkowane. Wtedy stają się miękkie, wręcz lejące.
    Certyfikowany Doradca noszenia ClauWi®

Uprawnienia umieszczania postów